Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod polda 31. 1. 2024 12:00

2.732 s DPH
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 12:07

@vpe: Mimořádná faktura přišla e-mailem, ten ceník nadstandardních služeb máš starý, aktuální je zde https://www.ppas.cz/sites/default/files ... BEeb_0.pdf a v něm nerozlišují, jestli je mimořádná faktura papírová nebo elektronická.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 31. 1. 2024 13:22

@ Taki a polda - A já tipuju, že stejně jako v únoru, tak i v březnu je BD překoná. Navíc má pro D02d nižší paušál.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod polda 31. 1. 2024 20:59

Leden/Únor měl Tedom nestandardně kvůli novému nařízení, BZ to vyřešil jinou úpravou . Uvidíme co v dalších měsících.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 1. 2. 2024 08:27

Tak to jsou volové, zpoplatňovat můžou akorát fakturu z popudu odběratele a ne tento typ. Taky žádný ceník by měl obsahovat datum účinnosti, což tady chybí

Ty další poplatky jsou taky docela drsný. Prostě to zkoušej, kdo se neohradí, platí.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 1. 2. 2024 23:07

Jinak k té uznané reklamaci poplatku za mimořádnou fakturu napsali toto:

Vážený pane XXX,

rádi bychom Vás informovali, že veškeré záležitosti ohledně elektroměru (tzn. odečty, výměny, přecejchování měřidla, případné úřední přezkoušení, atd.) nezajišťuje Pražská plynárenská, a. s., nýbrž distribuční partner, kterým je společnost E.GD Distribuce, a. s., Daňové doklady jsou tudíž naší společností vystaveny na základě předaných hodnot a fakturace tedy plně podléhá distributorovi.

V rámci procesu změny dodavatele běžně nastávají situace, pro které je v energetickém odvětví používán zavedený pojem „PŘETRŽKA“ a který vystihuje případ, kdy při změně dodavatele elektřiny probíhá odběr elektřiny v odběrném místě zákazníka po dobu kratší než 10 pracovních dní bez smluvního subjektu zúčtování evidovaného pro odběrné místo zákazníka.

V praxi tato situace může vzniknout, pokud zákazník sám ukončí smlouvu o dodávce elektřiny nebo plynu např. formou odstoupení. Bohužel, než se předchozí dodavatel vyjádří k ukončení smlouvy a akceptuje odstoupení, uplyne nějaký čas. Nový dodavatel energií musí na takovéto vyjádření čekat, aby mohl nové odběrné místo řádně registrovat u společnosti OTE, a.s., a zároveň dodržet zákonnou lhůtu 10 pracovních dnů pro onu registraci. Tato standardní situace je řešena právě procesem tzv. „přetržky“ a v centrálním systému dochází ke zpětné registraci na nového dodavatele energií a současně ke zpětnému přenesení odpovědnosti za odchylku.
Nejedná se o neoprávněný odběr elektřiny a odpovědnost za odchylku nese budoucí subjekt zúčtování, v souladu s §51 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (Energetický zákon).

S ohledem na výše uvedené skutečnosti distributor vystavil tzv. DUF = data, na základě kterých je PP, a.s., povinna vystavit fakturu.

K dané faktuře Vám vystavíme dobropis ve výši 121,00 Kč vč. DPH s ohledem na odúčtování poplatku za mimořádnou fakturaci - 100,00 Kč bez DPH.

PPAS.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 1. 2. 2024 23:35

Fakturace nepodléhá distributorovi ;-) A toto mám od Eru, ten potvrdil, že dodavatel může fakturovat bez ohledu na ty data od distributora. No jenže z praxe většina dodavatelů to nechce dělat, takže mlží, vymlouvá se.

“povinna vystavit” - zeptej se na číslo zákona, paragrafu a odstavce. To by mě zajímalo, myslím že to je opět mlha, proto, že jiní dodavatele toto v přetržce nečinili.

Buď jsem slepý a nebo tam není slovo k předmětu reklamace - o tom, proč účtují poplatek, pokud sis tu mimořádku ( kterou má hodně dodavatelů zdarma ) neobjednal.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kockopes 2. 2. 2024 07:59

potvrzuji zcela stejnou situaci jako Miloš. Po vystavení mimořádné faktury jsem tuto reklamoval, neboť jsem ji neobjednal a toto vzniklo ze strany PPAS z důvodu pozdního připojení (btw - připojení jsem urgoval den před počátkem, neboť nedošlo od nich žádný rozpis plateb a slečna ani nemohla smlouvu najít, až dle EAN). Poslali zcela stejný pamflet, jako je zde. Dobropis ještě nedošel.
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 08:11

@vpe: Mimořádnou fakturu jsem si samozřejmě neobjednal, jen jsem nahlásil samoodečet ke dni účinnosti nové smlouvy, k čemuž mě vyzval sám distributor v SMS zprávě, kterou jsem od něj obdžel.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 2. 2. 2024 09:12

Miloš: tys nepochopil co myslím? Tak kdo chce, tak se jí zeptejte právě na ten paragraf

Stačí zahájit až 11. pr. den nebo třeba 40 den to je fuk.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 09:29

Pochopil jsem, co myslíš a taky vím, že v tom vyjádření k reklamaci uvádějí částečné nesmysly. Nicméně více už to s nimi řešit nebudu, ani se jich nebudu dotazovat na konkrétní zákon/paragraf :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 2. 2. 2024 10:45

Ok, ja jen ze proaktivne vyhledavas v zakonech a kdyz ti ppas tvrdi blbost, tak jen mavnes rukou :-) Ja kdyz mi nekdo tvrdi zjevnou blbost, tak mu prehraju cast pisnicky od TAP TAP (riditel autobusu)
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 11:00

Já ty konkrétní zákony vyhledával vždy jen kvůli tobě ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 2. 2024 11:33

Vcera zacala dodavka plynu od PPAS, poslali i rozpis plateb. Take mi prisla sms od Gasnetu na samoodecet, registroval jsem se pres tu jejich apku a poslal foto plynomeru.
Mam ted ocekavat spoplatenou mimoradnou fakturu od PPAS?
Naposledy upravil slavo963 dne 2. 2. 2024 11:42, celkově upraveno 1
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka