Z VAKu mi přišel dopis s názvem "Úhrada za stočné - výzva k podání vysvětlení", kde mě píšou, že zjitili v evidenci obyvatel na MěÚ, že je veden v mém bydlišti jiný počet osob, než za kolik platíme stočné. A že se mám do 30.11. dostavit k podání vysvětlení na VAK, aby věc uvedli do pořádku. Pokud se nedostavím, budou mít za to, že údaje z evidence obyvatel jsou správné a dále mi budou fakturovat stočné podle těchto údajů z evidence obyvatel. Sice jsem tam nešel, ale telefonoval jsem tam a jejich pracovnice mi řekla, že platíme paušál za stočné jen za dvě osoby a že zjistili někdy v březnu 2012 z evidence obyvatel, že tam jsme hlášeni k trvalému pobytu tři. A že tedy musím nyní zaplatit za tři i zpětně k tomu březnu 2012.
Jinak my vodné neplatíme, vodoměr nemáme, vodu neodebíráme, máme vlastní studnu, pouze odpadní vodu vypouštíme do kanalizace, takže platíme jen stočné podle nějakého vypočteného paušálu. Doteď jsem se o to nezajímal, ale teď mě naštvali, že to po mě chtějí zaplatit i zpětně. Dá se s tím něco dělat? Je to opravdu tak, že se vypočítává stočné podle počtu osob s trvalým bydlištěm? Nebo je to jen podle počtu skutečně bydlících osob?