Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mulli 11. 12. 2021 14:34

Ještě poslední poznatek, znova jsem to zkoušel, milá operátorka a vesměs mi nepřímo potvrdila, že tu "chybu v sytému", která to umožnila i pro klienty, co u nich smlouvu neměli, tak to nelze. Kdo má u čez smlouvu dlouhodobě, ano, podaří se mu sjednat fix za ceny z 1.10.,kdo k nim přešel z DPI, tu možnost už v systému nemají. I kdyby sebevíc chtěla operátorka to sjednat, nemá Jak. Včera to ještě šlo, dnes už bohužel.
Pokud se to přeci jen někomu podaří, kdo přešel z DPI k ČEZ a fixnul to i po dnešku, budu rád za info.
Mulli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 12. 2021 15:01

xls píše:Tak se ceníkama se ČEZ chová opravdu sprostě. Z DPI šlo přes web zadat jen ty "v akci" a ještě s fixací, kromě toho "v akci" je na prosto zavádějící. Před pár lety jsem kvůli jejich čachrům na webu s ceníky odešel, protože se to hemžilo ceníky s podobným názvem, které byly rok výhodné, druhý rok se zázračně změnily na ten nejhorší, na webu bylo všechno rozházené tak, aby se nic nedalo najít. Vypovědět rychle se dalo jen když oznámili zdražení, takže když oznámili zdražení, zadal jsem výpověď, pak u toho oznámení na webu změnili datum o měsíc na pozdější - a že vypovědět nejde. Ještě že si dělám screeshoty.

Dneska má skrytý a retenční nabídky každá firma. Moje pani má např. měsíční paušál na telefon 50Kč, neomezený volání, neomezený data. Který operátor tohle běžně nabízí?
Prostě to tak je, nesmíš mít línou hubu. ČEZ momentálně nabízí velmi solidní cenu na neurčito a tohle byl bonus navíc. Místo aby jste byli rádi, že něco takovýho nabízí, tak je borci ještě budou peskovat a na facebooku jim psát, že jsou podvodníci, protože si dovolí dát někomu něco levněji když si řekne.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Disident 11. 12. 2021 15:03

Jinak doporučuju všem kdo mají zejména 3F hl. jističe, snížit ampérovou hodnotu na nezbytné minimum. Snížíte tak roční platby "za jistič" o tisíce. Typicky 3x25, je výhodné snížit na 3x16A i za cenu nákupu např. softstartéru pro nějaký echt silný elmotor nebo přepínaní Y/D. Na běžnou vodárnu bohatě stačí 16A. Ale sou i takový borci, co mají skrz nějakou cirkulárku 40A a co uštetří na dřevu zaplatí čez za jistič. Sám jsem takto snížil a ponechal si starou výhodnou sazbu D45d :D
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Markil 11. 12. 2021 15:09

Každopádně ještě jednou díky moc za informaci. Mnozí, co jsme to včera stihli, díky tomu ušetříme. Že jsou mezi lidmi "idioti" s tím těžko něco naděláme.

Když jsem dělal smlouvu na dobu neurčitou, myslel jsem, že to bude jen na chvíli. Nakonec jsem po 11 letech zpět u ČEZu minimálně na 3 roky. Musím říct, že obsluhu zákazníka (vč. ale nejen online portálu a infolinek) mají na úplně jiné úrovni, než co jsem dosud viděl u ostatních dodavatelů (vč. těch velkých). A to jak profesionálně a lidsky vystupují pracovníci infolinky, se kterou jsem od října vedl mnoho hovorů díky obsluze více smluv, tak to musím jen smeknout. Mají opravu můj obdiv, To se na takových callcentrech opravdu jen tak nevidí. Navíc v situaci, která je teď potkala....
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 15:42

Jo, jednání na infolince velice slušný, a to i při takovém náporu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Disident 11. 12. 2021 15:43

Jak čez přiznal "zpracovali" kolem 350k nových zákazníků, čili cca třetinu z původního milionu. Část DPI k nim vůbec nespadla protože jen plyn, část územně nespadala a část pod DPI utekla jinam. Musí se chovat korektně, jsou sledováni a i hodnoceni elektronickým V. B. za pomoci zákazníků.
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dockalacek 11. 12. 2021 15:47

A když my u ČEZu jsme, tak taky šmytec? Prostě ceník z 1. října 2021 už nejde, chápu dobře?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mulli 11. 12. 2021 16:05

dockalacek píše:A když my u ČEZu jsme, tak taky šmytec? Prostě ceník z 1. října 2021 už nejde, chápu dobře?

Záleží, jak dlouho jste u čez. Pokud delší dobu a ne teď jen tu chvíli po přechodu z režimu DPI, tak dle toho, co jsem měl možnost dnes zjistit u operátorů, tak by vám měli sjednat i fix s tou lepší cenou. Jen pro nové smlouvy ta možnost v sytému již není. Už to nezáleží na ochotě operátora se nechat přemluvit. Prostě to v tom systému opravili. Zdá se.
Mulli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 11. 12. 2021 16:15

U ČEZu jsme odjakživa, jen nám v prosinci 2022 končí tříletá fixace.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mulli 11. 12. 2021 16:22

Tak to máte ještě rok čas. Do té doby budou určitě i jiné ceníky. Už v lednu mají vydat další ceníky. Že má být větší výběr produktů mi slečna řekla. Ale budou odrážet momentální situaci na trhu. Takže nečekám nic moc výhodné.
Mulli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 11. 12. 2021 16:33

To sice máme, ale rádi bychom stihli ten říjnový ceník, raději přijít o rok fixace nyní než fixovat v prosinci 2022.
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tobias1 11. 12. 2021 17:53

V archivu ceníku je elektřina pro vás na jeden rok s účinností od 1.1. 2022. Cena 2590 bez DPH a 65 kč/měs bez DPH. Ceníky od 1.1. 2022 také nelze sjednat ?
Přemýšlim o vypovědi smlouvy na dobu neurčitou. Pak bych nekompromisně jednal retenčním oddělení.
Třeba ješte stop stav za pár dní zruší, když tam budem pořád volat....:)
tobias1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 12. 2021 18:29

Vím o člověku co teď dostal u jiného velkého dodavatele nabídku 800 za mwh plyn na 2r, jen si stačí říct. Ale nechci tu říkat detaily, potřebuju ještě jedno místo pondeli někde upíchnout.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomikm 11. 12. 2021 18:34

Disident píše:Jinak doporučuju všem kdo mají zejména 3F hl. jističe, snížit ampérovou hodnotu na nezbytné minimum. Snížíte tak roční platby "za jistič" o tisíce. Typicky 3x25, je výhodné snížit na 3x16A i za cenu nákupu např. softstartéru pro nějaký echt silný elmotor nebo přepínaní Y/D. Na běžnou vodárnu bohatě stačí 16A. Ale sou i takový borci, co mají skrz nějakou cirkulárku 40A a co uštetří na dřevu zaplatí čez za jistič. Sám jsem takto snížil a ponechal si starou výhodnou sazbu D45d :D

K čemu je D45d dobrý? Řekl bych, že D57d je lepší.

-- 11. 12. 2021 18:42 --

Fuldik píše:Tak dá se říci, že jsem reagoval téměř okamžitě a to dnes o půl 8 a tři operátory mě poslali do **** a teď čtvrtá s dotazem na el. jen pro mě.� Takže já na to už prdim, ptz to tak asi má být a ostatním co jim to vyšlo mohu jen popřát a ať to ukáže jako dobrý tah �� Já si půjdu se sml. na neurčito a uvidím no�

Volal jsem dnes na ČEZ v 7:03 a ještě jsem Elektřinu na 3 roky dostal, přišel dokument k elektronickému podpisu a v čez-online vidím ceník Elektřina k 1.10.2021. Zdá se, že jsem asi poslední, komu se to podařilo. Jupí :-D :tleskani . Díky všem, kteří sem postup dali a odpověděli mi na dotazy. Díky chlapi :tleskani :tleskani :tleskani
tomikm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaischa 11. 12. 2021 18:59

D45d/d56d/d46d proste jakakoli topna dvoudazba.. A ti kdo maji d25d tak prejit aspon na d26d tam je vyrazne nizsi cena ve VT.. Pro vetsinu zmen staci revize za 1000kc,pripadne drobne úpravy elmer rozvadece, např doplnění ovladani hdo.. A zmena d25d na d26d bez zmeny rozvadece..
aaischa
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka