Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Markil 23. 8. 2024 22:25

S474N píše:dave_no: ano, uz to bohuzel nejde.

Ja dostal u CEZ v ramci retence necelych 1100 a 99 mesicne. Tak jeste pockam, co se kde urodi.

S nebo bez DPH?
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 8. 2024 22:59

Ten bezpečnostní standard dodávek (BSD) je daný energetickým zákonem a týká se všech dodavatelů, nejenom firmy EPET.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod T.E.CH 24. 8. 2024 08:51

Markil píše:Já to včera v noci ještě uzavřel s akčním ceníkem a smlouva dorazila hned mailem podepsaná i s razítkem.

Ale volal jsem dnes na infolinku a tam mi řekli, že oni smlouvu v systému nemají, hledala to podle EIC, adresy, jména i mailu a bez úspěchu. Na smlouvě, co mi dorazila, chybí číslo smlouvy (je tam jen prvních 5 pismen a pomlčka), což prý znamená, že tedy smlouva z webu ještě není zpracovaná. Kdy jí ale zpracují nevěděla, že toho mají hodně a může to trvat. Ale říkala, že na webu byla asi nějaká chyba a ten akční ceník už nejde uzavřít, takže neví, zda příslušné oddělení tu smouvu zpracuje a ten ceník mi potvrdí nebo ne. Tedy není jisté, zda budu mít akční ceník, nebo potvrdí aktuální platný ceník, nebo smlouvu nezpracují...
Dost divný přístup.
Po této zkušenosti a ne zrovna pozitivních recenzích, co jsou k dohledání (např problémy s vracením přeplatků) , jsem se rozhodl ani nečekat, zda a co bude, a rovnou od té smlouvy odstoupit a raději s nimi nic nemít...

Navíc to vypadá, že k ceníkové ceně plynu budou připočítávat poplatek pro mne neznámé výše:
https://www.epet.cz/bezpecnostni-standard-dodavek-bsd-/

Jj kup si to jinde o 300 kč dráž. :D Tvl :mrgreen:

-- 24. 8. 2024 09:52 --

Markil píše:

Ja dostal u CEZ v ramci retence necelych 1100 a 99 mesicne. Tak jeste pockam, co se kde urodi.

S nebo bez DPH?

:mrgreen:

Myslíš že by to kvůli 50 kč řešil ? :D
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 26. 8. 2024 07:30

Tak koukám, že varianta FIX 12 i FIX 24 od dneška 26.8. pro plyn od EPETu už není žádná láce 1299 ( 1235) Kč bez DPH. Asi už mají klientů dost. Každopádně to nesignalizuje do budoucna nic dobrého. Viz emisní povolenky.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 26. 8. 2024 09:01

Loni to u Epetu probíhalo úplně stejně. Prostě se blíží sezóna a to jsou zisky a každej chce vydělat a ne kazit ceny. Vždy je dobré do konce července to s někým uzavřít, pak to většinou vždy jde nahoru. A kdo to za 849 nevzal, za mne udělal chybu.
Naposledy upravil T.E.CH dne 26. 8. 2024 13:21, celkově upraveno 1
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 26. 8. 2024 09:26

Ta cena je super. Narozdíl od Ropa si myslím že už se nikdy pod tuto cenu nedostaneme. Škoda že je to jen na rok. Klidně bych to fixnul na 3 roky i déle. A vadí mi sankce za jen trochu opožděné platby záloh. To mi nepřijde normální. Ale co tak si holt nastavím trvaláky a dám bacha. Ale ted jsem to platil kartou a skoro pokaždé jsem na to zapomněl. :) což u Čezu nevadilo. :) prostě doufám že Epet bude fungovat normálně nezopakuje se Kolibrk či Bohemka.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 26. 8. 2024 09:45

Také jsem to stihl podepsat na ten rok...pak se tedy uvidí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 26. 8. 2024 13:23

bufalobil1 píše:Ta cena je super. Narozdíl od Ropa si myslím že už se nikdy pod tuto cenu nedostaneme. Škoda že je to jen na rok. Klidně bych to fixnul na 3 roky i déle. A vadí mi sankce za jen trochu opožděné platby záloh. To mi nepřijde normální. Ale co tak si holt nastavím trvaláky a dám bacha. Ale ted jsem to platil kartou a skoro pokaždé jsem na to zapomněl. :) což u Čezu nevadilo. :) prostě doufám že Epet bude fungovat normálně nezopakuje se Kolibrk či Bohemka.

Já bych to na 3 roky taky dal. A že by to pak mohlo být za 749 by mne bylo zhola jedno. Ono to ale bude jinak....

Vlastní to Křetínský...., takže obavy nula. Zálohy trvalák, není co řešit...a přeplatky klidně do dalšího období.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 26. 8. 2024 13:51

T.E.CH ceny se odjakziva uvadi v Kc bez DPH za MWh.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod T.E.CH 26. 8. 2024 14:31

A proč mne to píšeš ? Já to vím...To napiš Markilovi !!!

Markil píše:

S nebo bez DPH?
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 26. 8. 2024 21:13

Milos píše:Ten bezpečnostní standard dodávek (BSD) je daný energetickým zákonem a týká se všech dodavatelů, nejenom firmy EPET.

To sice ano, ale myslím, že většina dodavatelů to má v ceně a ne, že to pak účtují navíc k dohodnuté ceně , jak avizuje trochu skrytě epet... Takže ne 849, ale 849 + BSD, což, jestli jsem našel správně, bylo v minulosti nejprve kolem 100 a pak to kleslo k 40 Kč... Otázka je, kolik to bude příští rok...

Jinak já se přes retence ČEZu díky nabídnutému bonusu nakonec dostal při mé spotřebě 7 MWh na cca 800 bez DPH.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jichaj 26. 8. 2024 21:23

BSD, stejně tak odpovednost za odchylku je zatím vždy v ceně silovky,resp. mesicnim poplatku...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 27. 8. 2024 21:02

Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pulmann 28. 8. 2024 07:06

Tý jo, co to je ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 8. 2024 07:36

S tím BSD dle mého názoru Markil jen zbytečně plaší.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka