Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 17. 9. 2024 07:44

Milos píše:Celkovou roční cenu ti nespočítáme, jelikož nevíme do jakého distribučního území spadáš a jaký máš hlavní jistič. Nicméně spočítat si ji můžeš sám pomocí TZB-info kalkulátoru https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodav ... il_input=1 Jako stávajícího dodavatele vyber Yello (eYello) a jako ceník dodavatele vyber "Individuální cenová nabídka" s tím, že následně zadáš cenu komodity 2690Kč a pevnou měsíční cenu 120Kč.

Diky za odkaz, dost mi pomohl při rozhodnuti.
Když si vezmu, že při moji spotřebě cca 2MWh ročně je rozdil mezi Yello a PPAS ročně cca 180kč ve prospěch Yello, kdy PPAS vychazi cenově za 1 MVh o chlup lepe, ale zase dava o 500kč menši bonus a vezmu v potaz jak probiha komunikace a reakce z obou stran tak je nabidka od Yello pro mě nezajimava.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 9. 2024 12:28

rozdíl v bonusu je více než 500, jelikož bonus z yello je 3000 bez dph, ale souhlasím, že u spotřeb okolo 1,2 - 2 MWh je ten rozdíl jako takový malý (ele o 100 bez daně méně, stálá platba o +20 bez daně víc) a také si raději vše vyřídím na portále než s někým přes telefon/email..
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod miromen4 17. 9. 2024 17:07

To jsem ani netušil, že je ten bonus bez dph a vlastně ani nikde to nevidim, kde by to Yello uvadělo. Nicmeně ani tohlo by mě nepřesvědčilo.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 17. 9. 2024 17:15

Že ten bonus 3000Kč je částka bez DPH se uvádí zde https://www.yello.cz/3000/

V případě naplnění předpokladů uplatnění slevy sníží Yello zákazníkovi obchodní složku ceny komodity (tj. elektřiny nebo plynu) bez daní o částku ve výši 3000 Kč za každé odběrné místo zákazníka uvedené ve Smlouvě a za celou dobu trvání Smlouvy (dále jen „Sleva“).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 9. 2024 18:04

A ve smlouvě je ten bonus výslovně někde uvedený?
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Taki 17. 9. 2024 21:54

Ne.
Mám tu informaci o bonusu v textu mailu od obchodního zástupce, kterým mi doručil smlouvu k podpisu:
"...Na Vaše odběrné místo se vztahuje bonus 3000 Kč dle podmínek akce..."
Takto mi to stačí.
Při nezohlednění bonusu ve fakturaci by následovala reklamace.
V kombinaci se zálohami nastavenými nízko = jistota => pošlu jim částku z faktury poníženou o nevyplacený bonus.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 18. 9. 2024 07:43

Rozumím, ale je to pro mě takové vágní. Informace v mailu je všeobecná, známá ještě před uzavřením smlouvy, navíc v podmínkách akce je uvedeno třeba, že :
Kód: Vybrat vše
"Smlouva bude uzavřena výhradně s využitím zákaznické linky Yello nebo formuláře na webových stránkách Yello na adrese http://www.yello.cz"
což e-mail asi není linka Yello ani formulář.

Ale ok, dejme tomu, že to dodrží. Ještě bych se chtěl zeptat, jak lze chápat podmínku:
Kód: Vybrat vše
"Smlouva nebude předčasně ukončena jakýmikoliv způsobem."
Kdybych za dva roky stěhoval nebo odběrné místo pronajal, předpokládám správně, že o bonus přijdu?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 09:10

Ano, při nedodržení dvouletého závazku ti vyplacený bonus 3000Kč naúčtují zpět.

V případě, že zákazník nedodrží předpoklady Akce (například jestliže dojde k ukončení Smlouvy před uplynutím sjednané doby trvání závazku ze Smlouvy), Sleva zaniká, a Yello je oprávněno zákazníkovi v nejbližším následujícím vyúčtování dodatečně doúčtovat cenu za dodávku komodity ve výši Slevy, která již byla zákazníkovi přiznána.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dave_no 18. 9. 2024 14:42

Nabídl někomu PPAS slušnou cenu elektřiny z retenčního?

EDIT: Tak nabízí 2790/99/2roky, u plynu 1095/80.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bigzachod 18. 9. 2024 17:27

Čez retence 2630Kč bez DPH, fix na 2 roky
bigzachod
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 17:51

dave_no píše:Nabídl někomu PPAS slušnou cenu elektřiny z retenčního?

U elektřiny nám PPAS při konci smlouvy nabídl ceník FIX NA 2 ROKY, který nabízí novým zákazníkům, neboli 2790Kč + 99Kč. Novým zákazníkům ale navíc nabízí bonus 2500Kč. Přecházíme proto k Yello na ceník STYX s cenou 2690Kč + 120Kč a bonusem 3000Kč (3630Kč s DPH) :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Vesuvak 18. 9. 2024 20:09

dave_no píše:Nabídl někomu PPAS slušnou cenu elektřiny z retenčního?

A jaké maš odběry?
Nám retence nabidly za elektřinu (2,5MWh) při 2letem fixu 3490,- bez DPH + 0,- měsíčně
Za plyn (5,5MWh) při 2 letem fixu nabidli 1250,- bez DPH + 80,-/měs bez DPH

Tak minto přijde, že asi chtěji stavajici klienty vyhnat pryč. Uvidim co odepišou na moji zpravu
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod curvecardik3 18. 9. 2024 21:21

Přesně tak, mám u PPAS 4 odběrná místa, v prosinci mi končí smlouvy, dal jsem výpovědi. Z retence mi nabídli jen oficiální ceníky bez bonusů pro nové zákazníky. Zvažuji Yello a České teplo.

U Yello mě vadí ustanovení:
Slevy nelze vymáhat soudní cestou ani nelze po Yello požadovat či vymáhat alternativní plnění.

Takže, když po 2 letech slevu 3000 Kč nedají, tak nemám dovolání.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saturn77 19. 9. 2024 12:07

Ahojte, chci se zeptat, zda dal ČEZ někomu v rámci retence k novým cenám i nějaký bonus?
Např. tak, jak dávají PPAS novým zákazníkům, dal někomu ČEZ v rámci retence bonus?
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 19. 9. 2024 12:13

curvecardik3 píše:Přesně tak, mám u PPAS 4 odběrná místa, v prosinci mi končí smlouvy, dal jsem výpovědi. Z retence mi nabídli jen oficiální ceníky bez bonusů pro nové zákazníky. Zvažuji Yello a České teplo.

U Yello mě vadí ustanovení:
Slevy nelze vymáhat soudní cestou ani nelze po Yello požadovat či vymáhat alternativní plnění.

Takže, když po 2 letech slevu 3000 Kč nedají, tak nemám dovolání.

Tak uzavři smlouvu za 2450,- bez daně....když se bojiš.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka