od xls 18. 10. 2024 09:59
S retencemi je to divné. Vypadá to, že ze strany stávajících dodavatelů totální nezájem.
V loňském roce jsem se dohodl s retencí ČEZu, že mi letos budou končit 3 místa, tak mi dali číslo, abych tam v srpnu zavolal a domluvil prodloužení, a nedopadlo to jako vloni, kdy jsem přešel (s jiným místem) k jinému dodavateli, protože normální ČEZ poslal naprosto směšnou nabídku a retence ČEZ začala otravovat až pár dnů před převodem. Tak jsem tam 3 dny volal a nedovolal se, všechno jsem vypověděl a podepsal u nového dodavatele. S takovým jednáním ať si trhnou.
Letos mi končila jedna smlouva u PPAS, standardní podmínky pro prodloužení nepřijatelné. Tak jsem jim poslal dotaz přes portál, kde mi až za týden odpověděli v 5 slovech s nabídkou ceny, u které ale nebylo jasné, jestli je s DPH nebo bez. To jsem měl ale už pár dnů uzavřenou novou výhodnou nabídku jinde, protože kdybych na jejich odpověď čekal, tak tak skončí.
No nic, počítám, že až smlouvy zase doběhnou, bude lepší vypovědět a uzavřít to nejlepší na trhu než se snažit dovést stávající dodavatele k rozumu.