Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Bolek007 píše:Ahoj vespolek, chtěl bych se zeptat někoho znalého - mám plyn u Innogy se závazkem do 1.1.2024 , v srpnu jsem trochu ukvapeně uzavřel smlouvu (online, tedy " na dálku") s EON (od 2.1.24). U Innogy je výpovědní lhůta 20 dní před koncem závazku. Innogy výpověď akceptovalo a EONu poslalo souhlas s výpovědí. Teď je ale k mání podstatně výhodnější nabídka od PPAS a otázka je jak postupovat, abych korektně odstoupil od smlouvy u EONu (výpověď při uzavření smlouvy distančním způsobem) a znovu poslal Innogy výpověď pro přechod k PPAS???
Je nutné podat odstoupení od smlouvy EONu a pak ihned mohu řešit PPAS, nebo to pak ještě musí nějak zpracovat i Innogy? Nebo stačí v Innogy účtu na webu odvolat výpověd ve prospěch EONu a pak hned uzavřít smlouvu s PPAS?
Děkuji za fundovanou odpověď
Milos píše:Je vidět, že v PPAS asi nestíhají, jelikož k těm informacím na webu nově doplnili:
Smlouvu je třeba uzavřít minimálně 6 týdnů před koncem doby určité se stávajícím dodavatelem. Pokud je termín kratší, je třeba doložit akceptaci výpovědi od stávajícího dodavatele (v případě chybějící akceptace může dojít k nedodržení termínů pro realizaci změny dodavatele).
Jinak já jsem u nich online sjednával pro mámu smlouvu dne 18.9.2023 s požadovaným začátkem dodávky od 1.10.2023 (smlouva se stávajícím dodavatelem končí 30.9.2023). Smlouvu mi oficiálně potvrdili až 2.10.2023 s tím, že dodávky od nich začnou až 10.10.2023. Že bude máma pár dnů jakoby bez dodavatele, toho se prý nemusíme nijak obávat, po aktivaci smlouvy dojde k narovnání.
Máte někdo podobnou zkušenost, že dodávka od nového dodavatele úplně nenavazovala na dodávku předchozího dodavatele? Opravdu za to nehrozí žádný postih?
vpe píše:A kdyz se to nestihne tak se taky ho… stane, mate na to 15 dnu (gasnet) resp. 30 (cezdistribuce) po ukonceni smlouvy , aby se novy prihlasil (ne aby nutne zahajil). Prihlaseni probehne v den D, kdyz odesle do 10:00 u elektriny a do … hodin u plynu (nevim, najdete ve vyhlasce) zadanku do OTE.
Tedy, prihlaseni je mozne stihnout za 0 dnu (vyzkouseno).
Lidi, bacha na kortizol. Zkracuje telomery.
Vlazy: musis akorat umrit a ne se handrkovat kdyz nejde o nic
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků