flekmatik píše:vpe píše:Proc bys vyjednaval o cene s dpi? ....
Ano, správně bych měl nastudovat zákony, ideálně to řešit s právníkem atd. Na to nemám nervy ani chuť. To ale neznamená, že si nechám s**t na hlavu. Aspoň párkrát kolem sebe kopnu. Kdyby to tak udělal každej, tak by byla dost velká vlna na to aby věděli co si můžou a nemůžou dovolit.
Určitě nečekám, že ERU na základě toho oficiálně rozhodne a dá Innogy pokutu. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby nějaký kontakt z ERU si pokecal se svým kontaktem s Innogy ať si na to daj bacha.
Anekdota z jiného oboru. Stejně tak jsem si stěžoval u ČNB na mBank když mi posílali pokuty za "prý" nezrušenou kreditku protože měli bordel v systémech. Pět měsíců jsem to s nima komunikoval bez efektu (na žádný pořádný kontakt se nedostaneš). Stačil podnět na ČNB. Měsíc ticho, pak došlo vyjádření od mBank, že se všechno zázračně spravilo. Dva dny na to došlo vyjádření od ČNB, že to zkoumali a žádný problém nenašli, protože u mBank to bylo "už" správně. Už nikdy se nedozvím co se tam vlastně stalo, ale na velké náhody nevěřím.
Každopádně to co dělám není ideální a třeba ani správné řešení. Ale podle mě je to lepší než nedělat nic. Já jim těch 7k asi stejně pošlu, ale fakt nemyslím, že by si takové chování měli lidi nechat jen tak líbit (a odpískat to jen proto, že nejsou experti na právo a nemaj prachy na právníka).
Co si myslím o zálohách, které nemají svůj původ ve smlouvě, najdete ve vlákně o skautské energii. Podle mě nemůže mít neplacení takových záloh žádné negativní důsledky, zejména nezakládají neoprávněný odběr a nemohou vést k odpojení ze sítě. Pokud Vám budou vyhrožovat pokutou nebo odpojením, hovor bych nahrál a podal trestní oznámení pro útisk či vydírání.