Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod varta 18. 7. 2024 16:28

Je to bez DPH, mesacna je tusim 99 bez DPH. Ako sa dostavate k tej ponuke od PPAS? Na webe vidim pre retail (sadzba D02d) fix na 2r za 2790 bez DPH mesacne.
edit: Co je to mala a velka spotreba? Mam cca 1.5 MWh rocne.
varta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 7. 2024 16:46

Ta částka 2500Kč u PPAS není cena za MWh, ale je to odměna za online sjednání nové smlouvy.

Roční spotřeba 1.5MWh spadá do kategorie "malá spotřeba".
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 18. 7. 2024 18:13

Ten bonus je 2500 včetně daně, účetně se to chová jako platba.

To má tu výhodu, že když pronajímáte nemovitost, no tak je to platba za vás, za sjednání smlouvy, patří pronajímateli.

Naopak eon u to byla sleva, kde částku vám odečetli z vaší útraty bez DPH, takže přesně naopak než výše uvedený případ.

olympus720 píše:Z EPETu mám trochu rozporuplné pocity. Firma p. Křetínského dostala na jaře 2024 pokutu 18 milionů za fůzi s Gazela energy. Dnes je to dceřinka EPETu, má ale vyšší ceny. Když zavoláte do EPETu na infolinku, tak se vám na displayi mobilu objeví nápis Gazela Energy. Divné. V Gazele o tom nic nevědí. Chtěli jsme využít tarif plynu Happy Holiday formou online registrace, ale ani po pěti dnech nám nedorazila krom automatem potvrzené zprávy žádná informace, na infolinku je nemožné se dovolat. Tak nevíme, možná jsou totálně přetížení novými klienty, potom se ale divím bonusu 1000kč, o kterém však na jejich webu nic nenajdete. Obávám se, že až budu řešit přeplatky či odchod, který není jednoduchý (mají nastavené automatické prodlužování smlouvy), může nastat problém. Je jasné, že cílem je nabrat kvanta nových zákazníků, kteří první rok dostanou dobrou cenu, a v následujícím období si to firma vybere zpět.

Vy nechápete to, že váš telefon s Androidem odesílá kam voláte a taha informace o telefonních číslech bůhví odkaď :-) Co vím já tak to funguje tím způsobem, že hloupý uživatele zatrhnou někde nevědomky sdílet telefonní seznam, a již to je aplikace koncentruji telefonní seznamy a pak další uživatele Jakovy, vůbec nevědí co jejich telefon dělá, no minimálně někam odesílá číslo na které volají, no a zpátky se z takových databází zobrazí jméno přiřazené k číslu…

Tyto uživatele jednají zásadně emotivně, na základě pocitu přesně, jak vy píšete.

Tedy, jedná se o opak racionálních uživatelů, kteří jednají na základě průkazných faktů a ne pocitů :/)

Já bych racionálně volil takového dodavatele, který mi dá nejlepší podmínky pro mne. Zálohy co nejmenší a pak nemusím řešit že zkrachoval apod.

Ale jestliže vy máte problém s tím, že si to vyberou v budoucnu (Kdy vy už asi budete v komatu a nebudete moci změnit dodavatele, no tak to nevím, co vám poradit)?
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 7. 2024 17:48

"mají nastavené automatické prodlužování smlouvy" - uz tohle je u EPET drsny, duvod proc tam nejit a neusetrit :)
Tohle se delalo driv, jako podvod na zakaznika, kdy behem 3 let na to zapomel, byl nekde pryc nebo v nemocnici. Soupli mu to vesele dal. Jsem ted prohlizel smlouvy a nema to tam ani CEZ, ani PRE a ani PPAS.

Kdo dnes tohle resi naky datum u plynu nebo elektriky, casto to spis zapomene a resi to jedine kdyz je
1. doma nemocnej nebo 2. je duchodce nebo 3. je nezamestnanej

CEZ teda zklamal, volali poctive, umi i smlouvu zmenit ted hned i s dobou urcitou na levnejsi cenu ale muzou nabidnout nejnizsi cenu 2800czk bez dph (jeste se museli poradit s managerem) :(
Takze jsem odesel k nejvyhodnejsimu. Rikala ze tak to nefunguje, ze by pretloukli jineho, takze dolu na 2600czk bez dph jit uz nemuze.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 19. 7. 2024 17:50

Automatické prodloužení smlouvy mají snad všichni :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 7. 2024 18:02

To ano ale se zavazkem, driv to tak bylo, ze treba podepsal jsi na 3 roky, ale prodlouzila se zase o 3 roky a ty jsi nemohl pak nic delat. Jako delat jen vypovedet a zaplatit poradnou pokutu :-l

Ted jsem uzavrel toto:

Smlouva je uzavrena na dobu urcitou do 30.06.2026. V prípade, že žádná ze smluvních stran písemne neoznámí druhé smluvní strane nejpozdeji 20 dnu pred uplynutím sjednané doby, že na ukoncení smlouvy trvá, zmení se po uplynutí puvodne sjednané doby urcité doba
trvání smlouvy na dobu neurcitou. V prípade trvání smlouvy na dobu neurcitou lze smlouvu vypovedet.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ninaa 20. 7. 2024 10:29

@ripper6 Automatické prodloužení smlouvy mají všichni a žádný problém s tím není, protože již dříve proběhla změna zákona. PPAS to má samozřejmě také, smlouva mi teď končí k 31.8., vím to na 1000%, to samé má EON.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jichaj 21. 7. 2024 22:51

vpe píše:Ten bonus je 2500 včetně daně, účetně se to chová jako platba.

Ten bonus je bez DPH,takže je to neco přes 3000kc...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 22. 7. 2024 11:25

PPAS bonus 2500 Kč vykazuje jako finanční bonus, na faktuře v daňové rekapitulaci vykazuje v řádce s 0% DPH.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod varta 22. 7. 2024 13:10

Yello ponuklo k cene 2603,-/MWh bez DPH na 2 roky este vyplacany bonus 1500,-, (cez porovnejenergie.cz) - mate skusenosti co je "mensie zlo" medzi Yello a PPAS?
varta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod retron 22. 7. 2024 13:27

PPAS je fér
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 7. 2024 21:13

PRE s PRE Proud Partner fix ceny je levnejsi za 2640 bez dph nez PPAS :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dave_no 24. 7. 2024 09:53

Epet chce při změně odběratele i kompletní výpis z katastru, to po mě nikdo nikdy nechtěl...
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 24. 7. 2024 10:27

Vždyť je to celkem jedno, to není nic tajného.
Můžou si to zjistit sami, ale asi jsou líný.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dave_no 24. 7. 2024 11:00

Tajnýho ne, ale je to zbytečná byrokracie a vyhozená 100 Kč.
dave_no
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka