Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod maondra 22. 11. 2021 21:04

...tak mi přišel dopis od GAS international (člen skupiny LAMA Energy), že od příštího roku zvyšují ceny a mění obchodní podmínky. Jsem jejich klientem díky tomu, že moje odběrná místa Fosfa přeprodala. Neměla jsem čas to letos řešit. Došlo někomu něco od nich, resp. je tady někdo též jejich klientem - odběratelem ? Přemýšlím co s tím? Jaké budu platit zálohy od ledna? atd...má cenu jim volat?
maondra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 23. 11. 2021 09:16

Rodiče byli klienty FOSFA a přišel jim od GAS International stejný dopis. Čekal jsem nižší navýšení než 3795 Kč/Mwh a 47 Kč za odběrné místo (vše bez DPH) v distribuční sazbě D02. Takhle je to téměř na úrovni stávajících cen. Zálohy budeme platit dle platného rozpisu z posledního vyúčtování, stejně je platí přes SIPO.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod maondra 23. 11. 2021 14:23

Už jsem se trochu zorientovala, nové ceny bude mít GAZ International od 1.1.2022 tak na hraně velkých dodavatelů (kterých jsme se v minulosti tak rádi zbavili) a "nových" cen, co nabízí i ostatní novým klientům - teď co s tím. Mám termín do 23.12. podat výpověď, což je přesně za měsíc a tedy do té doby zkusit najít něco lepšího. Ale když teď mrknu na kalkulátor TZB, tak nevím nevím...potřebuji řešit jak plyn , tak elektřinu. Navýšení od GAZ International je oproti stávajícím cenám 50%.
Zálohy taky platím sipem a ponechávám, nic mi od nich, kromě nových ceníků a úpravy dodacích podmínek (aspoň mohli vyznačit ty úpravy-změny v podmínách, jak to dělají třeba banky) nedošlo.

-- 23. 11. 2021 13:32 --

...tak mi už ČEZ poslal nabídku, 4 633 /Mwh

suma sumárum za Mwh vč. distribuce a poplatků 6 775/rok (úvazek na rok)

....oproti můj stávající GAZ International dle mých výpočtů 6 226/rok (výpovědní lhůta 3 měsíce)

Budu to sledovat a zkoušet i jiné dodavatele, jestli to má smysl.
maondra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yndezit 23. 11. 2021 17:10

Řeším stejnou situaci jako bývalý klient Fosfy. Ale předem jeden dotaz, víte o jiném ceníku, než o tom původním od Fosfy, který by pro nás, bývalé klienty Fosfy, doposud platil? Protože při červnovém převodu zákazníků přišel dopis, že se nic nemění, vše zůstává. S GasInt ani s Lamou jsme nic nepodepisovali, beru to tedy tak, že až doposud pro nás platí ceníky Fosfy. Nebo se mýlím?

Jinak situaci budeme asi řešit přechodem k jinému odběrateli s co nejkratší výpovědbí lhůtou, upisovat se teď někomu nevidím jako dobré řešení.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maondra 23. 11. 2021 18:18

Stěhovali jsme se, takže mám spoustu věcí v krabicích a pod. vč. papírů... Ale mám pocit, že když klienty Fosfy - GAS International přebíral, tak přišel dopis, na který se mohlo do měsíce reagovat...to je jako když třeba fůzují dvě pojišťovny dohromady apod. A doposud ano, platí ceník Fosfy, ale od 1.1. jsou ceníky nové (možná ti ještě nedorazilo??) - ceníky Gasint a to je navýšení o 50%. Elektřina mě až tak netrápí, ale plyn - to je větší darda. A o žádném lepším dodavateli (resp. o lepší ceně)já tedy zatím nevím. Nezbývá než počkat a doufat, že se trh uklidní. A sledovat to.
maondra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yndezit 23. 11. 2021 19:15

Nic zatím nepřišlo. Mailem nebo jako papír poštou? Cena teď zásadně lepší nebude nikde. A to ten plyn ani nemám.
Ale zkrátit si budoucí výpovědní lhůtu, to bych mohl.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Yearling 23. 11. 2021 21:12

maondra píše:...tak mi přišel dopis od GAS international (člen skupiny LAMA Energy), že od příštího roku zvyšují ceny a mění obchodní podmínky. Jsem jejich klientem díky tomu, že moje odběrná místa Fosfa přeprodala. Neměla jsem čas to letos řešit. Došlo někomu něco od nich, resp. je tady někdo též jejich klientem - odběratelem ? Přemýšlím co s tím? Jaké budu platit zálohy od ledna? atd...má cenu jim volat?

Taky jsem k nim byl "přejit" od Fosfy a taky mi poslali nové ceny. Vyúčtování za loňský plyn mi přišlo až v září, vyúčtování za elektřinu (v podstatě od 1/2 roku 2020) neposlali vůbec!!! Solidní dodavatel vypadá jinak, kašlu na ně a jdu pryč.
Yearling
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swenak 23. 11. 2021 23:46

Chci k ČEZu s elektřinou, nicméně nemám u online přechodu možnost vybrat dibu neurčitou, pouze fix 1/2/3. Js tam pořád ta možnost?
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 11. 2021 23:47

To už zde bylo zmíněno vícekrát, ČEZ doba neurčitá jedině po telefonu či na pobočku. V ČEZ online zkrátka preferují časový úvazek, no :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod swenak 24. 11. 2021 00:06

Ha, díky, to mi uteklo, zítra volám:)
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maondra 24. 11. 2021 09:26

Může sem prosím někdo hodit, jaká je cena u ČEZ - po telefonu nebo na pobočce za Mwh elektřina? Doba neurčitá.
To co mi paní hodila do emailu ceník - není vůbec zajímavé.

-- 24. 11. 2021 08:28 --

...tak mi už ČEZ poslal nabídku, 4 633 /Mwh

suma sumárum za Mwh vč. distribuce a poplatků 6 775/rok (úvazek na rok)

..toto mi poslal ČEZ do emailu - pro mě není zajímavé.
maondra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.roak 24. 11. 2021 09:51

swenak píše:Ha, díky, to mi uteklo, zítra volám:)

pokud máš v rodině někoho kdo ma ZTP tak tam ma ještě lepší cenu než neurčitou ale cca o 100 na mwh
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 24. 11. 2021 10:04

maondra píše:Může sem prosím někdo hodit, jaká je cena u ČEZ - po telefonu nebo na pobočce za Mwh elektřina? Doba neurčitá.
To co mi paní hodila do emailu ceník - není vůbec zajímavé.

Tady máš ceník na dobu neurčitou https://www.cez.cz/edee/content/file/pr ... _cezdi.pdf
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod swenak 24. 11. 2021 10:13

D.roak píše:
swenak píše:Ha, díky, to mi uteklo, zítra volám:)

pokud máš v rodině někoho kdo ma ZTP tak tam ma ještě lepší cenu než neurčitou ale cca o 100 na mwh

Mám nízkou spotřebu kolem 1600kWh a nemám chuť se tím nějak zatěžovat, ale i tak nikoho takového nemám :-) Nicméně díky za info.
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xbeda 25. 11. 2021 22:43

yndezit píše:Řeším stejnou situaci jako bývalý klient Fosfy. Ale předem jeden dotaz, víte o jiném ceníku, než o tom původním od Fosfy, který by pro nás, bývalé klienty Fosfy, doposud platil? Protože při červnovém převodu zákazníků přišel dopis, že se nic nemění, vše zůstává. S GasInt ani s Lamou jsme nic nepodepisovali, beru to tedy tak, že až doposud pro nás platí ceníky Fosfy. Nebo se mýlím?

Jinak situaci budeme asi řešit přechodem k jinému odběrateli s co nejkratší výpovědbí lhůtou, upisovat se teď někomu nevidím jako dobré řešení.

Na zacatku zari jsem Gasint poptaval o informaci o platne cene a poslali mi puvodni ceniky Fosfy s tim ze stale plati. Bohuzel minuly tydem jsem prislo oznameni o vyraznem zvyseni cen k 1. lednu.

Zajimave vypada Gazela energy, mate s nimi nekdo jiz zkusenosti?
Neni mi u nich jasna delka smlouvy, v otazkach maji jeden rok, ve VOP: konec dne 31. 12. kalendářního roku následujícího po kalendářním roce, ve kterém tato Smlouva nabyde účinnosti = az dva roky
Pod cenikem je : Bohužel si nemůžeme (pro firmy), jako v případě domácností, dovolit výpovědní lhůtu jeden měsíc,
xbeda
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka