Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 10:38

V rámci těch SMS zpráv žádný název ceníku nefiguruje, pouze v nich uvádějí konkrétní ceny s platností na 1 rok. Ale možná ten, kdo na tu retenční nabídku přistoupil, tak ke smlouvě obdržel nějaký oficiální "retenční" ceník.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 31. 1. 2024 11:10

To by musel mít odhadem tak > 35 MWh a vic aby se to vyplatilo
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tomáš81 31. 1. 2024 11:14

taky bych ocenil info k ceníku 1 290 + 128, prosím...
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 11:52

Jsou to prostě retenční ceny platné na 1 rok, které ČEZ individuálně nabízí zákazníkům pomocí SMS zpráv, když podají výpověď a odejdou k jinému dodavateli. ČEZ má několik variant těch retenčních nabídek, asi dle ročních odběrů.
Přílohy
Screenshot_20240131-114610.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Bond2 31. 1. 2024 12:08

Klesá to. Třeba Elimon nabízí toto... https://www.elimon.cz/data/docs/smf_gas_20240129.pdf
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 12:15

Ten měsíční ceník Elimonu celkem krásně potvrzuje to, že ceny plynu mají letos (i v dalších letech) klesat :-)

Co bude dál s cenami v Evropě a USA?

Zatímco geopolitická situace se nadále vyvíjí, očekává se, že celkový trend vývoje cen plynu v Evropě a USA zůstane klesající. Rozdíl mezi cenami plynu v USA a v Evropě se pravděpodobně mírně zmenší, protože v USA budou uvedeny do provozu nové vývozní kapacity, které zvýší dodávky do Evropy a Asie. V současné době se ceny zemního plynu v Evropě pohybují pod 30 EUR/MWh a očekává se, že zůstanou stabilní až do začátku podzimu. Trh sice očekává mírný nárůst pro zimní období na přibližně 35 EUR/MWh, ale příliv plynu z USA v druhé polovině roku by mohl ceny ještě více snížit, potenciálně až pod 20 EUR/MWh. Přetrvávající geopolitické napětí by však mohlo tuto trajektorii narušit.

V USA se rovněž očekává pokles cen plynu, které by mohly dosáhnout reálného minima kolem 1,5-2,0 USD/MMBTU, než se v létě a poté v podzimní/zimní sezóně odrazí ode dna. Investoři by si měli uvědomit, že významná část očekávaného růstu cen ve druhé polovině roku bude vyplývat ze struktury forwardových cen a následných rolloverů.

Navzdory těmto klesajícím trendům zůstává plyn základní komoditou pro téměř všechny ekonomiky světa. Zdá se však, že nedávné období zvýšené volatility trhu ustupuje, což naznačuje, že se ceny po letech turbulencí stabilizují.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 31. 1. 2024 14:40

Mne prisla stejna sms, akorat bez te jedne vety s 4000.- bonusem...

-- 31. 1. 2024 14:41 --

tomáš81 píše:taky bych ocenil info k ceníku 1 290 + 128, prosím...

viz sms od Milosa, vice k tomu nemam nic, zadny email s retenci resp. cenikem neprisel
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Sasakr 5. 2. 2024 18:52

Liberec, jen vaření, 10 m3 za rok. Aktuálně jsem u ČEZu, tarif "Plyn na 1 rok". Celkové náklady 2 194 Kč, což mi přijde hrozná pálka za těch pár jídel. Zadal jsem to do kalkulačky na TZB a tam mi to tvrdí, že mě to mělo stát 2 975 Kč. Nevím proč.

Podle té kalkulačky když nebudu počítat různé jednorázové promoakce, tak bych měl s "MND Energie / Plyn z první ruky – Ceník Jaro 26 Online" uspořit ročně cca. pětistovku (oproti skutečnosti), resp. 1200 (oproti tomu, co kalkulačka tvrdí, že by mě to mělo stát u ČEZu. Zná někdo něco lepšího, prosím?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 2. 2024 19:19

To vyúčtování máš od kdy do kdy? A ten ceník "Plyn na 1 rok" máš v jaké datumové variantě? Zvolil jsi v tom TZB kalkulátoru aktuální ceny nebo historické ceny? Pro rok 2024 totiž platí jiné ceny za distribuci než v roce 2023, takže proto ti ten kalkulátor asi ukazuje jinou částku.

Přejdi k PPAS na ceník PLYN 24, za online sjednání smlouvy získáš bonus 2500Kč, takže první rok celkově zaplatíš jen cca. 300Kč. Po roce můžeš u PPAS zůstat nebo přejít k někomu jinému, kdo v té době bude zrovna nejvýhodnější :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2024 13:25

od 1.2. jsem u PPAS, 1/4 lete zalohy, prvni splatna v breznu. Nikde nevidim v zak. portali moznost platit kartou? Spristupni se mi to, nebo? na webu moznost platit kartou je...
https://www.ppas.cz/pece-podpora/platby ... moodecty#s
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 13:47

Podle mě nejdou u PPAS platit zálohy kartou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 7. 2. 2024 14:41

Normalne ne, ale tusim ty po splatnosti pak ano.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 7. 2. 2024 16:26

Tak jen pro info, jak to dopadlo s fakturací při změně ČEZ/PPAS. U Čezu jsem byl do 1.1. a PPAS zahájil dodávky až 19.1. ČEZ udělal vyúčtování do 1.1. a PPAS od 19.-29.1., nicméně stavy plynoměru končené u ČEZu a počáteční u PPAS na sebe navazují, tak snad to bude oukej a nepřijde mi ještě faktura za 2-18.1. :-))
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel444 7. 2. 2024 16:28

Zálohy na elektřinu jdou normálně zaplatit po přihlášení i kartou na zákaznickém portálu. Včera a dnes znovu jsem takto zálohy hradil.
Pavel444
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ... 7. 2. 2024 16:36

dave_no píše:Tak jen pro info, jak to dopadlo s fakturací při změně ČEZ/PPAS. U Čezu jsem byl do 1.1. a PPAS zahájil dodávky až 19.1. ČEZ udělal vyúčtování do 1.1. a PPAS od 19.-29.1., nicméně stavy plynoměru končené u ČEZu a počáteční u PPAS na sebe navazují, tak snad to bude oukej a nepřijde mi ještě faktura za 2-18.1. :-))

Z toho bych pochopil, ze CEZ te pustil az 18.1.
...
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka