Já bych s tím fixem na 3 roky byl opatrný.
Cena v třetím roce je hodně zajímavá.
Mám dodavatele s fixem na dva roky a obchodních podmínkách mají ujednání něco v tom smyslu, že když se zvýší velkoobchodní cena komodity, můžou mi také zvýšit cenu.
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Milos píše:Možnost zrušit smlouvu a odejít jinam v takovém případě samozřejmě je. Pokud ale v té době budou ceny vystřelené nahoru, tak takové ceny nebude chtít člověk, který původně počítal s nízkou cenou fixovanou na několik let.
pulmann píše:Já bych s tím fixem na 3 roky byl opatrný.
Cena v třetím roce je hodně zajímavá.
Mám dodavatele s fixem na dva roky a obchodních podmínkách mají ujednání něco v tom smyslu, že když se zvýší velkoobchodní cena komodity, můžou mi také zvýšit cenu.
Suky. píše:Tak smlouva moc na fix nevypadá:ČEZ píše:6. Obchodník je oprávněn změnit Ceník z důvodu změny ceny plynu na velkoobchodním trhu, změny cenových předpisů a rozhodnutí, změn vyplývajících z platné právní úpravy a z důvodu změn technických, provozních, obchodních nebo organizačních podmínek na straně Obchodníka. Změna Ceníku bude účinná až pro období následující po uplynutí Doby. Zvýšení ceny za dodávku plynu nebo změnu jiných smluvních podmínek dodávek plynu Obchodník oznámí Zákazníkovi
nejpozději třicátý den přede dnem její účinnosti.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků