Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2025 13:19

EON ty bonusy pro nové zákazníky nabízí dlouhodobě a jejich platnost průběžně prodlužuje. Podle mě bude platnost bonusové akce na přelomu května/června prodloužena do 30.6.2025 a pak zase o další měsíc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod T.E.CH 26. 5. 2025 12:08

A tak jsou lepší nabídky ne ?
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 26. 5. 2025 16:40

Rozhodně, aktuálně se nejlepší nabídky pohybují v rozmezí 950-990, fonergy, PPAS + bonus
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 27. 5. 2025 11:29

Spotřeba 13 700 kWh

ARMEX ENERGY, a.s.
PREMIUM KLESAJÍCÍ 405 FIX

smlouva na dobu určitou 36 měsíců
ceník s odstupňovanou cenou
garance fixní ceny po dobu smluvního vztahu

27 367 Kč

od 01.2026

26 372 Kč

od 01.2027

24 714 Kč

od 01.2028

22 517 Kč
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bond2 27. 5. 2025 11:49

ARMEX+FIX = VTIP
viz můj příspěvek na předchozí stránce, tak už to sem zase nevnucuj. Jsi jejich zaměstnanec ?
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod T.E.CH 27. 5. 2025 12:06

Jasně, mám z toho krom výplaty i provize a dividendy a i akcie. :D

Nemyslím si že by jsi měl určovat, co sem mám dávat. Přišlo mne to zajimavé, tak jsem to sem dal a budu to dělat dál !!!!

Už jen kvůli tomu, že pak je vidět za kolik to pak mohou nabídnout jinde a lze s tím operovat.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 27. 5. 2025 20:29

Pokud jde někdo na spotové ceny, tak chápu, že si vybere kohokoli. Pokud někdo jde po 3letém fixu, tak by to asi chtělo stabilního dodavatele, který nebude hledat tolik kliček a který se jen tak nesloží, i když cena na trhu výrazně poroste. Takže pak je tak asi o 5ti možných dodavatelích.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saturn77 27. 5. 2025 23:09

lidi mají moc krátkou paměť ...
„Kdo se nepoučí z historie, je odsouzen ji opakovat,“

https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-ene ... ci-1384480

https://zpravy.aktualne.cz/finance/ener ... f6b220ee8/
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 29. 5. 2025 15:51

Věz ale že i firmy se poučili a takže bych z toho nedělal vědu. Tehdy byla taky problematická situace, nestandartní...a i banky pomhli, ( nedali úvěr)

Nicméně je vidět, za co lze nakoupit a to mne šlo.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 29. 5. 2025 20:13

Nelze spoléhat na to, že se nějaká firma poučila. Zajištění cen se dělá právě především pro nestandardní situaci, kdy ceny poletí do nebes. To je mnohem důležitější než případ, kdy cena vzroste o pár procent. A že banka nedá úvěr někomu, kdo podstoupil velké riziko a směřuje k bankrotu, je snad normální. Nechtěl bych mít uložené peníze, ani být akcionářem banky, která by jim půjčila a příliš riskovala, že o to přijde.

Mimochodem pokud chceš ukázat na cenu, tak je asi lepší uvádět cenu za MWh. nebo m3. A i kdybych neřešil riziko, tak nevidím žádný důvod brát nějaký Armex s cenou 1000-1300 za MWh, když Pražská plynárenská nabízí 990Kč/MWh
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 5. 2025 21:39

Rop píše:Což ovšem není 530 Kč / MWh.

Emisní faktor 200 kg / MWh (snad mě to kilo odpustíte).
Cena 75 EUR / t.
Cena za MWh = 15 EUR = 375 Kč + DPH = 453 Kč / MWh včetně DPH.

To plánované budoucí zdražení plynu z důvodu povolenek skutečně vychází na 15 EUR, viz. tento článek:

Plyn může domácnostem za dva roky zdražit až o polovinu.
https://www.mesec.cz/clanky/plyn-muze-d ... ale-vyhne/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jichaj 31. 5. 2025 08:21

Rop píše:Což ovšem není 530 Kč / MWh.

Emisní faktor 200 kg / MWh (snad mě to kilo odpustíte).
Cena 75 EUR / t.
Cena za MWh = 15 EUR = 375 Kč + DPH = 453 Kč / MWh včetně DPH.

Moje chyba, preklik, mělo být cca 430 Kc/MWh
Kazdopadne to není málo a asi bude hůř...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 2. 6. 2025 15:55

intfo píše:Nelze spoléhat na to, že se nějaká firma poučila. Zajištění cen se dělá právě především pro nestandardní situaci, kdy ceny poletí do nebes. To je mnohem důležitější než případ, kdy cena vzroste o pár procent. A že banka nedá úvěr někomu, kdo podstoupil velké riziko a směřuje k bankrotu, je snad normální. Nechtěl bych mít uložené peníze, ani být akcionářem banky, která by jim půjčila a příliš riskovala, že o to přijde.

Mimochodem pokud chceš ukázat na cenu, tak je asi lepší uvádět cenu za MWh. nebo m3. A i kdybych neřešil riziko, tak nevidím žádný důvod brát nějaký Armex s cenou 1000-1300 za MWh, když Pražská plynárenská nabízí 990Kč/MWh

Pokud potřebuješ převézt kWh na MWh , tak to je s tebou hodně zlé...no nic a pak je potřeba řešit zda cena je s DPH nebo bez.

Tebou uváděný Armex je cena s DPH a PPAS je bez DPH...

Takže Armex nabízí cenu od 809 kč bez DPH....
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 2. 6. 2025 18:34

Mohlo Tě napadnout, že nejde o převod mezi kWh a MWh, ale o uvedení ceny za jednotku "komodity" (bez nákladů na distribuci...), jedno jestli v kWh, nebo MWh.

Poznámku o DPH beru, moje chyba, myslel jsem, že ty ceny Armexu jsou bez DPH. Takže Armex vyjde na 3 roky o cca 6% levněji. Každý si musí zvážit, jak si vyhodnotí riziko a jestli mu to za to stojí.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 2. 6. 2025 22:44

OK, to jsem přesně nepochopil...ale ano má to logiku. ( cena za jednotku)

Taky to není o tom že doporučuji Armex, ale chtěl jsem ukázat kam až je možné jít s cenou ....
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka