Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ninaa 3. 9. 2023 11:41

ilja2001 píše:... zatím nevidím podmínky, aby to nebyl zase úvazek na 2-3 roky, jak už to kdysi PPAS pro důchodce mělo.

Podmínky jsou jednoznačné - smlouva na dobu neurčitou.
Výpovědní doba 3 měsíce.
Žádný závazek, čili cenu mohou kdykoliv zvýšit, je tam však veřejný příslib, že cena bude vždy nižší než cena Standard (klasická smlouva na dobu neurčitou).
https://www.ppas.cz/nabidka-plyn
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 3. 9. 2023 13:14

OK, asi jsem to úplně jednoznačně nepochopil.
Nicméně stejně jsem se dneska rozhnodnul, že to přepíšu na sebe.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kockopes 3. 9. 2023 13:33

v úterý poslána výpověď, ve čtvrtek předání na retence a dnes došlo k potvrzení výpovědi a to bez jakékoliv nabídky nebo volání z retencí. Odběr cca 5MWh, bez faktury po splatnosti...
Přílohy
Opera Snímek_2023-09-03_143027_mail.google.com.png
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 3. 9. 2023 14:50

A jaká je výhoda? Vidím tam dobře cenu o 5 korun dražší než SS? Takže jedině výhoda toho, výhledu poklesu nebo zvýšení cen? ;)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 9. 2023 22:29

@kockopes:
Retenční oddělení ČEZ nestíhá - já podával výpověď tátovi na konci května, stejné potvrzení jaké přikládáš poslali operátoři emailem 1.6., a retence se ozvala až poslední týden srpna, necelý týden před koncem výpovědní doby a změnou na EON. Nabídli v podstatě kopii ceníku EON, tak jsme je poslali kamsi. Očekávej totéž, tedy reakci až ke konci výpovědní doby, pokud tedy už ČEZ nestíhá lépe (méně výpovědí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 4. 9. 2023 15:50

To neni o momentalnim nestihani, kdyz jsem u CEZ koncil nekdy pred 3 lety s vypovedni dobou 3 mesice, tak se retence take ozvala cca tyden pred koncem vypovedni doby. Proste maji moznost zmenu dodavatele jeste zastavit, nebo zaridit odstoupeni od nove smlouvy, takze to maji takhle nacasovane.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DrumSession 4. 9. 2023 18:30

Má predikce (str.98) se pomalu potvrzuje ...během podzimu se mezi dodavateli spustí souboj o zákazníky. „V září, říjnu a v listopadu uvidíme cenovou bitvu. Nyní ale všichni čekají, kdo jako první a o kolik zlevní. Od půlky září se ale na trhu objeví nejrůznější zajímavé cenové nabídky, různé kombinované produkty."

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/m ... nomika_jla

G.me lajk!
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 4. 9. 2023 18:36

Teď ještě aby se popíječi Bráníku zvedli z gauče a chtěli se svou situací drahých energií něco dělat, nebo zůstanou sedět a budou nadávat. Kdyby to udělali v květnu, tak ta procenta inflace taky vypadají jinak :-|
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 11. 9. 2023 08:59

Ozval se někomu ČEZ v poslední době z retence aniž by měl podanou výpověď? Snažím se je urgovat, ale je to jako černá díra.

Taky se obávám, že jediné, co od nich dostanu je nabídka fixu s klesající cenou na 3 roky, což opravdu v době, kdy ceny letí dolů nechci.

Spot taky nechci a rád bych zůstal na době neurčité. Ty jejich fix ceny v akci jsou od vládního stropu jen kousek a zejména oproti konkurenci stále o ničem.

Prošel jsem si kalkulačku a pro mně na distribuční území Gasnetu (SM) zajímavě vypadá Pražská plynárenská s 1.550 Kč/ MWh bez DPH a Plynule.cz za 1.451 Kč / MWh bez DPH . To poslední ale asi bude zřejmě bude skrytý z kalkulátoru nevyčtený spot, nebo už neaktuální ceník. Na jejich webu to totiž nevidím.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tonddy 11. 9. 2023 20:07

Mufinmufi píše:Ozval se někomu ČEZ v poslední době z retence aniž by měl podanou výpověď? Snažím se je urgovat...

Jo známému, 1880 Kč/MWh bez DPH. Vydřiduši. Holt musí prodat, co draze nakoupili, ale na to jim nikdo neskončí.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 11. 9. 2023 21:16

Hm, tak to asi bude nejlepší ta Pražská plynárenská.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 12. 9. 2023 20:09

Počkal bych až po 15.září a asi to vzal jen na rok ve fixu. Myslim, že nebude problém ani malej dodavatel. To spiše velcí musí cenově "ředit"... drahé nákupy z minula.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ABaader 13. 9. 2023 08:44

Retence ČEZ nabízí dodávku plynu za 2100 Kč vč. DPH a to i po opakovaném dotazu a doložení ceny od jiného dodavatele za 1 681,90 Kč vč. DPH.
ABaader
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 9. 2023 10:23

Psal jsem email do ppas, Yello, Centropol apod, ale nikdo nekomunikuje.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mach.k 13. 9. 2023 14:21

Mně se taky nyní jeví nejlepší Pražská plynárenská fix na rok za 1490 Kč + možnost elektřiny bez měsíčních poplatků na dva nebo 3 roky (pokud máte u PP plyn i elektřinu), což je potom u menších spotřeb určitě zajímavé.
Nebo varianta Plyn sleva 11 % je nyní za 1380 Kč - sice závazek na 3 roky, ale při zdražení se dá bez sankce odejít. Předpokládám, že když dávají fix za 1490 Kč a standardní ceník, ze kterého poskytují slevu 11 % je 1550 Kč, tak mají nakoupeno a na zimu zdražovat nebudou...
mach.k
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka