Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mojmax 31. 5. 2024 07:33

Jakmile jsem podepsal smlouvu s PPAS, tak další den na to volá EON, že mají pro mě super hyper nabídku - viz níže. Je to dvouletý fix - ano, cena je o stovku za MWh nižší, ale bonus jsou schopni dát prý max 1500 Kč (oproti 2500 Kč u PPAS), takže jsem odmítl.
eon-retence.jpg
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 1. 6. 2024 10:02

mojmax píše:Já nakonec sjednal u 3 odběrných míst PPAS fix na 2 roky (2790 + 99 Kč - D02D) s bonusem 2500 Kč za odběrné místo. Dle kalkulátoru TZB to vycházelo nejlevněji (kromě spotu - ten nechci).
Cena elektřiny teď už 2 měsíce v kuse stoupá, takže dolů to podle mě už moc nepůjde.

Prosimte kde stoupa, z ceho cerpas?
Přílohy
IMG_7102.jpeg
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 6. 2024 10:08

https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elek ... -czk-1-rok
Od minima koncem února už ceny stouply o 40 %.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 1. 6. 2024 11:41

A to je co za zdroj? To jsou 2 lete kontrakty do budoucna?

Kdyz v mem obrazku je spot za 12 mesicu - tedy realne ceny za ktere mohl kazdy nakupovat a sam mam tento real SPOT tarif na nekolika mistech (kde je vyssi spotreba).

Btw ČEZ Prodej v letošním roce také již třikrát zlevnil fixované produkty – v únoru, v dubnu a naposledy na začátku května. Cena fixované elektřiny tak v průměru od letošního ledna klesla o cca 20 % a u plynu o cca 26 %.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 2. 6. 2024 14:09

Ahoj,

rád bych Vás poprosil o radu. Aktuálně využíváme elektřinu od ČEZ a rád bych se poradil, zdali existuje výhodnější nabídka. Zkusil jsem si srovnání na jednom ze srovnávačů a doporučil mi jakožto nejlevější pro mě neznámé dodavatele. Byly tam i další nabídky (například od e.onu), ale s fixacemi na 24 měsíců.

Jsme v tom laik, a proto bych se s Vámi rád poradil, zdali byste mi doporučili změnu dodavatele i za cenu například fixace. Chápu, že člověk nemůžu odhadnout budoucnost, spíše mi jde o "myšlenkové pochody".

Doplňující informace: Moravskoslezský kraj, D02, jistič 1x25 A, roční spotřeba cca 1550 kW.

Předem děkuji.
Explosion_CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Amazing Grace 2. 6. 2024 16:36

Prosím o pomoc, zatím nejde o cenu, nevím ani budoucí spotřebu, ale o typ sazby: v nově vytvořeném nebytovém prosturu, 25 m2, jističe 3x20, je tam bojler, snad bude i přímotop. Varná deska, trouba, lednice, pc, TV... O jakou sazbu žádsat v žádosti o připojení? Dvoutarifní výhodnější?
Amazing Grace
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 6. 2024 16:51

S ohledem na bojler požádej o výhodnou dvoutarifní sazbu D25d. Podmínky získání této sazby jsou:
- V odběrném místě musí být řádně instalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění objektu nebo elektrický akumulační spotřebič pro ohřev užitkové vody.
- Odběratel musí zajistit technické blokování elektrických akumulačních spotřebičů v dobách platnosti VT.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod blackwork 3. 6. 2024 07:30

Lukkkkk87 píše:Tak porovnejenergie.cz mi řekli v pondělí, že to je stoplé, že to vyčerpali. Tak do yelow nejdu, mají samé negativní recenze. Tak zatím asi nej vychází PPAS...

Mají dalších 600 volnejch smluv, teď jsem to bral ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yndezit 3. 6. 2024 08:38

Milos píše:S ohledem na bojler požádej o výhodnou dvoutarifní sazbu D25d. Podmínky získání této sazby jsou:
- V odběrném místě musí být řádně instalován elektrický akumulační spotřebič pro vytápění objektu nebo elektrický akumulační spotřebič pro ohřev užitkové vody.
- Odběratel musí zajistit technické blokování elektrických akumulačních spotřebičů v dobách platnosti VT.

Jestli tam bude mít přímotop na hlavní vytápění, tak to bude na D45D, a to je podstatně dražší.
Vyplatilo by se toho přímotopu zbavit, nebo dát jen přenosný zásuvkový, pro přitopení.
Jinak nevidím důvod mít třífázové připojení, jedině kvůli čtyřplotýnkové varné desce, asi bych se jí zbavil, nebo nechal funční jen některé plotýnky, ve prospěch jednofázového jističe.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 3. 6. 2024 10:17

souhlas 3x20 na 25m je panzerfaust na mravence, 3x16 naprosto stačí a když seženež dobrého elektrikáře tak to zvládne zapojit i na 1x25
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod mojmax 3. 6. 2024 10:55

vpe píše:A to je co za zdroj? To jsou 2 lete kontrakty do budoucna?

Kdyz v mem obrazku je spot za 12 mesicu - tedy realne ceny za ktere mohl kazdy nakupovat a sam mam tento real SPOT tarif na nekolika mistech (kde je vyssi spotreba).

Btw ČEZ Prodej v letošním roce také již třikrát zlevnil fixované produkty – v únoru, v dubnu a naposledy na začátku května. Cena fixované elektřiny tak v průměru od letošního ledna klesla o cca 20 % a u plynu o cca 26 %.

V tom tvém obrázku jsou ale ceny do dubna, kdy právě nastal zvrat a ceny začaly stoupat, níže je obrázek cen z ceníku Tedomu - Jistota na měsíc. Všimni si, že cena od dubna do července šla nahoru o cca 35 %, což odpovídá zhruba nárůstu cen na burze. Pokud bude elektřina dál stoupat, budou samozřejmě stoupat i spoty, proto si myslím, že je nejlepší čas fixovat.

tedom.jpg
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lukkkkk87 3. 6. 2024 11:33

Jo tak po týdnu mi porovnejenergie.cz nabídnul stopnutý tarif PRE Partner a informace, že není žádné omezení 8 MWh, jak tu někdo psal, takže beru jej, vychází nejlépe, i když je na ty necelé 2 roky.
Lukkkkk87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 3. 6. 2024 11:56

Ten PRE Partner už zase rozběhly? Dá se k tomu ještě teď dostat, nebo už nepříjmají ani přes porovnej srovnávač nikoho?
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2024 12:17

Ty jsi nečetl, co dnes psal @blackwork? viewtopic.php?p=13732719#p13732719
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jula007 4. 6. 2024 14:58

Hezký den, jestli sem dotaz nepatří,tak se omlouvám, když tak mi to smažte, ale řeším u koho mít obě energie (plyn i elektriku), zda je výhodnější ČEZ nebo Innogy, koho upřednostňujete? Pokud máte zkušenosti a možnost porovnání, ať už cenově i jako celkově služby společností,děkuji předem za názor.
jula007
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka