Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod k41ous 17. 12. 2021 15:03

vlazy píše:
tulum píše:my nakonec v tomto týdnu podepsali u ČEZu fix plynu na 3 roky za 839 Kč/MWh.
Kde na stránkách ČEZu je ceník s touto cenou plynu s fixem na 3 roky, případně i na 2 nebo 1 rok? Nic takového nikde nemohu najít. Snad to ČEZ už ze stránek neodstranil i když jiné několik let staré ceníky tam mají.

V archivu ceníků: https://www.cez.cz/cs/podpora/ceniky/archiv-plyn.html. Nicméně tyto ceníky je už asi možné sjednat pouze přes retenční oddělení, postup viz níže:

k41ous píše:Dnes úspěšně sjednáno přes retenční oddělení E + P na míru na 2 roky (plyn - 859 Kč/MWh bez DPH, elektřina D02d - 2179 Kč/MWh bez DPH). Přechod z DPI byl 25. 11. 2021. Stačilo včera na zákaznické lince říct, že kvůli zvýšení cen k 31. 12. uvažujeme o odchodu / využití konkurenční nabídky. Na další den objednán hovor z retenčního. Tam rovnou operátorkou představena tato nabídka, hovor vyřízen během 5 minut. Po odeslání podepsaných smluv emailem ještě popostrčeno zpracování požadavku přes zákaznickou linku. Nyní již produkty nastaveny v CEZ online s platností od 31. 12. 2021. Za mě spokojenost. :-)

Ceník Plyn na 2 roky na míru - https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/plyn-2021/web_cez_plyn_plyn-na-miru-na-2-rok-gasnet-102021.pdf

Ceník Elektřina na 2 roky na míru - https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2021/moo/web_cenik_elektrina_elektrina-na-2-rok-na-miru_moo_202110_cezdi.pdf
k41ous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 19. 12. 2021 17:23

V pátek večer u plynu a elektřiny pokus o sjednání změny z na neurčito na ceník na 2 roky na míru skončil neúspěšně. Paní na infolince jednoznačně tvrdila, že to není možné a to ani přes retenční oddělení a nedalo se ji nijak přemluvit. V sobotu kolem 13:45 s jinou paní to šlo bez jakýchkoliv problémů sjednat a to i bez retenčního oddělení. Nemění se při tom celá smlouva, ale pouze se podepisuje dohodu o změně smlouvy.

Zajímalo by mne za jak dlouho se zobrazí v ČEZ ONLINE, že je uhrazená záloha po její úhradě? Dnes v noci krátce po 00:30 jsem uhradil prosincové zálohy za plyn a elektřinu (každou samostatně) a doposud to v ČEZ ONLINE mám uvedené jako nezaplaceno. Platil jsem to z MMB jako okamžitá platba, takže na jejích účtu by už to dávno měli mít připsané. Splatnost mám stanovenou na 20. v měsíci a bohužel trochu jsem na to zapomněl a tak jsem to chtěl stihnout ještě na poslední chvíli.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 19. 12. 2021 19:08

A jakou formou ta zaloha byla uhrazena? Rekl bych, ze nikdo z nas tu nema kristalovou kouli.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 12. 2021 19:44

v čez online se to objeví až za dva dny..Platba 15/12, odešlo příkazem nad ránem z KB, ČEZ píše, že si zaúčtoval až 16/12 a 17 jsem to viděl jako zaplacené..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 12. 2021 01:31

S474N píše:A jakou formou ta zaloha byla uhrazena? Rekl bych, ze nikdo z nas tu nema kristalovou kouli.
vlazy píše:Platil jsem to z MMB jako okamžitá platba, takže na jejích účtu by už to dávno měli mít připsané.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 20. 12. 2021 02:30

“ okamžitá platba, takže na jejích účtu by už to dávno měli mít připsané”

Tvl v neděli to pošle a v neděli to tam chce vidět, prostě vlazy :-))

Nevím jak to dělají, ale tipuji, že klasicky stahují v pracovních dnech včerejší výpisy kbc z jejich 3 bank, ty napárují a možná ten samý anebo následující den exportujíndo extranetu.

Proč by to proboha, měli dělat online!? Tohle není eshop, aby bylo účelné to párovat. Datum zaplacení bude zachováno.

Ps: Eshop páruje přes api typicky v 5 minutových intervalech. Ale aby někdo po “elektrárně” chtěl online režim :roll:
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 12. 2021 06:46

@vlazy:
Jak píše už @vpe, málokterá velká firma zpracovává své bankovní transakce (úhrady faktur a jiných plateb z elektronických výpisů) online v reálném čase, nemají k tomu důvod. Takže okamžitá platba je pak nanic, proto tento typ plateb samotné firmy (pro odesílání) prakticky ani nepoužívají. Většina firem to zpracování přijatých plateb dělá dávkově z celodenních výpisů, tedy třeba ve středu dopoledne z výpisů za úterý apod. (osobní zkušenost od dodavatele Elimon).
Pokud to v ČEZ online chceš mít uhrazeno ihned, plať tam jako moderní člověk kartou :) - platební brána jim dá o úhradě vědět ihned a proto se to tam hned projeví (opět osobní zkušenost, ČEZ mají rodiče).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 12. 2021 16:16

Zima ještě ani pořádně nezačala, jsem zvědav, kolik dodavatelů ještě krachne?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod D.roak 21. 12. 2021 18:12

někde jsem zaslechl že v čr bylo 450 obchodníku a v Velké Británi bylo 50, kolik je to nyní nevím. Tak co taková tipovačka kolik procent obchodníků zkončí ?
jjrr píše:Zima ještě ani pořádně nezačala, jsem zvědav, kolik dodavatelů ještě krachne?
D.roak
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka