Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 19. 6. 2024 20:21

Tak včera jsem oslovil Epet a dnes už volala slečna s tou jejich nabídkou. Prý je o ní velký zájem.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 20. 6. 2024 00:01

Bond2 píše:
Milos píše:U firmy EPET můžeš mít na 12 měsíců cenu 890Kč + 130Kč/m https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf

Hodně solidní cena, ale na webu mají "Platí omezení objemu a to max. do 20 MWh/OM."
https://www.epet.cz/ceniky-plynu/

No ale v to ceníku v pdf je "Topím hodně" nad 25 MWh/rok se stejnou cenou 849 Kč/MWh.
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 20. 6. 2024 11:07

pulmann: máš někde ceník toho Elimonu?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod pepisis 20. 6. 2024 11:43

Jak pred tremi lety krachl kolibrik, presel jsem na 3 lety fix k cezu. Ten je do 9.12.24, vypovedni doba je u nekterych mist 3 mesice, u nekterych 20 dnu.

1) Do konce srpna bych to tedy mel vypovedet (u tech 3 mesicu), pokud chci nekam jinam, je to tak?
2) Jak to udelat nejjednoduseji, jde to pres cez online nebo pres telefon a nebo se jim to tam musim poslat?
3) Noveho dodavatele pak poresim s dodavkou idealne od 10.12.24?
4) Dle vasich zkusenosti, kdy se z CEZu ozvou z retencniho, par dnu po podani vypovedi nebo az pred koncem dodavky (v prosinci)?. Jde mi o to, ze kdyby vcas nabidli neco slusneho, byt to nemusi byt top, tak bych klidne zustal, protoze by mi to usetrilo dost casu, ale kdyz se ozvou az v prosinci, tak to uz budu asi jinde...

Diky
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 20. 6. 2024 14:39

Tak na muj dotaz mi dnes z retenčního Čezu napsali:
že u fixovaných smluv můžeme řešit cenové nabídky maximálně 4 měsíce před koncem fixace. Proto je zatím ještě brzy.� 
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavels84 20. 6. 2024 16:43

Posledne se mi z retence CEZu ozvali az po zahajeni dodavky novym dodavatelem a nebyli schopni pochopit, ze takto pozde uz pro me jejich nabidka na cenove urovni noveho dodavatele neni zajimava. Porad jen blekotali, ze na to maji cas jeste 15 dnu. I v drivejsich pripadech se ozyvali az na posledni chvili.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 20. 6. 2024 18:02

dovolujeme si Vás informovat, že jsme obdrželi Vaši výpověď smlouvy s požadavkem na změnu dodavatele energie. Je nám velice líto, že jste se pro změnu rozhodli.

Dovolujeme si Vám nabídnout naši nejvýhodnější nabídku pro další období

Nabízíme Vám 3 produkty:

I. Svěží JISTOTA 24 na 24 měsíců

Produkt je určen pro komoditu elektřina nebo plyn do maximální roční spotřeby 100 MWh.
Produkt na dobu určitou.
Cena je garantována na 24 měsíců od data účinnosti změny.
Výpovědní lhůta u tohoto produktu je pro spotřebitele typu domácnost 20 dní a pro právnické osoby a fyzické osoby podnikající je 90 dní před koncem uplynutí sjednané doby.
Automatická prolongace smlouvy na další smluvní období do aktuálně platných cen v danou dobu se řídí dle typu odběratele - více uvedeno ve Všeobecných obchodních podmínkách čl. III

PLYN Dodávka plynu Stálý měsíční plat
Pásmo spotřeby za rok v MWh (Kč/MWh bez DPH) (Kč/měsíc bez DPH)

spotřeba do 1,89 1 029,- 99,-
spotřeba 1,89 - 100 1 029,- 119,-

Poznámka: Uvedené ceny jsou ceny za dodávku energií, které má každý dodavatel různé. K těmto cenám je nutné připočítat ceny za distribuci a daně, které jsou regulované státem (Energetickým regulačním úřadem) a jsou stejné bez ohledu na dodavatele.

II. Svěží Individuál 12 s individuální cenou na 12 měsíců

Produkt je určen pro komoditu elektřina nebo plyn do maximální roční spotřeby 100 MWh.
Produkt na dobu určitou.
Cena je garantována na 12 měsíců od data účinnosti změny.
Výpovědní lhůta u tohoto produktu je pro spotřebitele typu domácnost 20 dní a pro právnické osoby a fyzické osoby podnikající je 90 dní před koncem uplynutí sjednané doby.
Automatická prolongace smlouvy na další smluvní období do aktuálně platných cen v danou dobu se řídí dle typu odběratele - více uvedeno ve Všeobecných obchodních podmínkách čl. III

PLYN Dodávka plynu Stálý měsíční plat
Pásmo spotřeby za rok v MWh (Kč/MWh bez DPH) (Kč/měsíc bez DPH)

spotřeba do 1,89 1 250,- 99,-
spotřeba 1,89 - 100 1 250,- 129,-

Poznámka: Uvedené ceny jsou ceny za dodávku energií, které má každý dodavatel různé. K těmto cenám je nutné připočítat ceny za distribuci a daně, které jsou regulované státem (Energetickým regulačním úřadem) a jsou stejné bez ohledu na dodavatele.

V příloze naleznete Všeobecné obchodní podmínky pro smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny a plynu.

Nabízíme Vám produkt Svěží MĚSÍC FIX

Tento produkt mohou sjednat pouze domácnosti.
Garantovaná fixní cena elektřiny a plynu na celý kalendářní měsíc.
Na měsíc červenec je cena elektřiny ve výši 2 595Kč/MWh bez DPH a cena plynu je ve výši 1 264 Kč/MWh bez DPH.
Vypočtenou cenu na daný měsíc Vám budeme každý měsíc oznamovat na Váš email. V případě nesouhlasu s cenou máte možnost smlouvu vypovědět či změnit produkt.
Produkt je na dobu neurčitou, kdy výpovědní doba činí 1 měsíc a počíná běžet první den kalendářního měsíce následujícího po doručení písemné výpovědi druhé smluvní straně.
Podrobnější informace včetně detailních výpočtů naleznete v přiloženém letáčku Podmínky produktu.

Poznámka: Uvedené ceny jsou ceny za dodávku energií, kterou má každý dodavatel různé. K těmto cenám je nutné připočítat ceny za distribuci a daně, které jsou regulované státem (Energetickým regulačním úřadem) a jsou stejné bez ohledu na dodavatele.

Detailní ceníky naleznete na našich webových stránkách www..elimon.cz sekce Elektřina nebo Plyn.

V příloze naleznete Všeobecné obchodní podmínky pro smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny a plynu.

Nabídka je časově omezena do 24.6.2024.

Rop píše:pulmann: máš někde ceník toho Elimonu?
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vesuvak 21. 6. 2024 13:35

Dobry den
Kolega se pta, ma u cezu smlouvu do konce roku 26, jake jsou prosim moznosti jak odejit driv? Dekuji za rady
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 21. 6. 2024 19:18

přepsat OM na někoho jiného nebo zaplatit pokutu, kterou má ČEZ jednu z nejnižších, případně pokud má smlouvu déle než 8 měsíců přepnout na ČEZ Plyn Extra
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vesuvak 22. 6. 2024 23:25

Smlouvu ma od ledna, ale elektřinu , ne plyn (timto se omlouvam za umistěni dotazu do špatne sekce), ….. takze to taky muže přepnout na něco jineho?a to lze legalne prepnout?

Přepsat OM na někoho jineho muže i když nebydli v tom domě, třeba na rodiče? Nebo na manželku? Ale nebudou chtit při přepisu znat duvod? Rozvod nebo proč přepis na rodiče po 6měsicich?
Dekuji
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 23. 6. 2024 10:47

Dle infolinky lze po 8 měs. změnit na jiný tarif na dobu určitou v Můj Čez, ale jestli to platí u všech tarifů na dobu určitou nevím.

Může, někdy chtějí třeba nájemní smlouvu, ale to lze řešit.
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 29. 6. 2024 09:49

Nevíte jak se zachová Epet , plyn řada Fix12, Varianta Happy Holiday zachová, když se překročí spotřeba 20 MWh/rok? Ten limit je uveden jen na webu, ale níže v ceníku je povoleno mít i větší spotřebu než 20 MWh.

https://www.epet.cz/data/folders/fix-12 ... -f5441.pdf
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 29. 6. 2024 18:21

Objednal jsem Epet, operátorka která mě přesvědčovala mi sdělila, že to řešit nebudou.
Ptal jsem se, jestli to, co bude nad 20 bude za jinou cenu. Řekla, že musí držet ceník.
Ono také záleží na zimě. Stačí delší, nebo studenější zima a hned je to o 30 % vyšší.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 1. 7. 2024 12:21

Dnes mi slečna z Epetu volala s vyplněním smlouvy . Když jsem ale řekl, že výpoveď si chci podat sam tak mi oznámila že smlouvu mi mohou poslat až po akceptaci výpovedi od Čezu.
Jak to je pání odborníci? Když pošlu výpoved a Čez jí akceptuje, tak už není cesta zpět ne. A neho mohu podepsat s Epetem a následně dostat lepší nabídku od někoho jiného a smlouvy vypovedět a podepsat s někým jiným? Smlouvu od dodavce s Čezem mám do prosince 2024?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 1. 7. 2024 14:45

Epet už vám to automaticky típne, když telefonicky voláte, že chcete novou smlouvu. :-(

S tímto obchodníkem ještě budou potíže.
curvecardik3
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka