Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod saturn77 18. 6. 2024 15:36

1) a jakou cestou jste požádal o retenci u ČEZ? přes telefon či email se člověk dostane jen na klasické zaměstnance, ne na retenční odd.

2) kdy vám končí fix u ČEZu? mne končí myslím 3Y fix k 10.12.2024 - jak u elektřiny, tak u plynu...
tak by mne zajímalo, kdy to začít řešit s retenčním odd. ČEZu ? jestli půjdou ceny na podzim dolů, a nebo už zase nahoru .... kdy je podle vás ideální to řešit s ohledem na to mé datum konce 3Y fixu k 10.12.2024
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 18. 6. 2024 17:35

Já to řešil u Innogy ( loni) tak , že už v létě jsem podal výpověď (aniž bych měl někoho domluveného... konec jsem měl 1.11.2023)

Vypověď byla hodně předem,tuším v srpnu...a měl jsem čas ... abych se dohodl na dobré ceně u nich nebo jinde. Většinou v létě jsou teď ceny ok a když začne topná sezóna, je smůla.
No a když je vypověď, oni se mne ozvali dříve a cenu skoro dorovnali a ač to bylo cca o 70 kč za MW dražší , tak jsem na to kejvnul a nemusel jsem nic měnit.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 18. 6. 2024 20:07

Elimon mi nabízí plyn :
na 12 měsíců 1250 Kč + 129 kč/m
na 24 měsíců 1029 Kč + 119 Kč/m,
vše bez DPH.
Je to dobrá nabídka ?
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 18. 6. 2024 20:17

bufalobil1 píše:Ta nabídka Epetu je zajímavá, škoda že jen na rok. Také mi končí fix u Čezu na konci roku. Skautíkům jsem dal šanci a zaregistroval jsem se. 15.8. bude výsledek tak se můžeme rozhodnout. Zkoušel si už někdo napsat na retenci Čezu před tím než podal výpoved? A pokud ano dostal nějakou zajímavou nabídku? Plánuji jim poslat dotaz co mají pro mě připraveno. Čez musel nakupovat levně tak jsem zvědavý zda to promítne do ceny.

No jde o to, jestli je nezbytne tu vypoved podavat. Ono se to taky da hrat tak, ze jakmile zmeni cenu, tak se to da vypovedet pred koncem smlouvy, ne? :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 18. 6. 2024 20:23

Těch 24 měsíců je srovnatelné s 12 měsíci EPETu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 18. 6. 2024 20:28

pulmann píše:Elimon mi nabízí plyn :
na 12 měsíců 1250 Kč + 129 kč/m
na 24 měsíců 1029 Kč + 119 Kč/m,
vše bez DPH.
Je to dobrá nabídka ?

U firmy EPET můžeš mít na 12 měsíců cenu 890Kč + 130Kč/m https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 18. 6. 2024 20:35

Ano, Epet je levnější.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 6. 2024 09:50

S474N píše:
bufalobil1 píše:Ta nabídka Epetu je zajímavá, škoda že jen na rok. Také mi končí fix u Čezu na konci roku. Skautíkům jsem dal šanci a zaregistroval jsem se. 15.8. bude výsledek tak se můžeme rozhodnout. Zkoušel si už někdo napsat na retenci Čezu před tím než podal výpoved? A pokud ano dostal nějakou zajímavou nabídku? Plánuji jim poslat dotaz co mají pro mě připraveno. Čez musel nakupovat levně tak jsem zvědavý zda to promítne do ceny.

No jde o to, jestli je nezbytne tu vypoved podavat. Ono se to taky da hrat tak, ze jakmile zmeni cenu, tak se to da vypovedet pred koncem smlouvy, ne? :mrgreen:

Zkusil jsem dotaz na retenci čezu bez výpovědi( poslal jsem jim do mailu kterým se mnou minule komunikovali). Výpověď bude až druhý krok a nejspíš nutný, když zůstane bez reakce či bez zajímavé nabídky. No a včera jsem oslovil i EPET že bych měl zájem. Slavíkovi jsem vyplnil registraci a no uvidíme s čím přijdou. Dá se s tím pracovat. :-) Určitě už nechci žádnou gárážovku a preferuji hezkou cenu s co nejdelší fixací.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 19. 6. 2024 10:41

Já bych to s tou co nejdelší fixací nepřeháněl, ceny na burze pro budoucí roky ukazují klesající trend:
Přílohy
TZB-ceny energií na roky 2025-2027.gif
TZB-ceny energií na roky 2025-2027.gif (27.57 ) Zobrazeno 2216 krát
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 6. 2024 11:38

za 890 kč to klidne na 3 roky podepíšu a nejlépe u Čezu kde mám téměř jistotu že to dodrží
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 19. 6. 2024 12:15

Tam ti to ale zatím..nenabídnou. Překlenovák Křetinský je cajk.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 19. 6. 2024 13:49

Milos píše:U firmy EPET můžeš mít na 12 měsíců cenu 890Kč + 130Kč/m https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf

Hodně solidní cena, ale na webu mají "Platí omezení objemu a to max. do 20 MWh/OM."
https://www.epet.cz/ceniky-plynu/
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 19. 6. 2024 17:00

Víme, ...tam se většina v pohodě vejde. A kdo ne, má holt smůlu...
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 19. 6. 2024 19:06

A co se stane, když 20 MW překročí ?
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 19. 6. 2024 19:53

Tipnul bych si, že v takovém případě spotřebu nad stanovený limit budou účtovat dle jiného ceníku.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka