Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 24. 7. 2024 21:49

Proč stovka.
Já jsem jim to stáhnul ze stránek katastru zadarmo.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 7. 2024 09:40

Přesně, z webu stačí. Obecně, dodavatel energií by měl chtít nějak doložit právní nárok k nemovitosti (a tedy k odběru energií v ní), buď tedy vlastnictví (výpis KN) nebo nájemní vztah (nájemní smlouva) případně rodinný vztah k vlastníkovi. Typické je toto doložení při přepisu energií ze zemřelého člena rodiny, nebo z původního vlastníka i mimo rodinu po koupi/zdědění nemovitosti. Při pouhé změně dodavatele, kdy se osoba odběratele nemění, tak to vidím prvně, že by to někdo chtěl. Zda to ověřování nároku k užívání nemovitosti dodavatelé reálně dělají (nebo to dělají, i když ani nemusí, jako tento příklad Epet), to je jiná věc, ale určitě nechtějí LISTINNÝ výpis přímo ze systémů KN (třeba přes Czech point) jako třeba banka u hypotéky, určitě jim zde stačí emailem zaslaný či vytištěný stav z Náhledu do Katastru nemovitostí, který si můžeš udělat kdykoliv sám (snad to znáš, web nahlizenidokn.cuzk.cz). Tento web by měl být známý každému vlastníkovi, občas se tam chce podívat, zda se s jeho nemovitostí v Katastru něco nekalého neděje (exekuce, neoprávněný pokus o zcizení...).
Jinak pokud by na originálním výpisu (tedy ne jen stavu z Nahlížení do Katastru) trvali, což nepředpokládám, tak přes ten web Nahlížení do Katastru lze o plnohodnotný výpis požádat jen za 50 Kč, místo stovky jinak než online (platba kartou, výpis je pak v PDF s digitálním podpisem).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 25. 7. 2024 10:30

to já si zase myslím, že jim je do toho putna, pouze obstrukce, aby se někdo takto nevyvazoval ze smlouvy na dobu určitou
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 25. 7. 2024 13:36

“ dodavatel energií by měl chtít “ kouzelná formulace a běžná praxe, ale právně nesmyslné!

Musí mu stačit souhlas vlastníka

dave_no píše:Epet chce při změně odběratele i kompletní výpis z katastru, to po mě nikdo nikdy nechtěl...

A kolikrat jsi menil odberatele?

Btw k cemu jim bude, kdyz nemovitost je pronajata :lol:
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 25. 7. 2024 19:39

dave_no píše:Epet chce při změně odběratele i kompletní výpis z katastru, to po mě nikdo nikdy nechtěl...

Slavnej EPET uz to lita, to bych tak rad shanel jeste vypis z katastru :D Skauti to nechteli, ani CEZ ne a ani PRE.
Nic bych jim nedal a sel jinde, tak se na ne musi ;-) aneb nechci slevu zadarmo a kdyz je to levnejsi tak potom se ukaze co za tim je :-l
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 25. 7. 2024 19:46

ripper6: otázka minuty a zdarma ... dál?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod T.E.CH 25. 7. 2024 23:29

Ať už drží tlamu :mrgreen:
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dave_no 26. 7. 2024 11:46

Takže nějaký stažený pdfko nestačí. "Bohužel z důvodu distribučního území EG.D potřebujeme doložit kompletní výpis z katastru nemovitostí."
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 7. 2024 12:23

A ty vlastně řešíš změnu odběratele (přepis odběrného místa na jinou osobu) nebo jen změnu dodavatele?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dave_no 26. 7. 2024 12:52

Obojí.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 29. 7. 2024 05:33

Smluvní vztah je dobrovolný. Když neumíš komunikovat (odpověď na otázku ti dělá problém), tak si najdi jiného dodavatele. Na smlouvu není nárok.

EGD asi nepožaduje “výpis z katastru”, pokud ano, uveď takový §, nejspíš požaduje doložit vztah k nem., a když jej nejsi schopen doložit jinak, pak… musíš plnit co chtějí :-))

No možeš si uzavřít smlouvu o distribuci přímo s EGD a smlouvu o dodávce s EPET (namísto sdružené smlouvy). Anebo ty 2 změny udělat ve 2 krocích postupně.

Zkrátka - variant je mnoho. Ale k tomu to chce open mind a trošku komunikace.
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pulmann 30. 7. 2024 19:01

V rámci sdílení koupím elektřinu.
Nabídky prosím do SZ.
pulmann
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nikko 14. 8. 2024 15:52

tulum píše:...všimli jsme si nedokončené objednávky pro přechod ke společnosti epet...
...Při sjednání online získáváte navíc slevu 1000 Kč....

Slevu 1000 Kč dostane každý, kdo uzavře smlouvu s Epet přes internet nebo jen vybraní (oslovení) zákazníci? Na webu https://www.epet.cz/leto/ jsem k tomu nic nenašel.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 14. 8. 2024 16:16

@nikko
Mně to bylo nabídnuto tak, že jsem nedončil na jejich webu online smlouvu a druhý den přišel email s tím, že žádost čeká na dokoncčení a když ji dokončím online, tak bude ta odměna 1000 Kč.
Tak to taky tak zkus udělat.
tulum
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 15. 8. 2024 21:39

Je něco lepšího než EPET při spotřebě cca 2 MWh / rok sazbě D25d?
Oni by se těsně vyplatili skauti, ale FIX na 2 roky je moc.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka