Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 5. 10. 2023 16:21

Milos píše:Na jaké bázi vám Flaga ten plyn do zásobníku dodává a fakturuje (dodávka několikrát ročně a fakturace jednou za rok)? Co máte uvedeno ve smlouvě ohledně cen a jejich změn?
Jj, fakturace 1× ročně, stav k 30. 6. o cenách jen:
"Dodavatel je oprávněn změnit výši zálohových plateb a prodejní ceny plynu v důsledku podstatných nebo
dlouhodobých změn hospodářských a tržních podmínek, zejména změn nákupních cen plynu a odebíraného
množství plynu. Toto ustanovení platí jak pro zvýšení, tak i pro snížení prodejní ceny plynu. Případné změny
budou realizovány v souvislosti s novou dodávkou plynu, respektive návazně na odpočty plynoměru."
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 5. 10. 2023 17:44

O kolik se jedná peněz ? Pokud o hodně, řešil bych to z-přes právníkem-a. Řešit pocity a co si kdo myslí je cesta do pekla.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uphoun 5. 10. 2023 21:08

T.E.CH píše:Dostal jste někdo retenci od Innogy po vývědi ? Případně kolik...Díky.

Ano - viewtopic.php?p=13567150#p13567150 1404 Kc bez DPH / MWh na 22 mesicu (sleva z tarifu Benefit+)
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 6. 10. 2023 09:00

Jaké máte zkušenosti s PRE ? Přešel jsem jak s plynem tak elektřinou - celkem 2 odběrná místa a komunikace s nimi je strašná. HOTLINE obsazená, na email odpovídají s obrovským zpožděním, doposud aspoň chodilo potvrzení doručení a info, že se co nejdříve ozvou, teď už ani tento email nechodí....
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 6. 10. 2023 09:46

T.E.CH píše:O kolik se jedná peněz ? Pokud o hodně, řešil bych to z-přes právníkem-a. Řešit pocity a co si kdo myslí je cesta do pekla.

1) zeptat se dodavatele, na základě jakého odstavce a písmene smlouvy se snaží změnit cenu zpětně?

2) zeptat se Eru, zda EZ plati i pro tyto pripady.

My netušíme, jakým způsobem ti Flaga fakturuje, nějak asi musí být ošetřený závazky, náklady na tlakovou nádobu, situace, že ti tam jednou nebo dvakrát za rok na tankuji plyn a ty to platíš až podle spotřeby?

Jak se vůbec řeší situace, kdy ti zvednou cenu, To jako vypovíš smlouvu nebo můžeš změnit dodavatele? Pochybuji, takže nejspíš tam EZ neplatí, co ja vim co jste si ujednali.

Pokud se odkazují na nějaké tržní situace, tak je můžeš vyzvat k tomu, aby doložili ty změny.

Ta formulace v poslední větě je značně neurčitá, a umožňuje asi cokoliv :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 10. 2023 10:08

Nevite nekdo z hlavy, kdo ma nejnizsi mesicni poplatek? Velmi nizka spotreba, kolem 0,17MWh/rok, tzn zde je krucialni fixni poplatek a ne cena za 1MWh.

Ted mam CEZ na dobu neurcitou, stala platba 34Kc/mes, za dodavku 2 500Kc/MWh(regulovana cena do konce 2023), od 1.1.2024 bude 3 723Kc/MWh.
Ceny bez DPH...

Co jsem namatkove mrknul tarify s nizkymi cenami( kolem 1500Kc/MWh) tam to vse zabiji vysoky mesicni poplatek nad 100Kc/mes...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 9. 10. 2023 11:25

Překvapivě Innogy plyn Standard bez závazku 24 (bez DPH), a pak různé ZTP/65+ PPAS nebo ČEZ
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 10. 2023 12:14

Diky, Innogy vychazi o cca 600Kc/r levneji. Jednak 24Kc mes. poplatek a 2 145Kc /MWh za komoditu.

Mam 3mes. vyp. lhutu, temer se to stihne s ukoncenim zastropovani. Skoda, ze jsem si nespomel o mesic drive...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 9. 10. 2023 12:21

Ještě jeden moment k zamyšlení: u ppas je při uzavření přes internet jednorázový bonus 2,5 tisíce (smlouva na rok). Je to tam potřeba všechno nacvakat a objeví se ti překvapivě až ve smlouvě. Řešil jsem teď tak jedno místo se spotřebou cca 3 MWh, a to i při to paušálu nad 100,- vyjde zdaleka nejlépe.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 9. 10. 2023 13:02

Ppas ma taky 0 pausal u elektriny, kdyz u nich mate plyn… coz se do urciteho, mensiho objemu vyplati pri jakekoliv vysoke cene za komoditu.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 10. 2023 13:28

xls píše:Ještě jeden moment k zamyšlení: u ppas je při uzavření přes internet jednorázový bonus 2,5 tisíce (smlouva na rok). Je to tam potřeba všechno nacvakat a objeví se ti překvapivě až ve smlouvě. Řešil jsem teď tak jedno místo se spotřebou cca 3 MWh, a to i při to paušálu nad 100,- vyjde zdaleka nejlépe.

Tech 2500 plati pro vsechny tarify? Protoze to u mne ted u CEZu vychazi kolem 2400Kc celkove naklady za plyn/rok....to bych teoreticky jeste stovku vydelal a mal plyn zcela zdrama...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 9. 10. 2023 14:04

jo pro všechny tarify při sjednání online, taky jsem přišel jak s plynem tak s el, u obojího mam bonus
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod andreasbaader 9. 10. 2023 14:56

andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 10. 2023 15:20

Je vidět, že v PPAS asi nestíhají, jelikož k těm informacím na webu nově doplnili:
Smlouvu je třeba uzavřít minimálně 6 týdnů před koncem doby určité se stávajícím dodavatelem. Pokud je termín kratší, je třeba doložit akceptaci výpovědi od stávajícího dodavatele (v případě chybějící akceptace může dojít k nedodržení termínů pro realizaci změny dodavatele).

Jinak já jsem u nich online sjednával pro mámu smlouvu dne 18.9.2023 s požadovaným začátkem dodávky od 1.10.2023 (smlouva se stávajícím dodavatelem končí 30.9.2023). Smlouvu mi oficiálně potvrdili až 2.10.2023 s tím, že dodávky od nich začnou až 10.10.2023. Že bude máma pár dnů jakoby bez dodavatele, toho se prý nemusíme nijak obávat, po aktivaci smlouvy dojde k narovnání.

Máte někdo podobnou zkušenost, že dodávka od nového dodavatele úplně nenavazovala na dodávku předchozího dodavatele? Opravdu za to nehrozí žádný postih?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 9. 10. 2023 15:45

jo je to tzv. přetržka a problém to není, důležité je, že máš podepsanou smlouvu
podepisoval jsem smlouvu 2.10 a dnes mám potvrzeno
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka