Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 13. 10. 2023 21:15

Zrovna u yello je ten bonus (jako treba vyval i u eon) jen z obchodni slozky.

To, ze si muze delat se svymi penezi co chce si nejsem jisty. Muze se jednat o nedovoleny dumping a/nebo o problem s dph… a hlavne tam neni zadna logika v tom, aby sponzorovali/dotovali cizi sluzby s tim, ze na tom prodelaji…

nech si tu informaci potvrdit pisemne.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod T.E.CH 17. 10. 2023 11:51

Retence Innogy, na rok. 1482 bez DPH....
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 10. 2023 12:58

PPAS mi dnes napsala, že výpověď stávajícímu dodavateli z kapacitních důvodů pošle až 6 týdnů po obdržení podkladů. Takže doporučuji nedávat plnou moc a vypovědět si sám, předat pak akceptaci.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 20. 10. 2023 14:49

Jako akceptace stačí email s potvrzenám ukončením ?
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 10. 2023 16:16

Ze svých zkušeností je to nejčastěji pdf a problém s tím nebývá.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 20. 10. 2023 16:27

wit.cz píše:...doporučuji nedávat plnou moc a vypovědět si sám, předat pak akceptaci.

Po týdnu po vyplnění online žádosti mi napsali (mailem), že potřebují poslat plnou moc pro distributora. Takže PPAS nestačí pouze přiložit akceptaci.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 20. 10. 2023 19:03

ano je to prý kvůli připojení k distribuci, u jiného dodavatele vč. ČEZu to potřeba nebylo, ale PPAS je v tomto nekompromisní
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 10. 2023 06:39

wit.cz píše:PPAS mi dnes napsala, že výpověď stávajícímu dodavateli z kapacitních důvodů pošle až 6 týdnů po obdržení podkladů. Takže doporučuji nedávat plnou moc a vypovědět si sám, předat pak akceptaci.

Min tyden jsem zakladal online smlouvu s PPAS s bonusem 2500Kc s prilozenou plnou moci na jejich formulari k vypovedi smlouvy s CEZ(3 mesicini, na dobu neurcitou), za 5 dnu mi prisla akceptace ze strany CEZ a v tentyz den potvrzena smlouva od PPAS. Akceptaci pote chteli PPAS preposlat emailem.(CEZ neposlal zadne PDF, jenom to potvrdili emailem.)
Takze u mne docela rychlovka...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 10. 2023 08:48

ČEZ ti zaslal akceptaci, přestože jsi zplnomocnil PPAS? Nečekal bych to. Každopádně gratulace k rychlosti, asi je rozdíl v původním dodavateli. Mám Tedom na měsíc a chtěli nejdřív VOP nebo sdělit, jak dlouhá je výpovědní doba. A pak přišlo to info o 6 týdnech, než to začnou řešit.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 21. 10. 2023 09:07

slavo963 píše: Akceptaci pote chteli PPAS preposlat emailem.(CEZ neposlal zadne PDF, jenom to potvrdili emailem.)

Mně písemná akceptace přišla vždy jen jako potvrzení v textu mailu i od jiných dodavatelů.
Při tisku mailu dám uložit do pdf a tohle pdf pak přikládám k nové smlouvě novému dodavateli.

-- 21. 10. 2023 10:39 --

wit.cz píše:.. chtěli nejdřív VOP nebo sdělit, jak dlouhá je výpovědní doba. A pak přišlo to info o 6 týdnech, než to začnou řešit.

Já jsem čekala na akceptaci mé výpovědi, abych jim ji mohla dát rovnou do přílohy, takže jsem žádost vyplnila až 10.10.. A už při vyplňování upozorňovali, že nového zákazníka, mohou připojit ne dřív jak za 6 týdnů.

15.10. čili v neděli, dopoledne, přišla žádost o vyplnění a poslání plné moci pro distributora - druhý den dopoledne jsem jim mailem poslala vyplněnou plnou moc.
20.10. hned po ránu poslali mail, že děkují a dělají kroky k realizaci, v příloze smlouva potvrzená z jejich strany.

Pro nové zákazníky jsou PPAS kvůli bonusu a velmi příznívým cenám možná nejatraktivnější z veřejné nabídky a těch nových se jim tam asi nahrnulo doost hodně. Za sebe a podle sebe hodnotím, že v případě, že jim zákazník umí ušetřit čas výpovědí současného dodavatele, tak to zvládají rychle a dobře.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 10. 2023 10:26

wit.cz píše:ČEZ ti zaslal akceptaci, přestože jsi zplnomocnil PPAS? Nečekal bych to. Každopádně gratulace k rychlosti, asi je rozdíl v původním dodavateli. Mám Tedom na měsíc a chtěli nejdřív VOP nebo sdělit, jak dlouhá je výpovědní doba. A pak přišlo to info o 6 týdnech, než to začnou řešit.

Ano, vse jsem na strankach PPAS nahral online jako prilohy, tzn plnou moc na PPAS formulari a posledni fakturu od CEZ. PPAS online zadost je docela interkativni a vse tam pisou, vc moznosti stazeni formulare, ze se urychli proces, kdyz jim dam plnou moc a fakturu od puvodniho distributora.

Elektrinu mam u Centropolu fixovanou jeste 5 mes., vypovedni lhuta 20 dnu, ale online zadost u PPAS podam pristi tyden, nech mam vse vyresene a z krku, ale hlavne mi na callcentru PPAS nechteli rict, jestli akce bnousu +2500.- k fakture bude platna i po 30.10. Pravdepodobne bude, ale nechci riskovat, ze to stahnou, kdyz budou mit hodne zajemcu...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 26. 10. 2023 08:31

Když je spotřeba plynu 16 m3/rok (jen vaření), tak u Pražské plynárenské a.s. vychází roční platba u tarifu "PLYN 24" 2530 Kč. S bonusem 2500 Kč pro nové zákazníky to tedy bude za 30 kč/rok?
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 27. 10. 2023 11:15

Si tam zavolej. :D Koukám už jsi volal. :D
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 27. 10. 2023 11:57

Jojo, jak už jsem tady psal v sekci pro elektřinu, už jsem tam volal a rychle uzavřel smlouvy od 1.12.2023. Na 4 smlouvy (i plyn) celkem tedy sleva 10000 Kč. :-) Jako FONERGY. kde jsem teď, má nižší celkové ceny (včetně platby za odběrné místo), ale bonus 2500 Kč to přebije. Ještě je fajn, že FONERGY má jen 1 měsíční výpovědní lhůtu, ale když teď Fonergy bude Yello, tak jdu radši pryč.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 27. 10. 2023 12:43

Fonergy mělo vždy 3 měs. výp.lh. u smluv na dobu neurčitou....něco se změnilo?

EDIT: Aha, už to vidím .....změna VOP před necelým rokem...otázka je zda je to platné i pro smlouvy uzavřené před změnou VOP.
tom brava
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka