Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pablo77 16. 7. 2023 12:59

Na základě přechodu k Tedomu od 1.10. se ozval stávající dodavatel (PRE) s retenční nabídkou PRE PLYN EXTRA, kde nabízí slevu z prvního vyúčtování 4000,- bez DPH a za 1MWh plynu 1550,- + měsíčně plat 120,- bez daně. Mám roční spotřebu 17-20 MWh. Narovinu mě docela zaujali, ale nejsem moc zastánce fixů, v tomto případě až do konce roku 2024... Tedom s jistotou na měsíc a od nového roku se spotem, vyjde asi levněji, ale kdo teď ví:-)? Při odchodu před termínem požadují doplatit poskytnutou slevu a ještě si nárokují sankční pokutu 2800,- Zajímavé je aktuálně třeba České Teplo, kde je od července za MWh 1460,- bez daně, ale prý budou zdražovat a cenu není reálně podle nich držet. Váš názor ? Předem Díky;-)
Pablo77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.E.CH 18. 7. 2023 12:45

https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... ni-nabidek

Asi EP ENERGY trading

Já bych raději u "většího" zafixoval. Na rok....teď je lepší mít nějakou jistotu, než řešit komedii kvůli úspoře pár tisíc, která když nevyjde , je hodně nepřijemná.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 18. 7. 2023 18:13

Otázka je za kolik chceš fixovat, pokud je aktuální cena 640 Kč za MWh a letošní průměr 1081 Kč.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod T.E.CH 19. 7. 2023 08:43

Na to sice koukat můžeš, ale jsou tam prostě velká rizika. Nešel bych do toho.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 7. 2023 12:50

Aktuálně u plynu je cena kolem 1200 Kč/MWh "dost dobrá" cena. Běžná cena se pohybuje kolem 1900-2000 Kč/MWh. Kdybys chtěl, můžu doporučit dodavatele, k tomu dostaneš bonus 500 Kč. Více do SZ.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod gogospk 19. 7. 2023 16:23

Zdravím, potřebuji radu. 29.6.2023 jsem podepsal přes web smlouvu u E.onu na dodávku plynu na jeden rok ("Plyn online PRO na 1 rok" ) a následně 30.6.2023 jsem podal písemně na pobočce Čezu výpověď, která je obratem akceptovaná. Teď se ozvala retence od Čezu s pro mne výhodnější nabídkou. Zajímá mne, jak mám korektně u E.onu podat výpověď a jestli se to vše stihne do 1.10.2023, kdy nám má E.on začít dodávat plyn.
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 7. 2023 18:57

Vše se v pohodě stihne, návod jak na to najdeš třeba zde https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/jak-o ... nebo-plynu
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 19. 7. 2023 19:47

Výpověď PODLE §11B ODST. 1 ENERGETICKÉHO ZÁKONA můžete podat, pokud jste uzavřeli smlouvu při změně dodavatele mimo obchodní prostory, od okamžiku podpisu smlouvy až do 15. dne po zahájení dodávek.
Výpovědní doba činí 15 dnů a počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi.

Výpověď postačí emailem, s naskenovaným, namalovaným klikyhákem. Když to do ručíš do konce tohoto měsíce, tak by měli správně do 15. srpna potvrdit

Ve výpovědi výslovně uvést, že si přeješ potvrzení akceptace výpovědi, tedy že dodávka ani nezačne, Že si dodavatel Eon o odběrné místo ani nepožádá, resp. žádost zruší.

I u Eo… totiž pracuji …, a výpověď občas neumějí správně zadat. A pak se vymlouvají na to, že zaměstnanec je nový, nebyl zaškolen, blablabla :-)

Ad pokec:

https://open.spotify.com/episode/5a33NdFlbCRia4CtZOF9Gw Vitásková hovoří
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rasice 21. 7. 2023 00:14

gogospk píše:Zdravím, potřebuji radu. 29.6.2023 jsem podepsal přes web smlouvu u E.onu na dodávku plynu na jeden rok ("Plyn online PRO na 1 rok" ) a následně 30.6.2023 jsem podal písemně na pobočce Čezu výpověď, která je obratem akceptovaná. Teď se ozvala retence od Čezu s pro mne výhodnější nabídkou. Zajímá mne, jak mám korektně u E.onu podat výpověď a jestli se to vše stihne do 1.10.2023, kdy nám má E.on začít dodávat plyn.

Kolik prosím ČEZ nabídl?
rasice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gogospk 21. 7. 2023 15:09

rasice píše:
gogospk píše:Zdravím, potřebuji radu. 29.6.2023 jsem podepsal přes web smlouvu u E.onu na dodávku plynu na jeden rok ("Plyn online PRO na 1 rok" ) a následně 30.6.2023 jsem podal písemně na pobočce Čezu výpověď, která je obratem akceptovaná. Teď se ozvala retence od Čezu s pro mne výhodnější nabídkou. Zajímá mne, jak mám korektně u E.onu podat výpověď a jestli se to vše stihne do 1.10.2023, kdy nám má E.on začít dodávat plyn.

Kolik prosím ČEZ nabídl?

1550,- bez DPH / MWh s garancí do 30.12.2024
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonddy 22. 7. 2023 07:24

895,00 Kč/MWh bez DPH - Eneka fix na měsíc. Plyn už nahoru nepůjde, nechápu lidi co fixujou na rok nebo dva. Ale když chce někdo vyhazovat peníze, může.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 22. 7. 2023 07:39

Kde beres tu jistotu bych chtel vedet. V zime bude stacit par studenych tydnu, problem na nejakym z terminalu pro zkapalneny plyn a panika vyzene cenu nahoru. Trhy se nechovaji racionalne.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ABaader 22. 7. 2023 09:00

Tonddy píše:895,00 Kč/MWh bez DPH - Eneka fix na měsíc. Plyn už nahoru nepůjde, nechápu lidi co fixujou na rok nebo dva. Ale když chce někdo vyhazovat peníze, může.

Problem je v tom, ze v zime takova cena nebude ani kdyby nebyla nejaka nepredvidatelna sitace, natoz krize. Je hezke, ze je mesicni vypovedni lhuta, ale az se strhne panika s cenami, pak uz nikdo zadny vyhodny tarif na prestup neziska...
ABaader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tonddy 22. 7. 2023 09:09

Žádná panika už nebude, to bylo loni, když odešel NordStream. Teď už je Evropa připravená. Cena může stoupnout, ale do 15 %. Nechápu lidi, co uzavírají smlouvy na víc než 1000 Kč/MWh bez DPH. PRE a ČEZ jen potřebuje hejly, co odkoupí drahý plyn, který nakoupili v minulosti.
Naposledy upravil Tonddy dne 22. 7. 2023 09:15, celkově upraveno 1
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ABaader 22. 7. 2023 09:14

Ne? Vzdy mesic dozadu mela Eneka 1390 bez dph...
ABaader
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka