Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Taki 31. 10. 2021 19:26

Lidský faktor? (Chyba).
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 31. 10. 2021 19:57

Každopádně bych byl zticha :D
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petrE70 31. 10. 2021 19:58

fiftyfive píše:Zdravím, tenhle topic si už pročítám pár dnů. Tak jsem se rozhodl taky přispět svoji zkušeností.
Byl jsem u BE (jen elektřinu, plyn nemám) a do teď mi nepřišel dopis od DPI. Vyčkával jsem jak bylo všude řečeno. Nedovolal jsem se a na email nikdo neodpověděl. Nakonec jsem se až přes Facebook Messenger na e.on dozvěděl, že mi dopis poslali 19.10., ale na špatnou adresu. Dal jsem jim tedy adresu aktuální a email. Dopis mi po domluvě poslali do mailu. Co je však zajímavé, je to, že záloha co jsem posílal BE byla 9230kč a záloha co po mě chce DPI je 2600kč. Na dotaz proč to je tak nízké, mi poslali CTR+C/V zprávu co posílají všem kteří si stěžují na vysokou cenu.
Může mi někdo vysvětlit proč je záloha v režimu DPI o tolik nižší?

Asi to už máš v €.
petrE70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Portalek 31. 10. 2021 20:24

Mr.Scully píše:
Portalek píše:Dnes ráno asi po půlhodince čekání na operátorku sjednán čez na dobu neurčitou, jenom upozornění, že cena se může měnit a s podepsanou smlouvou mám odeslat stav elektroměru, že už od toho stavu mi to budou fakturovat už oni (to mě docela překvapilo). Za chvilku hotovo, čekal jsem to horší :)

A nemusel jsi na pobočku? Já se ptal naší sousedky, co dělá v ČEZu manažerku a ta se smála "na dobu neurčitou ti dáme, ale budeš pak muset sedm hodin čekat na pobočce"... že bez pobočky se obejdou jen smlouvy online, tedy na dobu určitou.

Použil jsem i 911, ale trvalo to tak tu půlhodinku než mě přepojili. Ano po telefonu nabídla mi fixaxi, na to jsem řekl, že chci na dobu neurčitou a jenom mě poučila, že cena se může zvýšit, ale nic dalšího a do pár minut byla smlouva v mejlu.

-- 31. 10. 2021 21:26 --

Teď jsem taky u našich vyzvedl dopis od eonu, už tam pár let trvalý pobyt nemám... A dodávat mi chtějí taky na nějakou jinou adresu, jsou docela vtipní. Ale zase chtějí zálohu jenom 2600, normálně platím tak 2200... Takže nevím podle čeho ty zálohy střílí.
Portalek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evelista 31. 10. 2021 22:54

Tu zalohu mel 1x za tri mesice u be urco
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cert4444 1. 11. 2021 11:46

Jaký je rozumný (rozumně velký a stabilní )dodavetel elektřiny nabízející ceny vázané na velkoobchod?

Bidli je realitní firma, její energetický business je otázkou. Bezdodavatele také nepůsobí zrovna stabilním dojmem, navíc je zde personální propojení s Kolibříkem.

Porovnával jsem Bidli s bezdodavatele a přiřážka ke spotřebe mi vycházela s mojí spotřebou nas tejné úrovni jako přirížka v podobě denní ceny u bezdodavatele, takže toto úplně neřeším. Akorát se nechci někam upsat a koukat, jak to za 14 dnů zase položí :(
cert4444
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fiftyfive 1. 11. 2021 11:49

Je to v korunách :D a opravdu jsme platil měsíčně u BE 9230kč.

Tady na tomhle fóru pán píše, že má na DPI u elektřiny 2600kč a platil předtím 3000kč.
https://forum.tzb-info.cz/150700-ceny-dpi-eon
fiftyfive
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaischa 1. 11. 2021 12:18

Záleží na distribuční sazbě.. Jeli topná tak dle diagramu typové spotřeby to v zimě hodně vynasobej protože většina roční spotřeby je v zimě, není li to topná sazba nebo je spotreba nepravidelná tak to moc nenavysi.. Též záleží na a potřebě z minulých odečtů
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yndezit 1. 11. 2021 13:06

Je tu někdo, kdy byl u Fosfy, a byl přešoupnut pod Gasint, když to Fosfa v létě zabalila? Resp. ten patří pod Lama energy.
Zajímalo by mne, jaký hodlají uplatňovat ceník, poslední zveřejnili 1.1.2021. A taky, jestli měnili tarify, nebo hodlají držet ty původní od Fosfy (eSmart apod.)
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Monostatos 1. 11. 2021 14:03

cert4444 píše:Jaký je rozumný (rozumně velký a stabilní )dodavetel elektřiny nabízející ceny vázané na velkoobchod?

Bidli je realitní firma, její energetický business je otázkou. Bezdodavatele také nepůsobí zrovna stabilním dojmem, navíc je zde personální propojení s Kolibříkem.

Porovnával jsem Bidli s bezdodavatele a přiřážka ke spotřebe mi vycházela s mojí spotřebou nas tejné úrovni jako přirížka v podobě denní ceny u bezdodavatele, takže toto úplně neřeším. Akorát se nechci někam upsat a koukat, jak to za 14 dnů zase položí :(

Chtel jsem spotove ceny a dobu neurcitou a jediny dve možnosti jsou Elimon a Eneka. Zvolil jsem Elimon, jelikož měl slušné reference na netu.
Monostatos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 1. 11. 2021 20:43

cert4444> Pozor, bezdodavatele je firma ze skupiny Bohemia Energy. Vede ho marketingový ředitel BE. Nepřiznávají to, což je podle mě další přitěžující okolnost. Tam proto spíš ne.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod evelista 1. 11. 2021 21:43

zadna dpi faktura za el ani za plyn, vse mam krasne davno aktualni cislo, maill, adresu a porad nic (CEZ a GASNET)
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod code 2. 11. 2021 00:06

Stále Váhám k jakému novému dodavteli přejít, narazil jsem na tohle

https://erozum.cz

3700 Kč/MWh elektřina a 1490 Kč/MWh plyn

Zná někdo tohodle dodavatele nerad bych aby za pár měsiců zase krachnul. Umí někdo v dnešní době lepší cenu?

Děkuji
code
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 11. 2021 00:24

Ceník od ČEZ pro dobu neurčitou na rok 2022 bude uveřejněn kdy, netušíte? Byl jsem na tom, že od 01.11., ale nemůžu nic najít.

Asi doporučím nájemníkům fixaci, ať je nějakou dobu pokoj. Innogy nepatrně nejlevnější ze silné trojky. Akorát teda datum dodávek přinejlepším od ledna, dost možná spíš ještě později. To jediné se mi nelíbí.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 2. 11. 2021 02:27

Někde jsem četl článek, že ve středu..
Taki
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka