Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 13. 2. 2024 16:10

Ale to si nejprve musíš vybrat ten správný tarif, bacha na to :)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 13. 2. 2024 16:40

bufalobil1 píše:A PPAS nabídnul něco lepšího ? Nebo proč jsi k nim šel? Bonus ČEZ nenabídnul, tak zkusím :)

PPAS nabídla bonus 2500Kč a v kombinaci plyn+elektřina se neplatí stálý měsíční poplatek u elektřiny. Navíc ta druhá retenční ČEZ nabídka s bonusem 4000Kč přišla až v době, kdy už několik dnů běžela dodávka plynu od PPAS a už jsem to nechtěl rušit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 14. 2. 2024 01:11

Melo by pri zmene dodavatele stacit napsat 1 radek “ vypovedi “ do 15 dnu a v kopii na stareho a jotove :-) celkem asi 1 minuta?

Jen tim ze neco delas, se to naucis.

Ted jsem zjistil p, ze to neumim, kdyz udelas prepis v ramci dodavatele s tim, ze novy chce hned k jinemu dodavateli, tak to v realite moc nejde. Schvalne, jedtli nekdo na to prijde proc nebo ho napadne spravny postup.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod octaviampi 14. 2. 2024 08:32

slavo963 píše:kdyz odebiras plyn, mas u nich na elektrine odpusteny mes. poplatek(kolem stovky)

I s jednoletym tarifem? Dival jsem se ted na web a tam to uvadi pro jakysi eko flexi na 2 a 3 roky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 14. 2. 2024 08:41

Bez měsíčního poplatku jsou pouze ceníky KOMPLET EKO FLEXI na 2 roky nebo 3 roky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 14. 2. 2024 20:25

vpe píše:Melo by pri zmene dodavatele stacit napsat 1 radek “ vypovedi “ do 15 dnu a v kopii na stareho a jotove :-) celkem asi 1 minuta?

Jen tim ze neco delas, se to naucis.

Podat výpověď samozřejmě umím. Nicméně nechtěl jsem se vracet k dodavateli, který když jsem mu během trvání smluvního vztahu poslal dotaz, jestli mi je schopen nabídnout nějakou lepší cenu oproti standardnímu ceníku s tím, že mám od konkurence lepší nabídku, tak mi odpověděl, že lepší cenu mi nabídnout nemůže. Na základě toho jsem tedy ČEZu poslal výpověď s tříměsíční výpovědní lhůtou. Tu mi normálně potvrdili a asi měsíc po té mi poslali nabídku se zvýhodněnou cenou a bonusem 1500Kč. Tu jsem ignoroval a za další dva měsíce, když už několik dnů běžela dodávka od PPAS mi ČEZ poslal druhou nabídku se stejnou zvýhodněnou cenou a bonusem navýšeným na 4000Kč. Tu jsem taky ignoroval, přišlo mi to jako jednání nějakého "tržištníka" a nikoliv jako jednání solidní firmy.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 14. 2. 2024 20:46

Ja myslel ze tady vsichni vime, ze retencni nabidku firma da az po obdrzene vypovedi.

Ty ses puvodne ptal na retencnim oddeleni nebo na normalni lince?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 14. 2. 2024 20:58

Jasně, ale má ta firma dát jednu retenční nabídku včas a nikoliv několik různých retenčních nabídek po sobě a po skončení výpovědní lhůty.

Ptal jsem se formou písemného dotazu přes MůjČEZ. Jakým způsobem se dá přímo spojit/zkontaktovat s retenčním oddělením ČEZ?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 14. 2. 2024 23:44

takovym, ze dorucis platnou vypoved :-) Nebo to prejmenovali na licitacni odd?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod libol 15. 2. 2024 06:14

Tak já souhlasím s Milosem - taky jsem se slusně zeptal, zda jsous chopni nabídnout lepší cenu - nebyli, tak jsem odešel a když si následně vzpomněli, tak se nevrátil.
Nevím o žádném licitačním oddělení, ale retence je o udržení odcházejících zákazníků, takže pokud napíšu, že "za současné nabídky musím bohužel podat výpověď" - je to přesně úkol pro retenční oddělení.
U mne to bylo tak, že jsem neobdržel žádnou nabídku PO podání výpovědi, ale PŘED koncem výpovědní lhůty - tam bych to ještě chápal.
Ale až po zahájení dodávky u konkurence - pracovnice ČEZu mi ještě aktivně radila, že do 14 dní mohu odstoupit, proto je to v pořádku.
Nabídka to byla dobrá (v té době nikdo veřejně nenabídl míň), ale ne zas tak, abych rušil smlouvu, kterou jsem uzavřel.
Kdyby mi nabídli předem i horší, zůstal bych (jako jsme reálně na horší zůstalu nového).
Závěr - podle mne má ČEZ neschopné retenční oddělení - vyfiltrují si dva typy zákazníku - ty co cena nezajímá (a tam nepotřebují retenci) a ty absolutní svině, které jim klidně odejdou přepisem a podobně kdykoliv.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 15. 2. 2024 13:44

zpráva odcházím je Pro opouštěného dodavatele právě formou přes reálnou výpověď anebo si myslíte, že nějaký moloch je schopen na základě volání infolinky, kterou často zpracovává externí call centrum, v současné době zařízen na to, aby vás hned připojoval na retenční oddělení?

Nevím, ptám se

Podle mého názoru se v tomto odvětví spolíhat na to, že většina lidí se bojí, neumí dávat správně výpověď, tedy ti kdo volají, tak z většiny v realitě neodejdou… konzervativismus, bojí se, apod. Jistě to mají ti giganti změřené

Ale jistě mají spočítané, že kdyby dali slevu každému Hejlovi co zavolá, tak…
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod libol 15. 2. 2024 16:30

Nevím - Milos psal o tom, že se dotazoval písemně přes MůjCEZ, já stejně - tak nebudu spekulovat o tom, jak je to při volání na (externí) infolinku.

Já (jak píšu) jsem žádnou retenční nabídku po podání výpovědi (a tedy nebání se, umění správně podat ...) žádnou nabídku nedostal. Dostal jsem ji AŽ po tom co jsem začal od jiného dodavatele odebírat a potom byli schopni jít "nesmyslně" nízko.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 15. 2. 2024 18:31

Co je to nesmyslně nízko? Za ví hodně nízkou cenu není důvod neakceptovat. Jen potvrzuješ že bez podání výpovědi žádná licitace nebude …
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dasn 16. 2. 2024 17:06

Aktuální info ČEZ. Končí mi fixace, volám infolinku, jakože nevím do kdy bych mohl dát výpověď a že mám lepší nabídku... Zítra vám zavolají z retenčního... Zavolali, "údajně" nejnižší nabídku co mi mohou dát Tarif na míru na 12 měsíců El 3.300,-MWh/bez DPH, plyn 1.390,- MWh/bez DPH měsíční platba u obojího 128,- bez DPH. Finanční bonusy "prý" dát nemůžou...
Dasn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 16. 2. 2024 18:17

Hele vždyť to tu píšeme, jen někteří se to snaží nechápat ;-) Z retenčního ČEZu nic kloudného nevyrazíš. Rozumné ceny ti dá až reálně odejdeš (to už potom, ale není retence). Potom je na žaludku každého, jestli chce takové praktiky podporovat a vyjebat se seriózním dodavatelem.
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka