Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pepisis 15. 11. 2024 07:07

Koukam na ten cenik cez a cenu maji opravdu 950 bez dph. Ale staly plat maji 200 s dph/mesic!
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fialovedobro 15. 11. 2024 11:01

Spotřeba plynu - 12MW
Mám dobíhající smlouvy P/E 3R u ČEZ vypovězeny.
Uzavřeno plyn EPET 849/130 na 1R
Nyní po druhé retenční nabídce ČEZ (řádně jsem je přes email přitlačil), nabídl ČEZ sice stejných 990/128 na 1R, ale nově bonus 4000Kč s DPH. Čili se dostávám na cenu 864Kč/MW s DPH, což je fakticky cena EPET, ale bez DPH.
U mé předpokládané spotřeby suveréně nejlepší nabídka od ČEZ.
Samozřejmě je to cena stále astronomická (+40%) roku 2021 i letošních cca letních cen na burze + samozřejmě Fialově optimalizovaná distribuce během letoška a příští rok celkm cca +100% na distribuci....
Fialovedobro
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jerry7650 15. 11. 2024 13:26

Pokud někdo máte plyn jen na vaření, takže spotřeba minimální, tak u Innogy se dá vyjednat stálý měsíční plat 24Kč. Jinde jsem to snad pod 60 neviděl, většinou tak 80.
Jerry7650
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 18. 11. 2024 19:09

Tak PPAS ma blackfriday nabidku. Plyn za 1000 Kc/MWh, netusim jak je to s mesicnim pausalem, nicmene jeste navic k tomu dava bonus +1500 Kc.

:arrow: https://www.ppas.cz/black-friday

Podminky vyplaceni bonusu:
:arrow: https://www.ppas.cz/sites/default/files ... mlouvy.pdf

Ted jeste, jestli to tak rychle pujde zprocesovat :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 18. 11. 2024 19:35

Měsíční paušál je 80Kč až 120Kč bez DPH, dle velikosti ročního odběru.
Na zprocesování je času celkem dost :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 18. 11. 2024 19:42

No to si nemyslim, protoze 20 dnu predem.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 18. 11. 2024 20:14

Do toho termínu 30.11.2024 stačí online uzavřít smlouva (podat online žádost o smlouvu), nemusí do té doby dojít k zahájení dodávek.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 11. 2024 12:22

Dnes jsem volal na retenční ČEZ znovu, sám, zdůraznil jsem jim změny v cenících, které v týdnu nastaly a dostal jsem nabídku 990,- na rok, 930,- na roky dva. Bonus zase nic, že ten nabízí až výpovědní oddělení. Nechal jsem si poslat smlouvu na ten roční fix a zvážím eventuální přechod k PPAS. Na podpis dodatku je 14 dní, výročí 3letého fixu mám až 30.12.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 11. 2024 14:15

V klidu můžeš sml. uzavřít a cheecknout až při začátku odběru...

Smlouvu uzavřenou s jiným dodavatelem máte nárok bez sankce vypovědět ve lhůtě do 15. dne (ale i dříve !!) po zahájení dodávky elektřiny nebo plynu za předpokladu, že jste fyzickou osobou v postavení spotřebitele (tj. nepodnikatel). Výpovědní doba činí 15 dnů a začíná prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi dodavateli.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod pepisis 19. 11. 2024 14:23

dr._lukas: a jaky mesicni poplatek?
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 11. 2024 14:25

DrumSession: jako, že můžu podepsat dodatek u současného dodavatele, tedy ČEZu, protože mi končí fixace a třeba tu novou fixaci začátkem roku vypovědět?

pepisis: 89,- bez DPH, ale mám to pouze k vaření :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 11. 2024 14:57

Ano, např. u 1. nabídky, kterou "přebije" druhá nabídka. Tak tu první můžeš zrušit nejlépe ještě před dodávkou.
Nyní lze uzavřít smlouvy až do 30.11. (třeba již od října) a současně i zrušit 1.sml. Od 1.12. pak poběží 15-ti D výpověď.
Nový dodvatel bude od 1.1.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 19. 11. 2024 19:44

dr._lukas píše:Dnes jsem volal na retenční ČEZ znovu, sám, zdůraznil jsem jim změny v cenících, které v týdnu nastaly a dostal jsem nabídku 990,- na rok, 930,- na roky dva. Bonus zase nic, že ten nabízí až výpovědní oddělení. Nechal jsem si poslat smlouvu na ten roční fix a zvážím eventuální přechod k PPAS. Na podpis dodatku je 14 dní, výročí 3letého fixu mám až 30.12.

Tak me se povedlo tech 930 u roku, ovsem mesicne 128, nicmene vymamil jsem aspon 15 stovaku bonus. Tak to aspon zacaluje ty mesicni poplatky.

PPAS reaguje strasne pomalu, posilal jsem maily minuly tyden a do ted nic.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 19. 11. 2024 20:46

Reakční doba týden a víc je u PPAS bohužel normální :roll: Mají toho hodně a nestíhají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 11. 2024 21:03

A bohuzel uz skoro tri roky
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka