Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
pavelxcz píše:Pakárna na tom je, že 6 MWh elektřiny na vytápění tepelným čerpadlem dneska vyjde (plus mínus) dráž než 18 MWh při vytápění plynem. Takže asi tolik k výhodnosti protežovaných tepelných čerpadel, zejména u starších domů
jichaj píše:Roční spotřebu s TC mám cca 6.5 MWh sakum prdum, ohřev vody termickymi panely.
Jinak k tomu bonusu 2500kc od PPAS, nějak udělali chybu a na bytě kde je plyn a fa. byla jen za 14dni odběru,nedali bonus do faktury (pry bude v dalsi rocni fakture), obdobně i u OM v SVJ které jsem tam také prevadel, reklamaci, ale odezva (doba cekani) je šílená
... píše:Hmm a to se do budoucna ocekava zdrazeni elektriny, protoze budeme hradit i vystavbu minimalne jedne nove jaderne elektrarny a stat nejspis presune naklady na spotrebitele elektriny.
jichaj píše:Jinak k tomu bonusu 2500kc od PPAS, nějak udělali chybu a na bytě kde je plyn a fa. byla jen za 14dni odběru,nedali bonus do faktury (pry bude v dalsi rocni fakture), obdobně i u OM v SVJ které jsem tam také prevadel, reklamaci, ale odezva (doba cekani) je šílená
Milos píše:... píše:Hmm a to se do budoucna ocekava zdrazeni elektriny, protoze budeme hradit i vystavbu minimalne jedne nove jaderne elektrarny a stat nejspis presune naklady na spotrebitele elektriny.
Tu informaci o očekávaném zdražení elektřiny z důvodu výstavby nové jaderné elektrárny máš odkud?
vpe píše:Elektrina se nakupuje na burze. Provozni zisk je rozdil mezi vyrobni cenou a prodejni cenou. Cez prece nemuze prodavat elektrinu draz, nez stoji na burze
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků