Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jumpmans 20. 12. 2021 12:43

tak ele na 2 roky pres retenci za 2039/mWh, stavajici dvouleta smlouva konci 16.1.2022.
k tomu 2x plyn prevedeny z DPI taky na dva roky za 869 /mWh.
diky vsem za tipy.
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korzaik 20. 12. 2021 15:40

No přátelé, prý už produkt není v nabídce a ani požadavek na hovor z retenčního nejde zadat do systému z důvodu, že jsem u nich krátce a zjevně slečna neřešila první takový hovor. :-D
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod abyx 20. 12. 2021 17:59

No zjevně u některých věcí neni třeba otálet. Ale věřím, že se ještě najdou jedinci kteří to dokážou usmlouvat až do konce roku. Jó hold, není slečna jako slečna ;-)
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 12. 2021 00:23

Mne to v pátek nešlo, ale v sobotu s jinou paní bez problémů a bez retenčního oddělení jsem vyřídil změny elektřiny i plynu z na neurčito na ceník na 2 roky na míru. Změny sjednané od 31.12.2021. Záleží asi na koho se na infolince natrefí.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aadata 21. 12. 2021 11:50

Mám z tohoto týdne stejnou zkušenost jako Korzaik a je mi už blbé opakovaně někoho lámat na zákaznické lince. :) Ani na pobočkách ČEZ se nezadařilo. Prý mohou nabídnout pouze aktuální tarif "V Akci" a na sjednání tarifu "Na míru" nemají oprávnění. V jiném případě mi bylo řečeno, že jde o tarif pro zaměstnance. Též díky všem za tipy.
aadata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 12. 2021 13:00

Dneska mi přišlo vyúčtování od DPI. Když jsem do DPI spadnul a možná i když jsem u DPI skončil, tak jsem podle mě někde na webu zadával odečet. A protože jsem línej, nechtěl jsem do bytu jezdit (je tam nájemník) a doba u DPI byla jen v řádu týdnů, tak jsem z lenosti možná zadal počáteční a koncový stav víceméně omylem stejný (nepamatuji se). No prostě vyúčtování od DPI je na 0 kWh. Je tam jen asi tři stovky poplatek za jistič a tak. Tak nevím, tam se fakt nedělá žádný odhad, věří se majiteli bytu, když napíše za to období nulovou spotřebu? A tu spotřebovanou elektřinu tedy zaplatím až v dalším období (za zřetelně nižší ceny než u DPI)?
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korzaik 21. 12. 2021 13:06

aadata píše:Mám z tohoto týdne stejnou zkušenost jako Korzaik a je mi už blbé opakovaně někoho lámat na zákaznické lince. :) Ani na pobočkách ČEZ se nezadařilo. Prý mohou nabídnout pouze aktuální tarif "V Akci" a na sjednání tarifu "Na míru" nemají oprávnění. V jiném případě mi bylo řečeno, že jde o tarif pro zaměstnance. Též díky všem za tipy.

Hmm, pokud to s nimi někdo "takříkajíc umí", nabízím 500 Kč za vyřízení. :hm
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aadata 21. 12. 2021 13:17

Taktéž nabízím 500 Kč za úspěšné vyřízení. :hm Nebo 1000 Kč pokud by se zadařilo dnes.
Naposledy upravil aadata dne 21. 12. 2021 13:54, celkově upraveno 1
aadata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Na3 21. 12. 2021 13:27

Moje zkušenost (doba neurčitá z DPI) : 2x pres 800 810 820 z min. týdne negativ. U jednoho se podařilo domluvit hovor s obchodnim (retenci nechtěli umožnit) na přistí den se stejným negativnim výsledkem. Poslední hovor dnes těsně před polednem skrz 800 900 700. Slečna příjemná, ale neakční ceníky prý mohou nabízet jen zaměstancům nebo dlouholetým zákazníkům, což beru. No nic, pokud nejdou omezit výdaje, je holt nutno zvýšit příjmy...
Na3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 12. 2021 18:15

aadata píše:Taktéž nabízím 500 Kč za úspěšné vyřízení. :hm Nebo 1000 Kč pokud by se zadařilo dnes.

Jo to bych bral taky, mam CEZ fix elektrika
3 roky fix ceny ale v akci.
Prvni zaloha bude teprve zaplacena (zapojene misto od 20.11.2021).

Kdo mi vyridi 3 roky fix elektrika bez akce (a bez pokuty za zruseni nebo zmenu fixu) tj cenik z 1.10. tak mohu nabidnout 2000czk :)

Obavam se ale ze to nepujde, musel by to byt zamestnanec co chce riskovat vyhazov a nebo konci :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 21. 12. 2021 19:43

Za 3000 uz by to bylo zajimavejsi :)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Taki 21. 12. 2021 19:47

Mr.Scully píše:Dneska mi přišlo vyúčtování od DPI. Když jsem do DPI ... na 0 kWh. ...věří se majiteli bytu, když napíše za to období nulovou spotřebu? A tu spotřebovanou elektřinu tedy zaplatím až v dalším období (za zřetelně nižší ceny než u DPI)?

Přesně tak. Věří. Samoodecet, pokud není vyhodnocen jako nevěrohodný, má přednost před odhadem spotřeby. Měl jsem u e.onu za 3 týdny v DPI spotřebu plynu 0 m^3 (u egd zadán stejný stav plynoměru jako na začátku odběru DPI) a faktura byla vystavena na 157,- Kč jen za stálé platby za komoditu a distribuci bez DPH = s DPH.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod andreasbaader 25. 12. 2021 16:05

Podarilo se nekomu po 23. uzavrit smlouvu na miru na 2 roky?
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 27. 12. 2021 21:33

Faktura za měsíc a půl u dpo cez.spoteba 47 kWh .488 korun za staly plat ,měsíčně totiž si účtují 247 korun.takova ta položka co bývá 0 Kč ,dřív měl i ČEZ kolem 10 korun za měsíc nakej etarif .elektrika v říjnu za 4727 Kč v listopadu za 5508 korun za MWh .
A to jen kvůli tomu že chtel člověk přejít od Elimonu k Bohemce, přechod byl někdy na září naplánován
No a jedno odběrný místo jsem dopadnul že jsem měl bez dodavatele asi od 15.11. do 21.12. taky slusnej bordel.
U Elimonu řeknou že výpověď akceptují k říjnu 2022 a pak vás 30.10.2021 ukončej odběr.ze bohemnka poslala výpověď pozdě.kdZ člověk si sjednal mezitím Innogy tak mu pak Volák ať to u nich teda zruším ať neplatil souběžně 2 odběratele.Innogy mi vystavili fakturu na odběr od 1.11.do 15.11.
Slusnej bordel v ČR.na odběrnými.miste nulovéj odběr ,faktura odhadem,tak jsem zvedavaj co mi naúčtuje mafie od ČEZu za staly odběr za částku.
Mimochodem do dnešního dne mi Prazska plynárenská od 22.12.do dneska neposlala slíbený email natož dopis ohledně akceptace smlouvy a zahájení dodávky, ještě že aspoň smskou něco poslali.prihlasku do Ppas jsem jim poslal 16.11. a pak mi ČEZ vyhrožoval že mi odmontuje elektroměr.tak to je hodně dobrej bordel.
Chudáci lidí co se taky snažili zafixovat cenu za 1249 od joudu jménem Bohemka, navíc já to řešil včas ještě pár dní před vyhlášením bankrotu Bohemky přechod jinam.a to stejný hnedka jak jsem byl bez dodavatele.a ten den kdy mi přišla faktura od dodavatele Elimon což bylo někdy 16.11.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 27. 12. 2021 22:39

Říká se tomu “stálý plat” a obchodník účtuje od 0 (fonergy) přes 90 (eon variant pro) a asi okolo 120 čez a až po 220 (třeba bez dodavatele) Kč měsíčně. U DPI to bude spíše okolo 200,-

Zbytek k tomu je regulovaná měsíční platba za jistič (podle sazby a amper jističe, až několik stovek) a OTE poplatek (cca 5 kč).
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka