Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod taylor729 30. 6. 2023 21:39

Zdravím, konečně jsem se odhodlal opet k prechodu k menšímu dodavateli (po 1,5 roku u ČEZ Prodej pote co jsem spadl k DPI od končící Energie ČS). Rocni spotrebu mam zhruba 900kWh, podle srovnávače TZB info jsou první dva Elimon a TEDOM, u obou tarif s měsíční aktualizaci ceny podle burzy). Chtel jsem se zeptat, je u nektereho z nich risk nějakých problémů? Mírně výhodnější je Elimon, akorat podle https://www.ote-cr.cz/cs/statistika/mes ... 2023-01-01 jim mírně klesa pocet odběrných mist, zatímco TEDOMu mírně roste, ale nevim jestli to je nejak významné.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod daciak 1. 7. 2023 10:04

Dobry den
Včera vykukla u čezu zprava, že měni od 14.7. podminky uživani. Pokud s nimi nesouhlasim, mohu ukončit smlouvu o poskytovani služeb. Takto to piše. Jak to probiha v praxi pokud s podminkami nesouhlasim? Podam žadost o rozvazani smlouvy a za jak dlouho budu volny? Klasicke 3 měsice nebo je to v řadech dnu? Od kdy bych mohl zahajit odber u konkurence?
Diky za vyjasněni
daciak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 1. 7. 2023 10:57

daciak: Ale podle mě to můžeš odstoupit od používání služeb MŮJ ČEZ, ne odběru elektřiny.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 1. 7. 2023 11:06

No jasně. Mění se Podmínky užívání službyMůj ČEZ. Nemění se podmínky prodeje elektřiny, takže jedině je možné odstoupit od produktu Můj ČEZ, ale nikoliv od dodávek elektřiny (nebo plynu) :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod daciak 1. 7. 2023 13:13

Aha děkuji za info, myslel jsem si že to platí na všechno
daciak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod taylor729 3. 7. 2023 01:32

Nikdo zadne negativni (nebo pozitivní )zkušenosti s Elimonem nebo TEDOM?
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod polda 3. 7. 2023 08:32

Platíš rok zálohy a na konci se to vyúčtuje,každy měsíc jiná cena. Na červenec se zdraží (+-60 hal) neboť spot šel v červnu nahoru. Měsíční spotřeba se spočte z tvého elektroměru po 12 mesicicch jednotlivě dle koeficientu % spotřeb v ČR,pokud nemáš nějaký ten lepší elektroměr abys měl přímo Spot tarif.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2023 08:52

Taky se muzes podivat na cenu spotu a dle toho si pravidelně nahlašovat odečty,

ČEZ distribuce na to má aplikaci PROUD :-)

-- 5. 7. 2023 10:00 --

@Milos 99% obcanu chape jen 2 cisla: “zaloha” a “preplatek/nedoplatek”

@Jirka: prumerna cena Spotu za posledni tyden je = 2146 Kč/MWh. Ale kdybych nic moc neodebiral, tak bych tu tvou nabidku vzal.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nettopeer 5. 7. 2023 16:15

Zdravím, omlouvám se za amatérský dotaz, ke kterému dodavateli energii by jste se nyní nebáli přejít ?
Nyní mám Gazela energy, která se chce asi nasytit na státním zastropování cen, a má tam od ledna cenu 9 861,50 Kč/MWh včetně dph :)
Předtím do ledna měla 7 078,50 Kč/MWh.
Roční spotřeba elektřiny v bytě do 2MWh, plyn jen na vaření...
Díval jsem se na MND ale spousta lidí si stěžuje na nehorázně vysoké měsíční zálohy. nevím proč to tak je.
Děkuji za jakékoliv tipy, hlavně jestli jste třeba v poslední době taky měnili dodavatele.
Nabízím 100 USD za registraci na Etoro přes můj registrační link (5 volných míst) -> SZ
Nettopeer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2023 17:29

Já využil jarní akci MND se slevou 3000Kč z prvního vyúčtování a mámu jsem převedl od ČEZ k MND. Roční spotřebu má cca. 1,5MWh, zálohy jsou nastavené zcela úměrně roční spotřebě, nejsou nehorázně vysoké.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod schwott 7. 7. 2023 10:26

Po asi měsíci opakuji svůj dotaz. Zatím nejsem z toho moudrý.

Poradíte kam přejít od MND? Tedom, Bezdodavatele, EON, jiný?
Tarif C26d - NT 35 MWH, VT 8 MWh.
Tarif D45d - NT 19 MWh, VT 1 MWh.

Výpověď u MND byla akceptována k 31.8. Žádnou retenční nabídku jsem dosud nedostal.
schwott
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 7. 7. 2023 10:49

V tvém případě bych teď asi volil některého z dodavatelů, který nabízí měsíční (spotové) ceníky a má měsíční výpovědní lhůtu. A pokud by v zimě začala cena elektřiny nějak extrémně stoupat, tak bych přešel k nějakému dodavateli, který v té době bude mít nejvýhodnější "standardní" ceník.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Prcek 10. 7. 2023 14:13

Prcek píše:Volali mi z ČSOB, jestli nechci ušetřit za elektřinu, že by mi přes portál Ušetřeno.cz našli levnějšího dodavatele. Prozatím mi pán z Ušetřeno zavolal, zjistil že mám elektřinu od EONu a řekl, že ten je momentálně nejvýhodnější a nemá cenu měnit, že mi zavolá na konci prázdnin.

Máte s tím Ušetřeno někdo zkušenosti? Podle všeho je koupila ČSOB, tak jsem jako jejich klient nebyl apriori proti. Má cenu to s nimi řešit?

Tak mi dali konkrétní nabídku, prý pro mě bude nejlepší PRE. Slečna mi povídala, jak je to teď na trhu s energiemi a že na podzim bude cena elektřiny jako každý rok stoupat (historické grafy cen elektřiny ale rozhodně tuhle její hypotézu nepotvrzují, někdy cena na podzim dokonce klesala), takže je dobré si teď fixovat cenu. Že je to způsobené opravou reaktorů ve Francii (prý mají problém "uchladit jádro"), no nepůsobilo to na mě, že by věděla, o čem mluví :-).
Přílohy
elektrina_eon_vs_pre.png
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 10. 7. 2023 14:54

Si snad dělaj srandu.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka