Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 1. 7. 2024 20:04

Třeba mají málo telefonních operátorek a přetížené linky. Jinak smlouva s EPET lze sjednat i online :-)

bufalobil1 píše:Dnes mi slečna z Epetu volala s vyplněním smlouvy . Když jsem ale řekl, že výpoveď si chci podat sam tak mi oznámila že smlouvu mi mohou poslat až po akceptaci výpovedi od Čezu.
Jak to je pání odborníci? Když pošlu výpoved a Čez jí akceptuje, tak už není cesta zpět ne. A neho mohu podepsat s Epetem a následně dostat lepší nabídku od někoho jiného a smlouvy vypovedět a podepsat s někým jiným? Smlouvu od dodavce s Čezem mám do prosince 2024?

Když ti ČEZ potvrdí akceptaci výpovědi a ukončení smlouvy k určitému datu, tak je to závazné a už to nejde odvolat. Pokud podepíšeš smlouvu s novým dodavatelem, tak ji můžeš bez sankcí vypovědět až do 15. dne od zahájení dodávky (viz. https://eru.gov.cz/jak-ukoncit-smlouvu- ... bez-sankce) a sjednat si smlouvu u jiného dodavatele (nebo klidně zase u ČEZ, jestli ti třeba poskytne nějakou zajímavou retenční nabídku).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 1. 7. 2024 21:37

Proc by nebylo mozno stahnout vypoved, obecne to jde, je to na smluvni volnosti. Ty mas pisemne od CEZ, ze neumi, nejde?

bufalobil1 píše:Dnes mi slečna z Epetu volala s vyplněním smlouvy . Když jsem ale řekl, že výpoveď si chci podat sam tak mi oznámila že smlouvu mi mohou poslat až po akceptaci výpovedi od Čezu.
Jak to je pání odborníci? Když pošlu výpoved a Čez jí akceptuje, tak už není cesta zpět ne. A neho mohu podepsat s Epetem a následně dostat lepší nabídku od někoho jiného a smlouvy vypovedět a podepsat s někým jiným? Smlouvu od dodavce s Čezem mám do prosince 2024?

Mel jsi rici ze jsi vypoved podal / ze smlouva konci v den D, pozadujes zahajeni v D+1.

Vypoved je jednostranny ukon a neni zadna povinnost druhe strany dodavat akceptaci a neni zadny narok noveho na akceptaci. Ale.

Kdybych byl novy dodavatel a chytrak mi rekl, ze si vypoved teprve poda, take bych ho vyhodnotil jako spekulanta a ztratu casu se zabyvat jim, pokud na to navic ani nemaji automat jako PPAS a delaji to rucne.

V kazdem pripade, vzdy jsem se fomluvil viz veta prvni. Smlouva konci v den D, zahajte D+1. Kazdy to pochopil, musel.
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 1. 7. 2024 22:30

Odvoláním výpovědi u ČEZu a pokračováním stávající smlouvy ale nezískáš žádnou výhodnou retenční nabídku. Nebo snad jo?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 7. 2024 09:24

Bez výpovědi pravděpodobně nedostanu výhodnou nabídku od Čezu. Možná ano, ale až za dva měsíce, prý mi jí dřív nemohou dát. Epet má finančně zajímavou nabídku ale na mě neposobí seriozně. Abych to upřesnil slečna mi řekla, že jí systém v tvorbě smlouvy nepustí dál bez zadané akceptované výpovědi moc jí to tedy nevěřím. Chtěla samozřejmě aby celý proces probíhal v jejich režii včetně výpovědi. Navíc nabídka je jen fix na rok. Je to o rozhodnutí protože za rok to může být situace mnohem horší než když podepíšete fix na 3 roky dnes či za dva měsíce.

vpe: proč chytrák je naprosto standardní že si chcete pročíst smlouvu před tím než jí akceptujete. To že mi jí nepošlou dřív než ode mne dostanou akceptovanou výpověď od předchozího dodavatele považuji za minimálně ne úplně proklientský přístup.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 2. 7. 2024 11:10

Epet opravdu nevytvoří smlouvu bez akceptované výpovědi stávajícího dodavatele. Známý pracuje v energiích a sjednává hodně právě ten Epet a říkal to samé.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 2. 7. 2024 11:50

bufalobil1 píše:Bez výpovědi pravděpodobně nedostanu výhodnou nabídku od Čezu. Možná ano, ale až za dva měsíce, prý mi jí dřív nemohou dát. Epet má finančně zajímavou nabídku ale na mě neposobí seriozně. Abych to upřesnil slečna mi řekla, že jí systém v tvorbě smlouvy nepustí dál bez zadané akceptované výpovědi moc jí to tedy nevěřím. Chtěla samozřejmě aby celý proces probíhal v jejich režii včetně výpovědi. Navíc nabídka je jen fix na rok. Je to o rozhodnutí protože za rok to může být situace mnohem horší než když podepíšete fix na 3 roky dnes či za dva měsíce.

vpe: proč chytrák je naprosto standardní že si chcete pročíst smlouvu před tím než jí akceptujete. To že mi jí nepošlou dřív než ode mne dostanou akceptovanou výpověď od předchozího dodavatele považuji za minimálně ne úplně proklientský přístup.

Na druhou stranu, ty se vůči Epetu taky chováš "neseriózně". Ber nebo nech ležet. :-)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 7. 2024 13:41

Chtěl jsem si pročíst a teprve poté podepsat smlouvu. Naprosto standardní postup nic neseriozního.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 2. 7. 2024 14:38

Vzhledem k předchozí diskuzi, neříkáš vše.

Podepisoval jsem ( já) přes "rozhraní" takže přečist to předem šlo, je tam vše od ceníku až po podmínky. Po přečtení to odklikneš a když neodklikneš, smlouva neplatí. Vše víš předem.

Jinými slovy, ty chceš jistotu dobré ceny Epetu , ale chceš mít možnost ještě odejít k Čezu. A to takhle nejde....respektive jde, ale to bys musel dát sám vypověď už teď sám a Epetu to předat. Pak budeš mít možnost to imho odvolat.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 2. 7. 2024 14:39

Epet mi napsal:
Bohužel, s ceníkem Happy Holiday můžeme uzavírat smlouvy, které mají roční spotřebu plynu do 20 MWh.
K uzavření smlouvy musíme mít doloženou Vaší poslední roční fakturu, kde je viditelné, že máte roční spotřebu pouze do 20 MWh.
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 7. 2024 15:05

T.E.CH píše:Vzhledem k předchozí diskuzi, neříkáš vše.
Podepisoval jsem ( já) přes "rozhraní" takže přečist to předem šlo, je tam vše od ceníku až po podmínky. Po přečtení to odklikneš a když neodklikneš, smlouva neplatí. Vše víš předem.
Jinými slovy, ty chceš jistotu dobré ceny Epetu , ale chceš mít možnost ještě odejít k Čezu. A to takhle nejde....respektive jde, ale to bys musel dát sám vypověď už teď sám a Epetu to předat. Pak budeš mít možnost to imho odvolat.

jasně ale sami nastránkách mají uvedené : Jak to probíhá? https://www.epet.cz/jak-prejit/#demand-form
1.Pošlete nám informace o spotřebě
2.Připravíme vám nabídku a návrh smlouvy
3.Podepíšeme společně smlouvu a plnou moc
4.Zařídíme za vás kompletní změnu dodavatele

proběhl bod 1 ale bod 2 už nikoli a chtěli pokračovat bodem 3 :-)

A když se zaregistruji tak to tak funguje ?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 3. 7. 2024 14:12

Počkej já souhlasil s tím, že to odhlasí oni - mód prostě jdi k Vám, vy se staráte o vše........nicméně, pak mne vše přišlo k podpisu "online" , podpis myší a tam všechny ty podmínky šli přečist, jak vše je a až následně podepsat. Vše šlo rozklikávat.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 3. 7. 2024 19:45

A nekecas nam? Navrh smlouvy ti snad daji takze si muzes procitat zprava dolena nahoru dolu. To mi pripomelo zmr.. z minuleho tydne - ktery ze mne mamil po terminu smlouvu kdyz bylo jasne ze ji nechce podepsat, ale on proste mamil smlouvu ze mu ji musim poslat do mailu, rekl jsem: HOW.. nemusim. Smlouvu si mel precist pri podpisu na ktery se nedostavil a proto mu propadla zaloha :tleskani

I ochcavat se musi umet @bufallobill - bud jim podepises plnou moc k vypovedi a oni si to poresi sami anebo jim dej akceptaci nebo si porad jinak nemohu tady psat jak, chytremu napovez…

Chces vse a nemas neumis nic, takhle to prece nikde ve vesmiru nefunguje, peace

Uz jsem to to napsal ze se evidentne brani zneuzivani a zbytecny praci, to preče musis pochopit a najit si nejakeho vetsiho dodavatele, kteremu to je jedno ze bude slozit jen k vydirani stavajiciho dodavatele :)
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bufalobil1 4. 7. 2024 08:37

A proč bych kecal?Já smlouvu podpsat chci a nevidím důvod proč jí nepodepsat před výpovědí u druhého dodavatele. Času je dost, náklady pro Epet minimální. Smlouvy jsou vytvořené a slečna je už stejně v práci. Jinak předložit smlouvu před podpisem je základ. Navíc smlouvu, která už je dávno vytvořená a mění se jen parametry typu jméno a přijmení.To že zakázník ale i druhá strana může od smlouvy za určitých podmínek odstoupit a to za podmínek, které by měli znát obě strany předem je zase normální a je to hra podle nastavených pravidel. Normální není, že dodavatel energie nedodrží smlouvu a nic mu za to realně nehrozí a vesele funguje dálviz ( Armex a další). Ano pokud mi Čez nabídne výhodné podmínky na další roky tak raději zůstanu u nich. Vím že smlouvu dodrží. U Epetu si jist nejsem. Epet má právo mi smlouvu bez obdržené akceptace výpovědi neposlat, OK já jen říkám, že se mi to nelíbí a hledám cestu jak smlouvu uzavřít. Mimochodem už jsem včera vyřešil :)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 09:00

Mě to nevysvětluj, buď pochop jak věci fungují a Přizpůsob se, anebo pochop, že není žádný právní nárok na to, aby s tebou někdo uzavíral smlouvu a Hlasuj nohama. Neboli, může ti říct: s tebou smlouvu neuzavřeme. A neuděláš nic. A teď do toho ještě motáš Armex. Obecně Vždy platilo a platí, že každý má právo smlouvu vypovědět.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod T.E.CH 4. 7. 2024 10:23

bufalobil1 píše:A proč bych kecal?Já smlouvu podpsat chci a nevidím důvod proč jí nepodepsat před výpovědí u druhého dodavatele. Času je dost, náklady pro Epet minimální. Smlouvy jsou vytvořené a slečna je už stejně v práci. Jinak předložit smlouvu před podpisem je základ. Navíc smlouvu, která už je dávno vytvořená a mění se jen parametry typu jméno a přijmení.To že zakázník ale i druhá strana může od smlouvy za určitých podmínek odstoupit a to za podmínek, které by měli znát obě strany předem je zase normální a je to hra podle nastavených pravidel. Normální není, že dodavatel energie nedodrží smlouvu a nic mu za to realně nehrozí a vesele funguje dálviz ( Armex a další). Ano pokud mi Čez nabídne výhodné podmínky na další roky tak raději zůstanu u nich. Vím že smlouvu dodrží. U Epetu si jist nejsem. Epet má právo mi smlouvu bez obdržené akceptace výpovědi neposlat, OK já jen říkám, že se mi to nelíbí a hledám cestu jak smlouvu uzavřít. Mimochodem už jsem včera vyřešil :)

Smlouvu před podpisem s Epetem dostaneš!
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka