Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod T.E.CH 28. 8. 2024 08:15

Obhajuje si zrušení Epetu. :-)
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 28. 8. 2024 09:15

A tak je to dobrá připomínka. Většina dodavatelů má BSD v ceně Epet asi ne. Hledal jsem cenu i u ostatních dodavatelů a našel jen to https://www.cezesco.cz/webpublic/file/e ... 062024.pdf
na OTE jsem našel jen manuály pro výpočet a ne kolik ta cena dělala v minulých letech .
Asi to nebude cenově nic dramatického ale každopádně je to překvapení.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pulmann 28. 8. 2024 09:21

Takže asi takto :
rohlík stojí 3 Kč.
Z důvodu pravidelné dodávky čerstvých rohlíků a za pečení bude příplatek 2 Kč za jeden rohlík.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod privrat 28. 8. 2024 10:46

To by byla dobrá oje*ávka od Epetu. Snad to tak nebude.
privrat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 28. 8. 2024 11:08

Ze smlouvy :

Smluvní strany se dohodly, že Dodavatel je oprávněn požadovat po Zákazníkovi úhradu poplatku za zajištění bezpečnostního standardu dodávky (dále jen „BSD“), který se bude počítat následovně: Rozsah BSD zajištěného pro Zákazníka se vynásobí cenou, za kterou Dodavatel BSD pro příslušné období zajistil. Rozsah BSD zajištěného pro Zákazníka bude stanoven na základě dat z IS OTE v souladu s vyhláškou č. 344/2012 Sb., o stavu nouze v plynárenství a o způsobu zajištění bezpečnostního standardu dodávky plynu a v souladu s metodickým pokynem OTE, přičemž do něho bude zahrnuto pouze zajištění BSD formou uskladnění plynu v zásobnících plynu na území Evropské unie. Cena za zajištění BSD bude odpovídat ceně, za kterou Dodavatel nakoupí skladové kapacity plynu za účelem zajištění BSD pro příslušné období. Na žádost Zákazníka Dodavatel předloží Zákazníkovi podklady, na základě, kterých poplatek za zajištění BSD pro Zákazníka vypočítal. Dodavatel uplatní poplatek za zajištění BSD formou jeho zahrnutí do vyúčtování sdružených služeb dodávky plynu.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod privrat 28. 8. 2024 11:17

Na druhou stranu, v ceníku Happy Holiday to nikde uvedeno nemají, přičemž všechny ostatní jednotlivé platby včetně těch regulovaných, tam uvedeny jsou. Takže těžko říct.
privrat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 28. 8. 2024 11:25

Je to z obchodních podmínek.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 28. 8. 2024 13:58

S474N píše:dave_no: ano, uz to bohuzel nejde.

Ja dostal u CEZ v ramci retence necelych 1100 a 99 mesicne. Tak jeste pockam, co se kde urodi.

Na jak dlouho ti nabídli fix, pro zajímavost?

ted prisla nabidka po měsíci od retence Čezu 1079 a 128 mesičně bez DPH a fixace jen na rok
na elekřinu 2,88 a 128 mesíčně a také jen na rok
to jakože Čez nenakupuje pro své zákazníky s předstihem kde jsou ty kecy jak nakupují na dva roky či dokonce na tři dopředu?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 28. 8. 2024 14:18

pulmann píše:Takže asi takto :
rohlík stojí 3 Kč.
Z důvodu pravidelné dodávky čerstvých rohlíků a za pečení bude příplatek 2 Kč za jeden rohlík.

Akorát ten poměr ti trošku nesedí, i kdyby to tak bylo, tak ten poměr bude max. 10:1, tedy ten poplatek nebude větší než 10% cca (muj odhad)… A nejspíš by ho uplatnily, kdybys přesáhnul těch 20 MWh? Pouze spekuluji.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pulmann 28. 8. 2024 14:51

Já jsem si trochu zapřeháněl.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 28. 8. 2024 15:48

bufalobil1 píše:
S474N píše:dave_no: ano, uz to bohuzel nejde.

Ja dostal u CEZ v ramci retence necelych 1100 a 99 mesicne. Tak jeste pockam, co se kde urodi.

Na jak dlouho ti nabídli fix, pro zajímavost?

ted prisla nabidka po měsíci od retence Čezu 1079 a 128 mesičně bez DPH a fixace jen na rok
na elekřinu 2,88 a 128 mesíčně a také jen na rok
to jakože Čez nenakupuje pro své zákazníky s předstihem kde jsou ty kecy jak nakupují na dva roky či dokonce na tři dopředu?

To Markil je teda borec, ten si domluvil u ČEZU plyn za 800 kč bez DPH. :mrgreen:
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 28. 8. 2024 16:19

Retence ČEZu 1020 Kč bez DPH a bonus 1500 Kč do 30 dní na účet po zahájení dodávky dle nového ceníku. Měs. platba 128 bez DPH. Fixace na rok nebo dva (na dva svolili až na dotaz) . Zvolil jsem rok.
Při spotřebě 6,7 MWh / rok to je výhodnější. Ale i kdyby ne, epet se mi prostě nezdá.

Co jsem pátral na webu ohledně BSD, tak první rok byl BSD obecně kolem 100 Kč, druhý kolem 40 Kć za MWh (už ale nevím zda s nebo bez DPH). Přímo u epet nevím.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 29. 8. 2024 11:14

ČEZ, ceník extra nad 20 MWh dává 4000 Kč bonus. S cenou 1130 Kč/MWh a 128 Kč na odběrné místo (ceny bez DPH). Fixní cena do konce září 2025. Kalkulátor na TZB info s tím bonusem ještě nepočítá.
https://www.cez.cz/cs/prejdeteknam
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 30. 8. 2024 04:20

Ahoj, jak je možné, že při nižší částce za MWh za dodávku plynu mi jeden dodavatel nabízí cenu Kč 35 000/rok a druhý s trochu vyšší částkou za MWh mi nabízí cca Kč 23 000 / rok včetně DPH. To je tak obrovský rozdíl v neregulované částce, kterou si každý připočítá?
U elektřiny a stejných dodavatelů je to přesně naopak.
To znamená, že odběr plynu a elektřiny to chce podepsat s jiným dodavatelem.
Ale tak obrovský rozdíl při odběru cca 11 MWh plnyu / rok jsem v nabídkách nečekal.
Díky za objasnění, pokud se mýlím.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 30. 8. 2024 05:15

Pokud se jedná o stejné odběrné místo, tak u dodavatele s nižší obchodní cenou za MWh a nižším měsíčním poplatkem, nemůže vycházet vyšší celková cena za rok. To co uvádíš, je nějaký nesmysl, někdo to špatně spočítal.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka