Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pecuch 21. 2. 2014 10:45

Já aktuálně přecházím taky k FONERGY, velmi seriózní jednání i ceny. Jdu k nim s elektřinou i plynem. R.
2016 Ford Mondeo 2.0 TDCi
2014 Honda Integra 750
2006 Yamaha FZ1 Fazer
Pecuch
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mautinek 22. 2. 2014 23:32

jichaj píše:Leda plus je, že je to "česká" firma?

Většina z alternativních dodavatelů jsou českými firmami (alespoň zatím). Koukni třeba na jejich seznam tady - http://www.snizujeme.cz/dodavatele/plyn Ať už to je Bohemia Energy, ČEZ, Lama Energy apod. Ověřit vlastníky si můžeš na http://portal.justice.cz/Justice2/Uvod/uvod.aspx
Mautinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 23. 2. 2014 23:05

Po pravde, osobne neresim, odkud firma je. Zejmena me zajima to, co je uvedeno u "Celkem" na fakture a realna rychlost moznosti zmeny. Premyslim, jestli ma smysl risknout ty e-aukce nebo radeji zvolit tu nejnizsi moznost na trhu. Na ty aukce moc pozitivni reakce nejsou, zejmena to, k cemu se clovek zavazuje.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod jichaj 24. 2. 2014 11:25

Mautinek píše:
jichaj píše:Leda plus je, že je to "česká" firma?

Většina z alternativních dodavatelů jsou českými firmami (alespoň zatím). Koukni třeba na jejich seznam tady - http://www.snizujeme.cz/dodavatele/plyn Ať už to je Bohemia Energy, ČEZ, Lama Energy apod. Ověřit vlastníky si můžeš na http://portal.justice.cz/Justice2/Uvod/uvod.aspx

Jo, ale nikdo z nich neni soucasne "vyrobcem" plynu...A na tom oni staveji. Jestli uspesne, ukaze cas.

-- 24. 2. 2014 11:29 --

S474N píše:Po pravde, osobne neresim, odkud firma je. Zejmena me zajima to, co je uvedeno u "Celkem" na fakture a realna rychlost moznosti zmeny. Premyslim, jestli ma smysl risknout ty e-aukce nebo radeji zvolit tu nejnizsi moznost na trhu. Na ty aukce moc pozitivni reakce nejsou, zejmena to, k cemu se clovek zavazuje.

Jo, to me taky zajima zejmene cena, ev. nejake pridane sluzby, pokud je to sul nul.
Ja se ted do jedny aukce nachomejtnul (chtel jsem to zkusit)...tak jsem zvedavy na vysledek.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2014 11:43

jichaj: a jakou firmu si zvolil? Jde o to, ze nekde staci jenom zmena o par haleru a musis menit. A tomu bych se prave rad realne vyhnul. Navic taky toho, ze vysoutezena cena bude vyssi, nez standardni nabidka nejlevnejsiho na trhu. A zase menit smlouvu na nejlevnejsiho a potom vymyslet aukce, to se mi taky podstupovat nechce.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod jichaj 24. 2. 2014 12:01

S474N: AukceJinak.cz, sankci jsem žádnou nenašel a podmínku na uzavření smlouvy s novym dodavatelem taky ne. "Garance" min. o 15% levnější, snlouva na dobu určitou - 1 rok, bez prolongace (po uplynutí překlopení na dobu neurčitou).
Ale některé věci nebyly uplně standartní (netýká se smlouvy)...časem poreferuju, jak to všechno dopadlo.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 24. 2. 2014 13:44

Klidne napis i soukrome, ja se porad odhodlavam, treba mi to pomuze v rozseknuti.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod D.roak 7. 5. 2014 23:17

:-)
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod marvy 14. 8. 2014 12:31

Ahoj,máte reálný zkušenosti s BLUE-GAS, pro nás vychází jako nejlevnější. :-] O:-) Dík moc.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mautinek 14. 8. 2014 16:07

Osobní zkušenost nemám, nějaké info:

Jinak nevíte, jestli RWE teď neměnili cenu plynu? Snížili nám dost zálohy (zatím jsem ale neporovnával spotřebu, je to napsané na majitele bytu). Díky.
Naposledy upravil Mautinek dne 14. 8. 2014 20:50, celkově upraveno 1
Mautinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 8. 2014 19:44

Cenu plynu někdo nesnižoval, prostě upravili zálohy podle skutečnosti z minulého zúčtovacího období, které bylo teplé jak na srazu buzerantů, takže drtivé většině odběratelů vznikl přeplatek.

-- 14. 8. 2014 20:45 --

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod pepisis 15. 8. 2014 07:58

marvy píše:Ahoj,máte reálný zkušenosti s BLUE-GAS, pro nás vychází jako nejlevnější. :-] O:-) Dík moc.

Já ano. Od srpna k nim přecházím se 3 odběrnými místy plynu. Zkušenost zatím dobrá. Pro mě to byl nejlevnější dodavatel se smlouvou na dobu neurčitou. Vzhledem k tomu, že je to malá firma, je občas problém se spojit. Ale nakonec vše klaplo. Problémy, co jsem s nimi zatím měl:
1) nepřišla podepsaná smlouva. Urgoval jsem mailem, obratem ji poslali jak do emailu, tak poštou.
2) ve smlouvě jsem si stanovil zálohy. Poté poslali rozpis záloh a zálohy se trochu lišily směrem nahoru. Nakonec se mi s nimi podařilo spojit. Vysvětlovali něco, že jim to takto vyšlo automaicky nějakým propočtem. Potom ale nechápu, proč si vůbec ty zálohy ve smlouvě (kterou potvrdili) stanovuju.
3) Web maji již delši dobu nedodělaný, některé odkazy nefungují. Taky se mi ani jednou nepodařilo dovolat na tu jeji zelenou linku - telefon vyzvání, nidko to nebere. Ale objevil jsem přes google čislo na mobil a to mi už zvedli a vše jsem vyřídil.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hockey 21. 9. 2014 21:21

Ahoj, má tady někdo zkušenost z centropolem?
Hockey
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod astrapa 22. 9. 2014 08:43

Mám a doporučuju je od domu hnát bičem.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Hockey 22. 9. 2014 10:00

A nějaké přesné info, proč je mám hnát od domu? Mě jejich nabídka docela zaujala. Děkuji za odpověď
Hockey
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka