Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 7. 11. 2021 23:55

Já jsem nahlásil ČEZu odečet, který jsem provedl před dvěma týdny u konce Kolibříka, nedoloval jsem znovu po dvou týdnech další odečet od nájemníka. Takže jim to asi nebude vycházet, bude tam u DPI jakoby nulový odběr, takže předpokládám, že si to nějak odhadnou podle sebe...

Jinak elektřinu mi u ČEZu řekli datum zahájení dodávek hned, ale plyn nic...?
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 02:43

Na zmenu sazby posilas na cez distributora revizi, a tusim to spravny lejstro (nevim jeho coslo), pak prijdou vymenit HDO. Obchodnik s tim myslim nic nema.

Pokud budou menit hdo ci EM, urcite zjisti stav, tedy samoodecet moc nefixluj :-))
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 11. 2021 06:55

Počítám s tím :). Šlo to spolu s revizí (ta vždy asi není potřeba, mají na to ještě jeden složitější formulář) na distribuci i prodej. Třeba si to interní trubkou předají rychleji, ale vážně o tom pochybuji.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 11. 2021 09:30

Jak se vlastne dela revize v pripade najemnich bytu? :)
Jsem se ptal celkove po revizi stare elektriky v dome, jeden elektrikar mi rekl ze by mi stejne neudelal a ze hada ze tam nikdy nebyla. Pokusil jsem se oslovit vlastniky domu a stara pani rikala ze to se nikdy nedelalo a ze to je na ni uz moc. Syn je taky starej tak me na to jen napsal ze revize se neresi, ze se resi pouze revize plynu :)
Bylo to mysleno ze nekdy muze vzniknout pozar od elektriky.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaischa 8. 11. 2021 11:05

Pokud není k sehnání původní revize, tak se udělá nová výchozí včetně zpracování dokumentace, revize se dela dle norem platných v době instalace.. A ano pojišťovny neplní neni li pravidelná revize ele a vznikne požár od elektroinstalace
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2021 11:36

Jak pravidelna revize? Fyzicka osoba nema povinnost delat revize elektriny. Nebo dodej §.

Ps: Na zmenu sazby (vyjma jednotarifovych d0X a snad d61d) el. nebo na zmenu fazi anebo na zvyseni jistice se dela revize na rozvadec, budto se dela revizni zprava anebo se jen napise potvrzeni do formulare cezu. Je to povetsinou formalita :-)

Tusim, ze na to ma CezD 30 dnu, ale kdyz jsem ja delal snizeni poctu fazi, tak jsem je donutil ke snizeni ceny hned v den dodani listin a zpetne. Na snizeni jistice se revize nepozaduje, ale na snizeni fazi ano.

Coz u zmeny sazby nejde, kdyz museji vymenit hdo. Tam jsem delal pouze znovuzapojeni po demontazi pro neplaceni najemnikem, a tam jsme se trosku handrkovali, oni tvrdili ze se 6 mesicu (kdy nepozaduji revizi) pocita od skonceni smlouvy a ja ze od doby sundani meridla, vyhral jsem a meridlo namontovali asi za tyden (bezplatne a bez revize). Ale uz nedali puvodni sazbu d45 ze to nejde, ale d57. Jo a mimochodem, rezervovany prikon drzeli kdysi 5 let a nyni 4 roky, od takove demontaze pro neplaceni.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaischa 8. 11. 2021 12:03

Pravidelná revize není nutná (není li stanovena pojistným podmínkami) každopádně výchozí revize být musí (ČSN 331500)
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdenk2 8. 11. 2021 17:35

Po nás tu výchozí revizi chtěl ČEZ při připojení OM. (Při koupi bytu byla odpojená elektrika.)
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 8. 11. 2021 18:10

http://www.patria.cz/News/4841534/detail.html

My ale pro vás ty energie museli nakoupit za vysoké ceny! Hoďte po nich někdo korunu.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaischa 9. 11. 2021 08:34

https://forbes.cz/vetsina-klientu-z-rez ... ani-z-cez/

Aneb ČEZ tvrdí že ceny bez fixu nezvedne
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 9. 11. 2021 10:07

Mu fin, jenže když nakupuješ za 900 nebo za 1800, A máš stále stejnou marži řekněme 5%, no tak ve výsledku uděláš zisk dvojnásobný…

-- 9. 11. 2021 10:09 --

Zdenk2 píše:Po nás tu výchozí revizi chtěl ČEZ při připojení OM. (Při koupi bytu byla odpojená elektrika.)

Tak nevím jestli zrovna cez by měl chtít zrovna výchozí revizi bytu (to slysim prvne), podle mě chce pouze revizi na rozvaděč v případě, že elektroměr byl sundán > 6 měsíců (platí posledních cca X let).

Taková revize stojí od 5 stovek do 2000 podle revizáka.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 9. 11. 2021 11:43

Dnes zase postouchnuto (smlouva z 25.10.) CEZ - po vytoceni cisla 800 a pak hned 911 trvalo spojeni jen 2min, operatorka to koukla a rekla ze mel bych byt... MEL 19.11. a po pulnoci ze se to stane a dostanu zalohy...a budu pripojen na 90% :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 9. 11. 2021 12:18

DPI ČEZ Prodej převzal 374 000 zakazniku.

Z nich už 200 000 změnilo tarif, přičemž většina zůstala na tarifu u ČEZ Prodej (jak jinak).

Zdroj: ředitel ČEZ dnes, má dlouhodobě 20 000 akcií ČEZ (asi 15 megakč) a neplánuje obchodovat
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod beet 9. 11. 2021 12:30

Přecházeli jsme někdo u ČEZu z DPI na smlouvu na dobu neurčitou? Chtěl bych, ale online při volbě tarifu, mi to nabízí jen Elektřina na 1(2,3) roky v akci. Na dobu neurčitou už neberou?
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 11. 2021 12:39

Přes telefon jde s ČEZ stále sjednat smlouva na dobu neurčitou, dnes to řešila známá.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka