Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 27. 9. 2023 07:40

Po skautech a BE mám k malým dodavatelům docela averzi. Tihle sice úplně malí nebyli ale přeci jen PPAS a CEZ (pokud se ozve ta retence) budí větší důvěru. Taky si myslím že to bude klesat. Stačí ale nějaký otřes jako byl předtím a jsme opět na houpačce.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bond2 27. 9. 2023 09:54

Za mě Elimon SVĚŽÍ MÉŠÍC byla dobrá volba. Zatím cena kolem 1300 Kč/MWh bez DPH, leden únor se zvedne počítám o 20 % (i tak to bude pod tím co nyní nabízí většina dodavatelů)... a pak už bude jen klesat tedy jen samá pozitiva a sociální jistoty 8-)
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 27. 9. 2023 11:27

DrumSession píše:Má predikce (str.98) se pomalu potvrzuje ...během podzimu se mezi dodavateli spustí souboj o zákazníky. „V září, říjnu a v listopadu uvidíme cenovou bitvu. Nyní ale všichni čekají, kdo jako první a o kolik zlevní. Od půlky září se ale na trhu objeví nejrůznější zajímavé cenové nabídky, různé kombinované produkty."

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/m ... nomika_jla

G.me lajk!

Hrubý odhad poklesu cen potvrzen !
https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-ene ... is-1410670
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 27. 9. 2023 15:48

Můžu potvrdit, že Yello nabídne 2 letý fix za 1299. Tak si říkám, jestli je výhodnější tohle nebo SolidSun za 1444 na rok. Vyšlo by to nastejno, pokud by příští rok byla nabídka pod 1154 Kč, ale bude nebo ne? :-)
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2023 17:55

Černé ovce ČT dnes vysílaly reportáž o nepovedené změně dodavatele plynu https://www.ceskatelevize.cz/porady/109 ... 801080927/. Klientka chtěla přejít od Plynule k Innogy, změna dodavatele nedopadla a ona má teď zaplatit pokutu 30tisíc. Docela bizár :roll:
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 27. 9. 2023 18:26

Pokutu komu?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DrumSession 27. 9. 2023 18:41

Bych jim do toho hodil wiDLE. INDE od 1 200 Kč/MWh Smlouva na dobu neurčitou. Plyšáka pro děti, to néé.
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2023 18:48

... píše:Pokutu komu?

Pokutu má klientka zaplatit úplně nesmyslně firmě Innogy.

DrumSession píše:Bych jim do toho hodil wiDLE. INDE od 1 200 Kč/MWh Smlouva na dobu neurčitou. Plyšáka pro děti, to néé.

O čem to píšeš? Kdo nebo co je INDE? :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 28. 9. 2023 06:05

Asi v Indii.

… a kdo chce levnou elektrinu, tak jí maji v Paraguaji, spousta i Cechu se tam stehuje :-) A pry tam maji super dane.

ps podle kalkulatoru a ceniku je plyn za 1200-1299 uz od dubna 2023 tak kde je hacek? https://www.plynule.cz/files/cen%C3%ADk ... EN23_2.pdf

-- 28. 9. 2023 07:36 --

Milos píše:Černé ovce ČT dnes vysílaly reportáž o nepovedené změně dodavatele plynu https://www.ceskatelevize.cz/porady/109 ... 801080927/. Klientka chtěla přejít od Plynule k Innogy, změna dodavatele nedopadla a ona má teď zaplatit pokutu 30tisíc. Docela bizár :roll:

Advokátka mele nesmysly, prý innogy zaslalo výpověď po datu, ke kterému měl být závazek ukončen.

Výpověď prolongace se musí doručit 20 dnů před datem výročí a ne k datu ukončení závazku.

Taky mohl Halimedes nevybírat datovku a doručeno je pak +10 dnů (pokud je konec lhůty nepracovní, pak i déle, bacha na to, když komunikujete s vy…..).

Stačilo tedy doručit mail Halimedesu 20 dnů před výročím (proto vypovídám vždy sám a nespoléhám na nového dodavatele) a ze strany innogy trvat na změně. To Innogy neudělal, protože to by Halimedes naúčtoval pokutu a Innogy by byl viník (pokud opravdu nedoručil včas).

A to je dobrá prasárna innogy účtovat pokutu když i nezahájí dodávku - smlouva nenabyla účinnost, ale to je jistě jen z důvodu vyplacení “obchodního zástupce” tento proces.

Mluvčí by si měl nafackovat, to nezvládnul :-)

Do budoucna platí, že úvazek je možno držet jen 3 roky: Energetický zákon od 1. ledna 2022 obsahuje § 11d, podle kterého se smlouva o dodávce elektřiny nebo plynu nebo smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny nebo plynu uzavřená spotřebitelem na dobu určitou v případě, že doba dodávky přesáhne (vč. případného prodloužení) 36 měsíců, bude po uplynutí této doby považovat za smlouvu uzavřenou na dobu neurčitou.

To platí i v případě, že došlo k automatickému prodloužení doby trvání smlouvy (tzv. prolongaci), popř. kdy smluvní strany uzavřely dodatek ke smlouvě, kterým se doba trvání závazku prodloužila.

Pokud jde o smlouvy uzavřené před 1. lednem 2022, doba 36 měsíců se počítá až od 1. ledna 2022 (viz čl. II bod 6 zákona č. 362/2021 Sb.). Smlouva o dodávce elektřiny nebo plynu nebo smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny nebo plynu uzavřená se spotřebitelem na dobu určitou před 1. lednem 2022 se tak bude považovat za smlouvu na dobu neurčitou nejdříve po 1. lednu 2025. Tento následek nastane bez ohledu na to, zda dodávka již probíhala před tímto datem.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Tonddy 28. 9. 2023 21:47

Bond2 píše:Za mě Elimon SVĚŽÍ MÉŠÍC byla dobrá volba. Zatím cena kolem 1300 Kč/MWh bez DPH, leden únor se zvedne počítám o 20 % (i tak to bude pod tím co nyní nabízí většina dodavatelů)... a pak už bude jen klesat tedy jen samá pozitiva a sociální jistoty 8-)

1300*1,2 jsi výše než Pražská plynárenská s fixem na 1 rok pro zimní měsíce, kdy máš největší spotřebu. Ale ty svoji smlouvyu kdykoliv můžeš klidně vypovědět s 1 měsíční lhůtou.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mach.k 29. 9. 2023 10:10

PPAS nově PLYN24 - fix na rok za 1390 Kč + bonus 2500 Kč při uzavření smlouvy online.
https://www.ppas.cz/chci-jistotu
Tak jsem zvědavý, zda mi budou schopni změnit smlouvu ze září, kdy jsem podepsal 1490 Kč na rok bez bonusu se zahájením dodávky 1.1.2024...
mach.k
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 29. 9. 2023 10:47

Taky mi končí v prosinci fixace u ČEZ. Psal jsem jim, co mi nabídnou. Nejdřív poslali fixy na 2 a 3 roky. Když jsem jim napsal, že je poměrně zvláštní, že je teď burzovní cena plynu stejná jako před 2 roky, ale oni chtějí dvojnásobek, tak poslali ještě nabídku s fixem na 1 rok a že se diví, že mi jejich stále klesající ceny nevyhovují. No opravdu nevyhovují.

Jako akcionář ČEZu jsem rád, že se snaží tímhle marketingem vyrazit ze zákazníků tučný bakšiš, a to nejlépe ještě hodně let dopředu. Jako zákazníkovi mi je situace taky jasná, jen zbývá vyřešit, kam přejít. Naštěstí to místo není moje a objem je malý, takže to je v klidu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 29. 9. 2023 11:01

Mou žádost o nabídku za aktuální retenční cenu ignorují. Výpověď plynu označili jako reklamaci a že se ozvou. Šablonovité odpovědi. Dnes podávám výpověď i za zbytek odběrných mist. Potom co PPAS ubral na ele i plynu už neni o čem.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 9. 2023 12:07

Ten nový ceník PLYN 24 zatím asi ale online sjednat nelze. Když člověk na https://www.ppas.cz/chci-jistotu klikne na tlačítko "Sjednat online a získat bonus 2500Kč" a vyplní požadované údaje, tak následně má na výběr jen z jiných ceníků.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 29. 9. 2023 18:05

Konečně to někdo napsal bez okras, zdražení bylo u plynu o +75% a u ele. o +100%
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... it-237520#
DrumSession
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka