Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod polulin 13. 12. 2021 18:04

Dal jsem tři roky, u plynu jsem docela váhal, ale těch necelých 900, mě přesvědčilo. Eon má něco podobnýho v produktu Variant 24 Prosnec 2021, ale dají ho jen stávajícím zákazníkům. Pro přechod od konkurence je Komplet 36 Podzim I, nebo Variant 24 Podzim I. A to už je výhodnější ČEZ.
polulin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 12. 2021 19:00

Já si teď propočítal, že pokud by se držely ceny energií na tarifech od 31.12.2021 i v roce 2024, tak u elektřiny i plynu budu se smlouvou na 3 roky oproti ceníku smlouvy pro vás na 2 roky, šul nul..Musíš tam dopočítat ten drahý rok :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin34 13. 12. 2021 19:36

Tak dnes volano 3x a nepovedlo se, prej nejsem dlouhodoby zakaznik(Od 25.11.2021) a rikala,ze ty operatorky co to uzavreli pravdepodobne prijdou o odmeny. Zajimalo by me zda dnes nekdo uzavrel ani by byl dlouho klientem CEZ a nemel domluveny zadny hovor predem
Martin34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod abyx 13. 12. 2021 20:48

@dr._lukas: V DE se volí na 4 roky (+ k tomu inflace v ČR), takže v roce 2024 bude elektřina na tuti ještě dražší než ceník z 31.12.2021
Takže si myslím, že z tohohle pohledu je fix na 3 roky i s mírně vyšší cenou, lepší volba.
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Disident 13. 12. 2021 22:02

Já si myslím, že za 3 roky už ten utopický fantasmagorický spolek Eu nebude existovat v současné podobě.
Poláci, Frantíci a jižní národy si nechají kálet na hlavu od Brusele/Berlína :D :D :D
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ripper6 13. 12. 2021 23:37

Martin34: operatorka prijde mozna o odmeny, ale je otazka jestli to CEZ nemuze do 14ti dnu zrusit takovou smlouvu zakaznika? :) Tedy ze i ten co poskytuje sluzbu, muze jit nejak vypovedet. Takze aby nedoslo jeste na toto az se probudi :)

-- 13. 12. 2021 23:38 --

abyx: a nema se zdrazovat i ta regulovana cast? Tam potom fix moc nepomuze :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod abyx 14. 12. 2021 07:21

Pokud je mi známo, tak právo na odstoupení od smlouvy uzavřené na dálku má jen spotřebitel/zákazník.
Zákazník totiž nemůže uvést dodavatele v omyl. Zákazník jen buď se smlouvou sepsanou dodavatelem, souhlasí nebo nesouhlasí, ale nijak smlouvu neupravuje.

A s "regulovanou" částí energií bohužel nemůžeš udělat nic. Ta je na libovůli úředníků ERU (podložené "jasně doloženými" náklady distributora). Ale tady ta část ceny energie snad nikdy neporoste takovými skoky (myslím v Kč, ne v procentech) jako část obchodní v dnešní a pravděpodobně i budoucí době.

Regulovaná část třeba poroste o pár desetikorun za 1MWh, ale co je to proti obchodní části, kde se mi zvedla cena za jeden rok o cca 1000,- Kč/MWh a to jsem ještě strašně rád ;-) (před pár dny to ještě vypadalo na nárust o cca 2000,- Kč/MWh).
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 12. 2021 09:28

abyx: njn co s tim delat, fix taky jednou konci... proti Kolibrikovi to vidim jasne
stalo me to cca 12 500czk a ted me to bude stat 21 000 / rok :( Takze zdrazeni tam je a i kdybych ziskal tu smlouvu z 1.10. CEZ tak bych na tom byl lepsi mozna tak o 3000czk tudiz bych se nedostal ani na 15 000czk / rok :(
Tudiz je to tak nejak ted jedno u te moji spotrebe el 2,7 MWh / rok :)
Zase neresim plyn co jiny, za DPI stal 0 spotreba, zaplatit 70czk :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pumax 14. 12. 2021 10:17

Přechod z DPI na neurčito před pár dny. Právě voláno. 2x odmítnutí s tím, že jsem nový zákazník a tahle nabídka je jen pro stálé zákazníky, kteří měli smlouvu před 1.10.2021.
pumax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Disident 14. 12. 2021 11:24

Pokud by se náhodou čez rozhodl ty stovky smluv zrušit a převést mě zpátky na LICHVA ceny neurčito 31. 12. 2021 ihned dám výpověd, což mě má osobní situace určitě umožnuje. A skončím do měsíce, bez jakékoliv několikaměsíční výpovědi nebot změna odběratele z důvodu umrtí. :eh
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dockalacek 14. 12. 2021 12:01

Teď tam volal tatínek a paní mu říkala, že to nejde, vůbec nevěděla, o jakým ceníku mluví. Jde to vůbec ještě fixovat podle ceníku z 1. října?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 14. 12. 2021 12:39

ne
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kafcha 14. 12. 2021 14:04

btw. kdyz ma cez v podminkach toto
==
Máme právo Podmínky měnit a zvýšit cenu. Změníme-li vám Podmínky nebo zvýšíme cenu, informaci uveřejníme
nejméně třicet dnů přede dnem účinnosti změn na našich webových stránkách www.cez.cz. Pokud vám
změnu oznámíme alespoň třicet dnů před účinností, máte právo od Smlouvy odstoupit bez udání důvodu
nejpozději deset dnů přede dnem účinnosti změn. Odstoupení je účinné k poslednímu dni kalendářního
měsíce, ve kterém nám bylo doručeno.
==
tak i kdyz jsem uzavreli "fix" na 3y, tak pokud bude (pro cez) nejhur, tak nam proste zvedne ceny a my to bud akceptujeme, nebo muzeme ji jinam?
tj. fix je to vzdy jen pro zakaznika??
kafcha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 14. 12. 2021 14:51

ano, je to uvazek pouze pro zakaznika, platilo by to tak vzdy, i kdyby to v podminkach uvedeno nebylo, bohuzel. Vetsina lidi si mysli, ze je to nejaka garance, ale nikdy nebyla.

Ferove ujednani by znelo nejak takto: spotrebitel je zavazan odebirat produkt za cenu XXX po dobu YYY, dodavatel je zavazan dodavat produkt za cenu XXX po dobu YYY, v pripade poruseni zavazku zaplati porusitel smluvni pokutu ZZZ druhe smluvni strane. Neboli stejne zavazky i sankce pro obe dve strany.

Ps: ta veticka o uverejneni na strankach je myslim zavadejici, pro beh techto lhut by melo platit, ze tu informaci o zmene ceny musi dorucit adresne - na email nebo dopisem. Pri uvedeni informace pouze na webu muze vypovedet odberatel i pozdeji, tusim ze v rocni lhute? Je to myslim v energetickem zakone.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka