Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 14. 12. 2021 21:30

Mimochodem, já jsem smlouvy uzavřel s účinností od 31. 12. 2021. Proč? Protože do té doby elektřina na dobu neurčitou (D02d) za 1 699 Kč / MWh. Od té doby by byla cena na dobu neurčitou 3 120 Kč / MWh, ale já už ten den budu mít 2 149 Kč / MWh.

Takže jsem předevčírem přetvořil v ČEZ online zálohy, tak "aby to vyšlo", a dneska jsem to dělal znovu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 14. 12. 2021 23:28

Disident píše:No a podařilo se někomu sjednat Fix 2R s "Plyn jen pro vás" 1. 10. 21 ??

Jo, dnes ráno mi sami volali z ČEZu prodeje, tak jsem to odkýval a podepsal. Bylo to pro místo převedené tento měsíc z DPI, kde je spotřeba minimální, takže tam jsem to ani neřešil (ostatní OM jsem zafixoval na 3r dřív).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod pavels84 15. 12. 2021 07:57

Mohl by mi prosím někdo z těch, kdo fixovali podle ceníku Elektřina jen pro Vás na 2 roky, ten ceník poslat, nebo tu alespoň napsat ceny pro sazbu D25d? Díky.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Chercheur 15. 12. 2021 08:15

Stačí si vybrat dle distribučního území - https://www.cez.cz/cs/podpora/ceniky/archiv-ele.html
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jayD 15. 12. 2021 08:32

Rop: No já si to nepohlídal a "odkýval" to co nabídl operátor. Chudák ten, kdo bude vystavovat fakturu
jayD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarKom 15. 12. 2021 08:54

Tak jsem to dnes zkoušel 3x a bohužel. Argumentují že bych u nich musel být už před 7.10.
Navíc u mého účtu zahájí dodávku teprve až kolem Vánoc. Nevím, vypadalo to jak by tam dostali nové instrukce.
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 15. 12. 2021 09:29

A jde teda zafixovat ty ceny ještě teď? Táta tam volal dvakrát a v obou případech vůbec nevěděly, o čem mluví, ještě nám neopomněla říct, že budeme platit dvakrát až třikrát víc. Čili jak si zafixovat cenu elektřiny na tři roky? Vpe tvrdí, že už to přes operátory nejde, máme pohrozit odchodem, abychom dostali retenční nabídku? Nebo si máme nechat zavolat obchoďáka?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 15. 12. 2021 09:37

MarKom: takze ty jeste nejsi ani klientem? Respektive neni tvym dodavatelem stale CEZ? V tom pripade se logicky snazis marne, vzdyt se o tom uz psalo v navodu.

dockalacek: pri vsi ucte, jsi natvrdlej nebo nectes, co se tady pise? Dokonce na predchozi strance.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dockalacek 15. 12. 2021 09:43

Čtu, neboj, jen se ujišťuji, protože některým z vás se to ještě stále daří.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod abyx 15. 12. 2021 10:49

@dockalacek: Od začátku se tady píše, že na změnu smlouvy (aspoň ve většině našich případů) není nárok a že se to někdy povede a někdy nepovede. Pokud se ale nepletu, tak jsi myslím někde psal, že máte ještě rok platnou smlouvu a určitě na lepší cenu než teď dostaneš. Tak bych to být tebou asi teď vůbec neřešil a před kocem smlouvy si vyžádal retenční nabídku ... (pokud tedy nějakým zázrakem nebude z rok už i standardní cena za 1MWh pod 2000,- Kč, což bych se ale sakra divil)
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Disident 15. 12. 2021 10:59

xls píše:
Disident píše:No a podařilo se někomu sjednat Fix 2R s "Plyn jen pro vás" 1. 10. 21 ??

Jo, dnes ráno mi sami volali z ČEZu prodeje, tak jsem to odkýval a podepsal. Bylo to pro místo převedené tento měsíc z DPI, kde je spotřeba minimální, takže tam jsem to ani neřešil (ostatní OM jsem zafixoval na 3r dřív).

Jenže právě, právě produkty ".... jen pro vás" 1.10. , jsou podstatně levnější než ty 3RFix,2R Fix 1. 10. 21...čili se naopak vyplatí hlavně pro topení atd., NE pro malé spotřeby. :D
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zvirek 15. 12. 2021 11:43

.
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 15. 12. 2021 11:53

abyx píše:@dockalacek: Od začátku se tady píše, že na změnu smlouvy (aspoň ve většině našich případů) není nárok a že se to někdy povede a někdy nepovede. Pokud se ale nepletu, tak jsi myslím někde psal, že máte ještě rok platnou smlouvu a určitě na lepší cenu než teď dostaneš. Tak bych to být tebou asi teď vůbec neřešil a před kocem smlouvy si vyžádal retenční nabídku ... (pokud tedy nějakým zázrakem nebude z rok už i standardní cena za 1MWh pod 2000,- Kč, což bych se ale sakra divil)

Jasně, ale mě právo mátlo, že se to spoustě z vás vyjednat povedlo, čímž neříkám, že to bylo něco nárokového. Mě právě děsí, jaké ceny budou od 1. ledna 2023, tak jsem si myslel, že bych oželel rok následující fixace, protože my "dobrou" cenu budeme mít už jen rok a pak už cenou budou jinde. Takže jsem žil v iluze, že kdyby se nám povedlo dojednat fixaci na tři roky podle letošního říjnového ceníku, bylo by fajn. Radíte tedy nechat dojet stávající fixaci a pak se zeptat, co by nám na konci 2022 nabídli?
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chercheur 15. 12. 2021 12:10

Řešit nové ceny bude možno 4 měsíce před koncem běžící fixace, tedy od 1. 9., což předpokládá letní ceníky, které by teoreticky neměly být takový masakr jako teď, kdy si velcí dodavatelé primárně mastí kapsu na klientech z DPI, viz fixy, které jsou dražší než doba neurčitá, popř. doba neurčitá není nabízena vůbec.
Chercheur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dockalacek 15. 12. 2021 15:35

Dík moc, snad máte pravdu, uvidíme...
dockalacek
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka