Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 1. 2024 15:07

už jsem spustil přechod. Mám to na dva roky, tak jsem stejně "sladil" i plyn. Spotřebu mám minimální (a u plynu kór, jen hořáky na vaření).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 25. 1. 2024 16:09

Jaka je vlastne vyhoda jit na komplet 3roky mistou 2?

@PatrikChrz, jaky budes mit na plyn tarif?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 25. 1. 2024 16:24

Podle mě tam žádná výhoda není, ceny jsou pro 2 roky i 3 roky stejné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 26. 1. 2024 09:56

tak výhoda je akorát v tom, že máš "jistotu" že budeš mít vedení bez poplatků 3 roky
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ... 26. 1. 2024 14:48

minarjo píše:Elimon normálně na Spot najel, vidím to jak na webu elimon.cz (tarif Měsíc používaný v době státního stropu byl zastaven, Spot naopak rozjet), tak v jejich zákaznické platformě (tarif Spot prostě mám evidovaný). Takže buď na to Elimon s***, nebo ten výklad zákona není až tak ostrý, jak se zde prezentuje.

Ja to same, take me prevedli z toho mesicniho tarifu od 1.1.2024 na produkt D Svezi SPOT. V zakaznickem uctu je psano, ze to je na dobu neurcitou s vypovedni lhutou 1 mesic, coz je pro me dobre.
:D

Kde mohu zjistit aktualni obchodni ceny SPOTu pro VT a NT na tarif D25d?

Volala mi dnes take z CEZu, ze pry ma pro me zajimave ceniky, tak ji rikam, at posle nabidku emailem, poslala standardni cenik s obchodni cenou VT i NT 4404,40 Kc/MWh, pausal 154,88 Kc, vse s DPH, s FIXem na 1 rok, uz ani nemam silu ji za tu drzost vynadat.
:D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 26. 1. 2024 16:44

jo mě na třech odběrných místech taky Svěží SPOT, ale všude 3měsíční výpovědní lhůta
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 26. 1. 2024 19:17

Ta přece neplatí pro spotřebitele :-) dnes jsme dělali přepis zahájení dodávky je za 3 pracovní dny tedy ještě tento měsíc (se dá vypově…) :-D napises do vypovedi toto

Tato výpověď je účinná, v souladu s ust. § 11ca odst. 2 energetického zákona, uplynutím výpovědní doby v trvání 1 měsíce, která počíná běžet prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi: 29.2.24

a nemuze byt sporu o tom.

retron píše:tak výhoda je akorát v tom, že máš "jistotu" že budeš mít vedení bez poplatků 3 roky

A to se vyplatí, zvláš když mu ty poplatky dělají jednou tolik co vlastní spotřeba :-)

-- 26. 1. 2024 19:24 --

Kde mohu zjistit aktualni obchodni ceny SPOTu pro VT a NT na tarif D25d?

cena spotu elektřiny se mění každou hodinu
Ceny jsou zde https://www.ote-cr.cz/cs/kratkodobe-trh ... /denni-trh
Tarif ovlivňuje regulovanou část ceny (která meziročně povyskočila na 2,5 násobek v NT a na 2 násobek ve VT u D26např.), a ne tu obchodní, kerá je dána trhem.

Pseudospot na mesic vidis na webovkach tveho obchodnika, treba zde https://www.bezdodavatele.cz/cenik/ (nutno odecist DPH 21%). Pseudospot byva o cca +800 Kc nad spotem
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 30. 1. 2024 07:48

Věděli jste, že v aplikaci Čez Proud (pro území Čez Distribuce) uvidíte odhadované stavy k 31.12. (vypočítané), které budou následně ve faktuře?

Do zítra 31.1. je možnost stavy změnit samoodečtem (k 31.12.) nebo požádat o mimoř. fakturaci zdarma (přes tu apku).
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 30. 1. 2024 08:31

Milos píše:
yndezit píše:Story pokračuje.
Na ty 2 pozdě převedené elektroměry teď došla mimořádná faktura od PPAS, za prvních 11 dní odběru, odečet koncového stavu udělali odhadem dost mimo.
A co víc, hned si naúčtovali kilečko bez dph za mimořádnou fakturu, o kterou se je nikdo neprosil.
Takže elektrika, co stála za 11 dní u Fonergy cca 3 kila, je u ppas za 500, a už to odečetli z bonusu.
A ještě mají fakturu na třetí stránce špatně vyčíslenou a sečtenou, no bordel na druhou.

Stalo se nám to samé. Strejdu měli s elektřinou převést k 1.1.2024, ale ve finále ho převedli až 12.1.2024. A včera mu přišla mimořádná faktura z PPAS za elektřinu za období 1.1.až 11.1.2024, aplikovali na ní bonus 2500Kč a vedle toho poplatek 100Kč za mimořádnou fakturu. Poslali jsme jim tedy reklamaci. Jinak stav elektroměru na faktuře souhlasí, dělali jsme samoodečet.

Po týdnu máme reklamaci vyřešenou, na poplatek 100Kč bez DPH (121Kč s DPH) vystavili dobropis a tuto částku připočetli k částce přeplatku, který budou strejdovi vracet. Tak snad už nebude PPAS dělat další chyby a vše poběží hladce.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 30. 1. 2024 13:00

Ano, nedělají s tím žádný štráchy. Ještě vysvětlili, že musí mimoř. fakturu vystavit kvůli datům od distributora. Reklamace vyřízena za 5 kalendářních, 3 pracovní dny.
Takže u mě nakonec fakturka za 7 dní odběru za -2.465 Kč bez zaplacené jediné zálohy. To beru.
Pro nízké a nulové odběry teď PPAS ideální volba..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 1. 2024 13:14

Jen pro info, řešil jsem sousedce ČEZ, protože ji končí fixace a po operování s cenami konkurence se dostal s tarifem D02d na cenu bez DPH 3.300,- při roční fixaci.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 30. 1. 2024 13:37

To je dobrá cena, a co stálý plat? Jak velkou má sousedka roční spotřebu?

My dostali 8.1.2024 jako retenční ČEZ nabídku pro D02d cenu 3490Kč plus stálá platba 128Kč (ceny bez DPH) a k tomu bonus 1000Kč. S ohledem na odměnu 2500Kč u PPAS a nulovou stálou platbu (ceník KOMPLET) jsme ČEZ nabídku neakceptovali.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 30. 1. 2024 14:25

Dnes druhe kolo retence, 3 190 Kč
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 1. 2024 19:34

Stálá platba je těch 128,- bez DPH. Spotřebu má kolem 1,4 MWh ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 31. 1. 2024 10:48

Taki píše:Ano, nedělají s tím žádný štráchy. Ještě vysvětlili, že musí mimoř. fakturu vystavit kvůli datům od distributora. Reklamace vyřízena za 5 kalendářních, 3 pracovní dny.
Takže u mě nakonec fakturka za 7 dní odběru za -2.465 Kč bez zaplacené jediné zálohy. To beru.
Pro nízké a nulové odběry teď PPAS ideální volba..

Jak teď, to už pár měsíců :-)

-- 31. 1. 2024 10:57 --

Milos píše:
yndezit píše:Story pokračuje.
Na ty 2 pozdě převedené elektroměry teď došla mimořádná faktura od PPAS, za prvních 11 dní odběru, odečet koncového stavu udělali odhadem dost mimo.
A co víc, hned si naúčtovali kilečko bez dph za mimořádnou fakturu, o kterou se je nikdo neprosil.
Takže elektrika, co stála za 11 dní u Fonergy cca 3 kila, je u ppas za 500, a už to odečetli z bonusu.
A ještě mají fakturu na třetí stránce špatně vyčíslenou a sečtenou, no bordel na druhou.

Stalo se nám to samé. Strejdu měli s elektřinou převést k 1.1.2024, ale ve finále ho převedli až 12.1.2024. A včera mu přišla mimořádná faktura z PPAS za elektřinu za období 1.1.až 11.1.2024, aplikovali na ní bonus 2500Kč a vedle toho poplatek 100Kč za mimořádnou fakturu. Poslali jsme jim tedy reklamaci. Jinak stav elektroměru na faktuře souhlasí, dělali jsme samoodečet.

https://www.ppas.cz/sites/default/files ... 14_CNS.pdf Můžeš upřesnit na základě čeho takový poplatek za mimořádnou fakturu? To bylo faktura zaslána v listinné podobě?

Mimochodem, pokud se chcete vyhnout přetržce, což je přesně ta situace, kterou popisuješ výše, aby všichni dostali od tebe peníze, stačí zahájit až od 11 pracovního dne či později - od ukončení - to platí pro plyn i elektřinu všude stejně.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka