Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 9. 1. 2024 10:03

Tak nakonec se mi dnes ozvali a opravili to. Naštěstí to tam neřeší "robot" se šablonovitými odpověďmi jako u ČEZu.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 9. 1. 2024 10:11

Ćez to jinak řešit nemůže... ten má zakazníků jak telefounický operátoři.

-- 9. 1. 2024 10:13 --

... píše:A ty naklady na nove jaderne ekektrarny uhradi CEZu kdo?

No přece výroba a prodej elektriky. To je přece úplně jasný :D
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kockopes 9. 1. 2024 10:46

Mufinmufi píše:Tak nakonec se mi dnes ozvali a opravili to. Naštěstí to tam neřeší "robot" se šablonovitými odpověďmi jako u ČEZu.

Potvruji, je to naprostá tragédie. Úplně stejná zkušenost. Dokonce si v pátek 23/12 vzali už na záklaznické lince jakousi dovolenou a nešlo se dovolat. Prodejní fungovala a slečna na lince zařídila urgenci převodu OM, které u nich leželo od počátku listopadu s návazností 24/12. A takových šotků tam je více...
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 9. 1. 2024 12:37

yndezit píše:Ppas horor, na podzim jsem k nim převáděl několik elektroměrů a plynoměrů v rodině, většinou od Fonergy.
Fonergy ukončila už 2 místa k 31.12., ale Ppas má počátek odběru až v únoru, zatím nedali ani smlouvu, nic...
A provolat se někam je porod.

Tak hodně štěstí... mám totéž s přesunem EON -> ČEZ. EON skončil 31.12. a ČEZ to zadal až k 2.1. ...
A teď mi píše ČEZ (Distribuce) ... že ten jeden den chce fakturovat... a oba ČEZy si mě mezi sebou přehazují, že to má řešit ten druhej...
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zivan 9. 1. 2024 13:24

Pche jeden den, ja delal pred lety stejnou zmenu EON -> CEZ a byl jsem bez dodavatele 2 mesice, protoze EON zmenu zamitnul, aby mi nasledne smlouvu "diky systemove chybe" k pozadovanemu datu ukoncil. A doted mi neprisla odpoved, proc tu zmenu zamitli.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 9. 1. 2024 14:28

U známých, kteří dali ČEZu plnou moc podat výpověď u předchozího dodavatele se dozvěděli, že ČEZ poslal výpověď úplně jinému dodavateli. :-[
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod yndezit 9. 1. 2024 14:41

yndezit píše:Ppas horor, na podzim jsem k nim převáděl několik elektroměrů a plynoměrů v rodině, většinou od Fonergy.
Fonergy ukončila už 2 místa k 31.12., ale Ppas má počátek odběru až v únoru, zatím nedali ani smlouvu, nic...

Dodatek, Ppas dvě operátorky si to přehazují, a prý se někdo dnes nebo zítra ozve. Ale oni nic neudělali špatně, výpovědní lhůta 3 měsíce, času dost.
ČEZ distribuce už mezitím poslal poštou upomínky, že obě babičky spadly s ním do Bezesmluvního vztahu. A jejich operátorka tvrdí, že po měsíci už začnou technici aktivovat, a chtít odpojovat elektroměry. Což bude počátek února, až potom, co se ppas hodlá uráčet.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dave_no 9. 1. 2024 18:45

U mě PPAS taky katastrofa. Smlouva odeslaná v půlce října a doteď nemám ani přehled záloh, natož zahajené dodávky. GasNet psal už v prosinci, že nemá nahlašeného dalšího dodavatele. Na infolince čekačka 30 minut, pak slečna, že se na to podívá a dá vědět. Druhý den chtěli meilem doplnit fotku plynoměru, jestli jim sedí čísla... Od prvního jsem asi bez dodavatele. Kromě změny zákazníka tam byla i zároveň změna dodavatele, ale nějak to nedali. U druhého OM to proběhlo v pořádku.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavels84 10. 1. 2024 06:34

Aby tu PPAS neměla jen negativní recenze, tak mě naopak příjemně překvapila.

30.11. uzavřeny smlouvy na elektřinu i plyn
4.12. jsem jim poslal akceptaci výpovědi od ČEZu ke dni 31.12. a od innogy ke dni 29.2.
8.12. jsem jim poslal sdělení od innogy, že dodávky ukončí už ke dni 21.12., protože měli v systému špatně zaevidovanou délku výpovědní doby (namísto 3 měsíců mělo být správně jen 14 dnů)

V obou případech PPAS zahájila dodávky bez přetržky, s čímž jsem vůbec nepočítal vzhledem k té komplikaci s innogy a k tomu, jak dlouho jim trvá předání každého požadavku ke zpracování.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 10. 1. 2024 07:07

Vis co je to pretrzka? Ukonceni si muzes urcit datumem ty sam. Ale asi jsi chtel k datu “zdrazeni”, mam pravdu?

“Druhý den chtěli meilem doplnit fotku plynoměru” - kdo a proc?

-- 10. 1. 2024 07:20 --

yndezit píše:

Dodatek, Ppas dvě operátorky si to přehazují, a prý se někdo dnes nebo zítra ozve. Ale oni nic neudělali špatně, výpovědní lhůta 3 měsíce, času dost.
ČEZ distribuce už mezitím poslal poštou upomínky, že obě babičky spadly s ním do Bezesmluvního vztahu. A jejich operátorka tvrdí, že po měsíci už začnou technici aktivovat, a chtít odpojovat elektroměry. Což bude počátek února, až potom, co se ppas hodlá uráčet.

Do smlouvy/mailu mas napsat: “ODBĚRNÉ MÍSTO EAN XXXX JE OD 31.12.2023 BEZ DODAVATELE - UKONČENO FONERGY” + popř. Vzápětí zavolat a upozornit na mail-ID - tím to vyřídí ihned.

Takhle ti to 5 dnů připojí. Přece se nepřipraví o paušál :-) Jo aha ty máš ten nulový.

Mě by stačilo když to do 30.1. PPAS odešle do systému, zahájení může být třeba 30.3. to už mě je fuk :-)) Ale babičce by prdla céfka po druhým dopisu asi, který se generuje 14. ledna :tleskani

Když budete PPAS bombardovat maily a telefony tak se to moc neurychli
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pavels84 10. 1. 2024 10:58

Nemáš pravdu, chtěl jsem provést změnu dodavatele přesně k těm datům, ke kterým změna byla provedena. Ale zajímalo by mě, jak si mohu sám určit datum ukončení?
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 10. 1. 2024 11:19

Nemam pravdu v cem? Dostal jsi otazku, zda vis, co je pretrzka.

Datum ukonceni si muzes dohodnout - treba ve vypovedi. Ani na druhou otazku jsi neodpovedel, proc nechas o datu ukonceni rozhodovat druhou stranu? Napadl me jediny duvod.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pavels84 10. 1. 2024 17:24

To je opravdu tak složité pochopit, že odpověď "Nemáš pravdu, chtěl jsem provést změnu dodavatele přesně k těm datům, ke kterým změna byla provedena." se vztahuje k Tvé otázce "Ale asi jsi chtel k datu “zdrazeni”, mam pravdu?"?

K uzavření jakékoli dohody je nutný souhlas obou smluvních stran. Když u nás v okresním městě přijdu do kanceláře ČEZu či innogy a vznesu požadavek na uzavření dohody o skončení smlouvy k mnou zvolenému datu, tak se na mě nechápavě podívají a poučí mě o tom, že výpovědní doba u smlouvy na dobu neurčitou je třiměsíční. Tím veškeré vyjednávání o datu skončení smlouvy končí, protože oni mi skončení k žádnému jinému datu nepodepíšou.

Ve výpovědi si z podstaty tohoto právního institutu nic dohodnout nemohu, protože se jedná o jednostranné právní jednání a výpovědní doba je pevně daná zákonem či smluvním ujednáním.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 10. 1. 2024 18:31

Jsem pochopil, že yndezit dal svému stávajícímu dodavateli výpověď už v předstihu, tak aby odběr skončil 31.12 . a pak u jiného dodavatele ( v předstihu alespoň měsíc ) požádal o dodávku a smlouvu. A ten jiný, nový dodavatel je asi ve zpoždění.
No , zpravidla se to nestává.
Pokud se u nového požádá včas, min 1 měsíc, raději dva, zpravidla to stihne.

Lepší je ale varianta, že nového , vybraného dodavatele požádám o smlouvu a on zároveň vyřídí výpověď u původního. Pak to trvá min 3 měsíce. Respektive 3 měsíce od počátku následujícího měsíce.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dave_no 10. 1. 2024 20:20

vpe: Fotku plynoměru po mě chtěli PPAS (při přepisu plynu), podle mě v tom mají bordel a chtěli se nějak ujistit.
dave_no
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka