Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 11. 7. 2024 16:26

pulmann: tak pokud by to bylo treba nyni ukonceno, vrati stejne cast zaloh a odectou pokutu?
180x mesic
Te pokute byse nevyhlo +-, protoze by to bylo nedodrzeni smlouvy (neni moznost to prepsat na nekoho jinam). Respektive bonus dava PPAS 2500czk, takze by to tak nejak uhradilo.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 7. 2024 21:30

Pochopil jsem to tak, že smlouvu ukončit nelze.
A platíte velké zálohy a je malá spotřeba.
A teď přes léto je malá spotřeba plynu.
Proto je řešení nahlásit stav a nechat si udělat mimořádné vyůčtování.
Možná pak sníží i zálohy.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod profNutella 12. 7. 2024 09:06

Anabáze Epet asi 3 týdny: Primárně jsem se snažil uzavřít Smlovu online, proces probíhal zdárně až do chvíle těsně před podpisem, kdy systém nabídne seznam dokumentů připojených ke Smlouvě, vč. ceníků, avšak "náhodně" schází právě vždy ten pro zákazníka nejvýhodnější ceník z 14.6. 2024 FIX12 HH, a to jak u plynu, tak u elektřiny. Takže nezbylo než Epet kontaktovat telefonicky, což se po dosti velkých komplikacích zadařilo(nedodrželi jimi domluvený čas telefonátu a už se neobtěžovali vůbec zavolat) Avšak i když jsem jim na vyžádaný email vyuctovani@.. zaslal platnou aktuální fakturu a akceptaci výpovědi u současného dodavatele plynu, dále suveréně tvrdili, že akceptaci nebo fakturu neobdrželi, takže znovu zaslání a pak tedy zaslali odkaz na Smlouvu, ale s podstatnou vadou v osobním datu(ač jej měli jasně uvedený na faktuře), takže znovu oprava a tentokráte u plynu se zadařilo konečně uzavřít platně Smlouvu FIX12 HH. Upozornil jsem je, že jejich systém online smluv nenabízí uzavření na platný ceník FIX12 HH, ale přišla dosti jednoznačná odpověd "my máme vše v nejlepším pořádku" a "pokud Vám to nefunguje, můžete uzavřít telefonicky a přes odkaz, o což se marně pokouším doposud, zatím mě vůbec nekontaktovali ani tlf. ani odkazem na uzavření Smlouvy elektřina, ač jsem jim před dlaždici (jiná pozice než online uzavření) z jejich webu zaslal i požadovanou poslední fakturu elektřina. Asi zase budu nakonec muset použít SMS na ochotnější paní Epet, at to popostrčí jako u toho plynu.

Prostudoval jsem si dosti podrobně OP je mj. možnost podstatného navýšení ceny dle "bezpečnostního standardu dodávky v souladu s vyhláškou č. 344/2012 Sb., o stavu nouze v plynárenství". Dále přímo ve Smlouvě není uveden plný název ceníku jen "FIX12", pod kterým všam mají minimálně dva platné ceníky a jeden s vyšší cenou. Jen v "Informace pro zákazníka - spotřebitele" je tedy uvdene aspon ceník s datem jeho účinosti, což ale zase není Smlouva formulář.

Dále cituji: "9.1. Dodavatel má právo OP a/nebo Ceník a/nebo Ceník vybraných služeb
jednostranně měnit v jakékoliv jejich části, nebo i v celém rozsahu z důvodu (i)
významné změny na trhu s elektřinou a/nebo plynem,(ii) významného nárůstu
či poklesu nákladů na zajištění dodávky elektřiny a/nebo plynu či Distribučních
služeb, (iii) změny obchodní politiky či strategie Dodavatele, (iv) významné
změny zavedené praxe na energetickém trhu, (v) legislativní změny či (vi) jiné
významné změny okolností, které mají dopad na uskutečňování dodávek
elektřiny a/nebo plynu a zajišťování Distribučních služeb do OM Zákazníka."

Výsledný dojem zákazníka je tedy značně rozpačitý....
profNutella
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod andreasbaader 12. 7. 2024 11:06

Asi nezbyde než to na rok vyzkoušet a uvidí se...
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 12. 7. 2024 11:12

Také jsem v kontaktu s Epetem a smlouvy jsme sjednali přes e-mail.
Oni něco poslali, já něco poslal a smlouva se uzavřela.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 12. 7. 2024 13:48

Bude to kluci úplně v pohodě. Drama Queen není potřeba řešit...ono když máš v hlavě že každej tě chce podvést, je to složitý.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 17. 7. 2024 12:06

to vazne u toho epetu nejde jinak nez pres vyzadani nabidky?
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukas1107 17. 7. 2024 13:30

Normálně přes https://www.epet.cz/leto/
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andreasbaader 17. 7. 2024 15:27

Dnes smlouvy podepsány s dodávkou od 1.1.2025. Uvidíme, jestli se najde něco lepšího do konce roku.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 18. 7. 2024 10:45

I kdyby našlo, tohle už je moc pěkná cena, vzal bych kldně i dvouletou fixaci, za tyhle prachy.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 18. 7. 2024 18:32

Nutela : Pokud někde chybí nějaká informace třeba o ceně, tak mi to žíly netrhá a do té smlouvy napíšu, že zkrátka sjednávání smlouvu za 849 Kč/MWh bez DPH a vyřízeno.

Na nějaké hledání ceníků a porovnávání názvu kašlu.

Oni tu smlouvu buď potvrdí, podepíší, nebo nepotvrdí, a ozvou se… Říkám, jak to má kdo dělat, říkám, jak to dělám já
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bond2 12. 8. 2024 07:07

Pěkně to roste...fixace byla správná volba
Přílohy
Capture.PNG
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 8. 2024 08:17

Na druhou stranu je spravne, ze ten strategicky nakup prodelecne firmy Net4Gas zaplati prave odberatele plynu a ne ti ostatni, kteri plyn neodebiraji. A ani fixace vas moc neochrani, kdyz bude rozhodovat o zdrazovani prepravnich sluzeb ERU.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-tranzit-nula-trzby-nula-plynari-maji-manko-ktere-musi-zaplatit-cesi-257403
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod eur.martin 14. 8. 2024 00:42

EPET 849 Kč/MWh bez DPH, dokázal někdo získat nyní lepší nabídku?
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 14. 8. 2024 12:35

Kupuj, lepší už letos my\slím fakt nebude
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka