Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 26. 4. 2024 11:09

Souhlas, taky jsem s nima byl spokojen, speciálně s komunikací, ale to je ještě nevlastnila Lama...
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod pulmann 26. 4. 2024 11:23

Komunikace byla skvělá.
Pokud tam jsou stejní lidi, tak je asi jedno, kdo je majitel společnosti.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tom brava 29. 4. 2024 21:48

Fonergy byla kdysi OK a jasná volba pro nízké odběry, když měli nulový paušály a na to nabrali masy - sám jsem je propagoval v širší rodině a všichni jsme byli u nich; bohužel jim to nevydrželo a co to porušili, už se ničím neodlišují od ostatních. Během posledního roku jsme všichni přešli od Fonergy postupně přešli k PPASu na 1-2 leté fixy. A nevím co je myšleno tou opakovaně vychválenou "komunikací" u Fonergy, změny dodavatele zvládaj dnes všichni solidní obchodníci s určitým procentem chybovosti plusmínus stejně, a pak v průběhu dodávky, co chcu si zařídím v jejich web sámošce.
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 29. 4. 2024 23:59

to taky nevim, hlavne kdyz v patek meli zavreno a pracovni doba nebyla nic moc, v dnesni dobe jde u vetsich dodavatelu vse udelat bezkontaktne, od osazeni elmeru az po ukonceni. Ale holt nekdo radsi resi vse po tlf. a pres papir.

DrholecR píše:
vpe píše:Drholec, bond: to je neplatne ve vop, zalezi co je ve smlouve https://eru.gov.cz/upozorneni-pro-zakaz ... ny-a-plynu

No jo, ale zkuste se pak s dodavatelem soudit, když zákazníkovi navýší cenu s odkazem na VOP, i když na to nemá právo podle smlouvy. Aby v případě vysokého nárůstu cen nebyl potom o ELIMONu podobný článek jako nedávno o Armex Energy https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/energeticky-regulacni-urad-ulozil-spolecnosti-armex-energy-rekordni-pokutu-345571

Pokud má dodavatel tak jednostranně protizákaznicky nastavené VOP, tak se sám vyřazuje z okruhu zvažovaných firem na dodávku plynu jako neseriózní společnost. Aspoň teda pro mě.

Staci ho upozornit, ze nebudes platiti zvysenou cenu. Tedy soudit se bude muset on a to bCh chtel videt formulaci takoveho naroku, kdyz by byl protizakonny :-) Staci si jen posefovat abys nemel preplatky ale nedoplatky atp. To zdejsi ctenari jiste jiz ovladaji dokonale. Strejda, co si spori do zaloh, by mel smolika.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 5. 2024 16:27

ČEZ zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17%, následně v červenci i elektřinu o 9%. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. Cena za dodávku plynu bez fixace tak u ČEZ domácnostem klesne od 1. června na 1479 Kč/MWh bez DPH. Mno ceny nejsou nejlevnější, ale spíše "takový střed". Více v čl. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cez-v ... ku/2513371
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jan_hanous 6. 5. 2024 17:41

Aktuálně mám dokonce roku zafixovaný plyn a elektřinu v PPAS a přemýšlím, jestli mám minimálně u plynu už takto dopředu využít nabídku ČEZ extra, tzn. přejít od 1.1. a být tam do 30.9.

Myslíte, že to má smysl teď řešit nebo budou v příběhu roku ještě lepší příležitosti?
Jan_hanous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 7. 5. 2024 05:31

Prům. cena na den 6.5.2024 33,4 € / MWh ▲
Prům. cena za posl. 7 dní 31,9 € / MWh ▲
Prům. cena za posl. 28 dní 32,2 € / MWh ▲
Prům. cena za posl. 365 dní 35,2 € / MWh ▼
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod andreasbaader 7. 5. 2024 13:15

Jan_hanous píše:Aktuálně mám dokonce roku zafixovaný plyn a elektřinu v PPAS a přemýšlím, jestli mám minimálně u plynu už takto dopředu využít nabídku ČEZ extra, tzn. přejít od 1.1. a být tam do 30.9.

Myslíte, že to má smysl teď řešit nebo budou v příběhu roku ještě lepší příležitosti?

Já jsem to tak udělal.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 14. 5. 2024 10:55

Par dni pred koncem smlouvy s E.ON a prechodem k CEZ mi emailem poslali druhou nabidku (prvni nebyla vubec zajimava): 1050 Kc/MWh, staly plat 79 Kc (oboji bez DPH) a 1000 Kc jednorazova sleva formou prevodu na bankovni ucet.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 11. 6. 2024 19:02

https://stdeappublicprd.z6.web.core.win ... C3%8DK.pdf

Innogy ceník a dávaj 20% slevu na ty ceny v ceníku. Na 22 měsíců...

https://stdeappublicprd.z6.web.core.win ... Dk%201.pdf
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 6. 2024 13:56

Tak pomalicku se prokousavame do stadia, kdy budou koncit trilete fixace u CEZ (listopad/prosinec tohoto roku) na plyn.

Koukate uz pomalu, kam dal?

Nasel jsem tento cenik EPET a proti tem cenam, co zde padaly na poslednich trech stranach mi to prijde dost jinde:
:arrow: https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf

A jeste jedna otazka - risknete aukci se Skauty?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 16. 6. 2024 15:38

To je +10 Kč / MWh bez DPH a +21 Kč / měsíc bez DPH oproti starému FIXu ČEZu. To už začíná být rozumný ceník.
Nějakým omylem jim tam dělám daňové poradenství :lol: A já tak nerad něco kupuji od svých klientů :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod T.E.CH 17. 6. 2024 10:05

S474N píše:Tak pomalicku se prokousavame do stadia, kdy budou koncit trilete fixace u CEZ (listopad/prosinec tohoto roku) na plyn.

Koukate uz pomalu, kam dal?

Nasel jsem tento cenik EPET a proti tem cenam, co zde padaly na poslednich trech stranach mi to prijde dost jinde:
:arrow: https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf

A jeste jedna otazka - risknete aukci se Skauty?

To je hodně slušná cena, to bejt tebou zafixuji už teď hned, nečekej. Moje zkušenost s EPETEM je taková, že v srpnu už tenhle ceník nejspiše nebude. Já čekal a v srpnu byl pešek , šli o 300 kč nahoru.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 17. 6. 2024 10:09

No na druhou stranu, treba ty ceny budou obecne nize.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod T.E.CH 17. 6. 2024 10:53

Ano, to tak může bejt , souhlasím. Nakonec bych počkal, jaká bude reakce trhu a na konci měsíce června, či července nejdéle bych to vyřešil. Mód lepší vrabec v hrsti...
Naposledy upravil T.E.CH dne 17. 6. 2024 16:19, celkově upraveno 1
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka