Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2025 17:57

pulmann píše:Ale zase, když navýší cenu, může zákazník zrušit smlouvu.
Myslím, že to tam tak mají.

To nemaji oni, to je ze zakona. Prece te nekdo nemuze drzet nekde za cenu, kterou jsi nesjednal!!! A kdo si toho oznameni o zvyseni vsimne? Malokdo, 10%. Ostatni z necinnosti akceptuji.

Zkopiruj sem tu pasaz o tom ze mohou u fixu zvysit cenu, to pak neni fix ale bulshit. Ty mas smaragd za 1200 nebo za kolik? Ceny byly i k 800, aktualne ma pp 999
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod sagitaur 27. 4. 2025 20:43

já dostal nedávno od Innogy tuhle nabídku na prodloužení smlouvy (ale až po tom, co jsem chtěl vážně odejít jinam)
Přílohy
Snímek obrazovky 2025-04-27 204206.png
sagitaur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 3. 5. 2025 23:39

Jen ty emisni povolenky, to pak od roku 2027 asi bude drahe ze? :(

PPAS za 999 bez dph :) a 3000czk bonus :)

A sakra i samoodecet stoji prachy, se tu lidi tim chlubi ale zapomeli napsat ze se to pak plati :(

Během Cenového období nemůže Obchodník bez výslovného souhlasu Zákazníka obchodní cenu dodávky plynu sjednanou v bodě 1.
tohoto článku měnit. To neplatí v případě zatížení dodávky plynu Emisní povinností dle bodu 3., kdy bude k Ceně za dodávku plynu
připočtena Cena EP

Bude-li dodávka plynu do odběrného místa Zákazníka v průběhu Cenového období zatížena Emisní povinností, připočte Obchodník k Ceně
za dodávku plynu stanovené v bodě 1 tohoto článku Smlouvy po příslušné Cenové období tržní cenu Emisní povolenky ETS2 (dále jen
„Cena EP“), jejíž výše a způsob výpočtu je blíže stanoven v Příloze – Způsob stanovení emisních nákladů, která je nedílnou součástí této
Smlouvy

Obchodník je dále oprávněn Zákazníkovi přefakturovat náklady za služby, které mu byly poskytnuty provozovatelem distribuční soustavy
v souvislosti se Smlouvou, zejm. pak náklady na mimořádný odečet plynu či samoodečet,
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2025 00:20

Za standardní samoodečet se neplatí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod P_H_ 4. 5. 2025 20:00

ripper6 píše:
A sakra i samoodecet stoji prachy, se tu lidi tim chlubi ale zapomeli napsat ze se to pak plati :(

Během Cenového období nemůže Obchodník bez výslovného souhlasu Zákazníka obchodní cenu dodávky plynu sjednanou v bodě 1.
tohoto článku měnit. To neplatí v případě zatížení dodávky plynu Emisní povinností dle bodu 3., kdy bude k Ceně za dodávku plynu
připočtena Cena EP

Bude-li dodávka plynu do odběrného místa Zákazníka v průběhu Cenového období zatížena Emisní povinností, připočte Obchodník k Ceně
za dodávku plynu stanovené v bodě 1 tohoto článku Smlouvy po příslušné Cenové období tržní cenu Emisní povolenky ETS2 (dále jen
„Cena EP“), jejíž výše a způsob výpočtu je blíže stanoven v Příloze – Způsob stanovení emisních nákladů, která je nedílnou součástí této
Smlouvy

Obchodník je dále oprávněn Zákazníkovi přefakturovat náklady za služby, které mu byly poskytnuty provozovatelem distribuční soustavy
v souvislosti se Smlouvou, zejm. pak náklady na mimořádný odečet plynu či samoodečet,

Oni ale píšou jen to, že zákazníkovi přefakturují, pokud jim přijde faktura od distributora. Nevím o distributorovi, který by požadoval platbu za samoodečty (pokud to není podklad pro vystavení mimořádné faktury). Takže jim nic nepřijde a proto nemají co přefakturovat ;-)
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 4. 5. 2025 20:45

Občas si nechávám dělat mimořádnou fakturu a zatím jsem za to neplatil.
Kontrolní odečet dělám a posílám dodavateli, když je k tomu důvod.
Změna ceny, apod.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 4. 5. 2025 22:56

U PPas mám z 2/25 Cena 849 (1027) Kč/MWh + 120 (145) Kč/měs, když jsem chtěl odejít od PPas, zadal přesun k jinému dodavateli (bo nízká cena + new bonus), ale nakonec jsem zůstal, dorovnali mi to :nenapadne
Ale měsíc mi to vypořádávali, tak to jsem byl u nového dodavatele než mi to ("během 14-ti dní" xuck them all) přehodili zpět.
Vůbec nikomu nevěřte, v tomto ohledu !!! :shock:
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 5. 5. 2025 09:54

P_H_: ok pak vysvetleno, me to tam prislo jen divny pri sjednavani nove smlouvy :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Vesuvak 6. 5. 2025 10:59

A teď jde ještě někde sehnat takuto cenu? Nebo podobnou?
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 5. 2025 12:05

Vesuvak: jakou cenu? Ano asi by to mohlo byt jeste levnejsi, ale nyni to stoji tak nejak +- uz unosne proti poslednim roku (rozdil treba 200czk tom ani nepoznam).

Sice netusim kolik budou stat ty povolenky, ktere se resili a zda to poznam vs spotreba? :hm
Ze treba ten kdo ma vysokou spotrebu, zda nejaka povolenka tim udela i x nasobne vyssi cenu a nebo to bude nejaky pasaulni poplatek.

Podepsal jsem na 3 roky za 999czk bez dph u PPAS, ten smlouvu stale ti dela a mas tam bonus 3000czk :)

Nez pak resit vecne nejakou garazovou firmu, kde to krachne, potom platis drahe naklady a doted me chodi kraviny od skautskeenergie s tim jak kolibrik ma upadek a dalsi soud a nevim co jeste :-l

I komunikuji, skopiroval jsem jim co mam ve smlouve a sli to hned resit s tim ze ok.
Radeji jsem to ale u CEZ jeste vypovedel sam, napsal jim.

https://www.ppas.cz/nabidka-plyn
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jichaj 18. 5. 2025 13:54

Add EU ETS2:
Před par dny jsem v práci počítal dopad ceny povolenky na cenu komodity. Už proběhly i první aukce (na burze ICE, pokud by nekdo hledal) a jsou kolem 75 eur za tunu co2. Takže při běžném emisní faktoru co je u zemního plynu to dělá cca +530 Kc/MWh, což je dost...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 18. 5. 2025 17:13

Jak se prosím počítá, kolik 1 m3 zemního plynu vyprodukuje tun CO2 ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 5. 2025 17:30

Pro zemní plyn platí emisní faktor 201g CO2/kWh, přičemž 1m3 = 10,55kWh.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 18. 5. 2025 18:43

Což ovšem není 530 Kč / MWh.

Emisní faktor 200 kg / MWh (snad mě to kilo odpustíte).
Cena 75 EUR / t.
Cena za MWh = 15 EUR = 375 Kč + DPH = 453 Kč / MWh včetně DPH.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka