Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 29. 8. 2023 11:56

Jinak Solidsun s dodávkami plynu začal teprve nedávno a ještě nemá ani stovku zákazníků, viz. https://www.ote-cr.cz/cs/statistika/mes ... 2023-01-01 Nicméně každý nějak začínal :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ganrandal 29. 8. 2023 16:11

Pozor. U SolidSunu a dalších menších dodavatelů se nejedná o fix. Viz např. Obchodní podmínky sdružených služeb dodávky plynu u SolidSunu (čl. 8, odst. 1):
Obchodník je oprávněn v přiměřeném rozsahu jednostranně měnit PSDP a/nebo Ceník a změnit cenu za dodávku Plynu při technických, provozních, obchodních (především při zvýšení velkoobchodních cen, při změně spotových cen, nebo při změně devizového kurzu) nebo organizačních změnách na straně Obchodníka nebo na straně trhu s plynem a dále z důvodu legislativních změn.

Fix nabízejí pouze větší dodavatelé, kde to je ale vykoupeno delší smlouvou na dobu určitou.
Ganrandal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ninaa 29. 8. 2023 18:15

Tak já vidím u SolidSun, že má garanci uvedenou přímo v ceníku - pro smlouvy na dobu určitou, např. ceník na 12měs:
https://www.solidsun.cz/templates/defau ... _08_01.pdf

Garance fixní ceny podle mě musí být uvedena přímo ve smlouvě, oni to mají na ceníku, který je součástí smlouvy se závazkem.

SolidSun nemám, ale vidím smlouvu na 12m u EON, ten nemá větu s garancí ceny na ceníku, který přikládá ke smlouvě, ten má tu větu s potvrzením garance přímo ve smlouvě s odkazem na přiložený ceník, takže není pochyb.

Na TZB kalkulátoru je v poznámce u SolidSun uvedena garance na 12m a na 24m také, takže já považuji za jisté, že cena je pro smlouvy se závazkem garantována.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 29. 8. 2023 19:19

Eon ma dobu fixace uvedenu primo v nazvu ceniku ne!?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mach.k 30. 8. 2023 15:12

Podařilo se někomu v poslední době vymámit z ČEZ nějakou zajímavou retenční nabídku na plyn?
Díky
mach.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 8. 2023 15:29

ČEZ retenční nabídky na plyn odkládá až na září, viz. viewtopic.php?f=334&t=1200274&st=0&sk=t&sd=a&start=1440 Od září totiž má mít ČEZ nové ceníky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ninaa 30. 8. 2023 15:48

vpe píše:Eon ma dobu fixace uvedenu primo v nazvu ceniku ne!?

Zařizovala jsem smlouvu Plyn online PRO,
tam je sdělení o garanci neměnné ceny podle přiloženého ceníku přímo ve smlouvě.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 31. 8. 2023 00:09

@mach.k:
Tátovi tento týden retence ČEZ po telefonu nabízela roční fix za 1550 Kč/MWh bez DPH plus měsíční paušál nějak kolem 130. Tedy téměř zcela stejně jak to má zajištěné u EON, kam přechází už od 1.9. Jojo, když se jejich retence sama od sebe ozve až na konci tříměsíční podané výpovědi, tak ať se nediví, že jim na to kašleme. Ale pro někoho, kdo by nakonec změnu nechtěl, je ta nabídka ještě jakž takž, podobná tedy EON plynu online pro.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ABaader 31. 8. 2023 12:00

Tak to jsi mě nepotěšil. Pokud mi za dva týdny nabídnou 1550 Kč, tak musím odejít. A a si to tak i dopadne, protože nevěřím, že mají zájem nabízet něco nižšího, jak 1390 Kč.
ABaader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganrandal 31. 8. 2023 12:31

K SolidSunu viz i https://forum.tzb-info.cz/155998-solids ... t-fix1/vse
Ninaa (29. 8. 2023 19:15) tedy možná má pravdu...
Ganrandal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 31. 8. 2023 13:41

Takže se vyplatí u ČEZ doba neurčitá (ELE, PLYN) počkat do září a nedělat ukvapené rozhodnutí s odchodem? Prozatím jsem se nedostal k porovnání.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod ilja2001 2. 9. 2023 17:27

Od 1.9. nové ceníky plynu u PPAS, 1550 bez dph doba neurčitá, 1490 bez dph fix 2 roky
Matce dnes u nich končí 3 letý závazek, tak si to chci přepsat na sebe. Asi zatím nechám bez fixace.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ninaa 2. 9. 2023 18:13

Pokud by jí bylo 65r, tak PPAS má od září na dobu neurčitou pro seniory a ZTP cenu 1449 bez DPH + měs.paušál 80 bez DPH.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 2. 9. 2023 18:26

Viděl jsem, ale už bych si to chtěl přepsat po X letech na sebe. A taky tam zatím nevidím podmínky, aby to nebyl zase úvazek na 2-3 roky, jak už to kdysi PPAS pro důchodce mělo.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 3. 9. 2023 11:20

PRO SENIORY A ZTP/P
Využijte speciální slevy pro seniory a držitele průkazu ZTP/P.

Smlouva na dobu neurčitou
Pro osoby starší 65 let nebo držitele průkazu ZTP/P
Cena není fixována, ale vždy je nižší než cena produktu STANDARD
Cena za 1 MWh 1 449,- Kč bez DPH (1 753,- s DPH)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka