Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 9. 2023 11:07

To je pravda, odejít můžeš, po zvýšení ceny, za 3 měsíce. Lhůta běží od 1. dne následujího ----však víte
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tonddy 20. 9. 2023 12:00

Právě nevím, jak to je. Prosím lze vypovědět nebo jinak ukončit smlouvu s Pražskou plynárenskou s tarifem -11% uzavřenou na 3 roky, když by například zvýšila cenu?
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 20. 9. 2023 12:27

Při zvýšení ceny v ceníku Standard lze ta tříletá smlouva beztrestně vypovědět a ukončit ke dni zvýšení ceny.
Když se cena v ceníku Standard nezvýší nebo třeba klesne, tak tříletá smlouva nelze beztrestně předčasně ukončit.
Blbé je to tedy v případě, když by konkurenti výrazně zlevnili a PPAS by ceny v ceníku Standard nezměnila, nebo je snížila jen trochu v porovnání s konkurencí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 20. 9. 2023 13:18

U plynu se mi nedaří přesvědčit PPAS, aby poslali 1 roční fix za těch 1.490 Kč bez DPH. Pořád mi cpou fixy na delší období. Nemáte kontakt na někoho u nich s kým jste jednali a neměl s tím problém? Kdyžtak prosím o SZ.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 9. 2023 14:01

ani mne a to ani po tel. Nabízejí pořád tak trochu nesmysl
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 9. 2023 15:05

Ani když se odkážete na to info, co mají na webu?

Nově nabízíme plyn i elektřinu s fixací ceny na 1 rok.
Cena plynu za 1 MWh je 1 490 Kč bez DPH (1 803 Kč s DPH) a elektřiny za 1 MWh 3 690 Kč bez DPH (4 465 Kč s DPH, sazba D02d). V případě zájmu nám zanechte na sebe kontakt a my se Vám sami ozveme.

Na co se vymlouvají, proč ten fix nejde jen na 1 rok?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 20. 9. 2023 15:44

Ta elektřina vypadá taky dobře, ale nikde nemůžu v jejich cenících najít fix na 1 rok. Možná bych mohl mít vše u 1 dodavatele jako teď. Snad se mi podaří s nimi spojit. Vyžádal jsem si tel. kontakt přímo pod tím, co psal Milos. Teď pomalu, aby se člověk doprošoval ať si vezmou jeho peníze. Díky.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 20. 9. 2023 16:08

Milos píše:Při zvýšení ceny v ceníku Standard lze ta tříletá smlouva beztrestně vypovědět a ukončit ke dni zvýšení ceny.
Když se cena v ceníku Standard nezvýší nebo třeba klesne, tak tříletá smlouva nelze beztrestně předčasně ukončit.
Blbé je to tedy v případě, když by konkurenti výrazně zlevnili a PPAS by ceny v ceníku Standard nezměnila, nebo je snížila jen trochu v porovnání s konkurencí.

Udělají jiný ceník a ten standartní nechají tak jak je. :D
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 20. 9. 2023 18:59

Jj, taková varianta samozřejmě taky přichází v úvahu :-) Osobně se proto víceletým smlouvám na dobu určitou raději vyhýbám.

-- 20. 9. 2023 20:06 --

PULPANM píše:ani mne a to ani po tel. Nabízejí pořád tak trochu nesmysl

Takže tu speciální nabídku od RIXO jsi ve finále nevyužil a smlouvu s PRE neuzavřel?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod j.ch 20. 9. 2023 19:32

T.E.CH píše:Udělají jiný ceník a ten standartní nechají tak jak je. :D

PPAS je 100% vlastněná Prahou a úplné podpásovky bych tedy nečekal. Na rozdíl od společností se soukromými vlastníky.

Přece jenom zákazník = volič (i když v ČR je možné ledacos).

Taky bych řekl, že jako pražský distributor mají nakoupeno a kradší výkyvy cen na rozdíl od měsíčních fixací pokryjí bez změn ceníku.
j.ch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2023 06:31

Podobné to bude asi s PRE.
Sice vlastněná Prahou není ale že by v tom neměli radní nějaké prstíky se mi nezdá
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 21. 9. 2023 10:38

Poznámka k vlastnictví - jsem z Prahy a tak mě to zajímalo, i když od PRE neodebírám:
Majoritním vlastníkem PRE a.s. je Pražská energetika Holding a.s.,
a v Holdingu je majoritním vlastníkem hl.m. Praha.
Takže hl.m. Praha není jediným, ale je stále majoritním vlastníkem PRE a.s.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2023 11:00

jj to jsem si myslel
díky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 21. 9. 2023 11:20

Tak dnes mi přišla nabídka od Yello s fixem na 2 roky, ale je docela zajímavá. Plyn 1.299 / MWh a elektřina 3.290/ MWh za VT i NT. Vše bez DPH jen za komoditu. Docela nad tím uvažuji. Na druhou stranu to dost rapidně klesá a nerad bych se uvázal za tuhle částku na 2 roky. Hrozné dilema.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod k41ous 21. 9. 2023 14:35

Mufinmufi píše:Tak dnes mi přišla nabídka od Yello s fixem na 2 roky, ale je docela zajímavá. Plyn 1.299 / MWh a elektřina 3.290/ MWh za VT i NT. Vše bez DPH jen za komoditu. Docela nad tím uvažuji. Na druhou stranu to dost rapidně klesá a nerad bych se uvázal za tuhle částku na 2 roky. Hrozné dilema.

Zajímavé, to je nějaká podpultová nabídka? Mohu se zeptat, jak jste ji získal?
k41ous
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka