Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod privrat 22. 10. 2024 05:26

D25d, roční spotřeba cca 2,5 MWh
privrat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PaulPaul 23. 10. 2024 21:12

myšpulín píše:Tak mi od ČEZu přily nové ceny pro další období, 3 letý fix mi končí 14.10.
V hlavě jsem měl, že mám smlouvu až někdy od listopadu - prosince.
Naklikal jsem si přechod k PPAS, tak snad se to stihne, v emailu mi ČEZ píše: V případě, že se změnami nesouhlasíte, můžete závazek ze smlouvy bez postihu vypovědět, a to nejpozději desátý den před účinností změn.
Ve smlouvě se zase píše o 20 dnech.

Stihlo se to? Mám ještě menší časové okno, něco přes tři týdny. Bonus 3000 Kč od PPAS mi pro malej odběr přijde asi jako jediná schůdná možnost. Navíc o to nemusím někde pokoutně žebrat.

Pokud dodavatel nenavýšil cenu, je to 20 dní, jinak se to smrskává na 10.

ČEZ mi navíc poslal novou smlouvu poštou a tak se dá bez udání důvodů vypovědět a to do dní 14 od jejího uzavření. Akorát v oznámení žádný datum uzavření není, jen platnost, kdy dojde k plnění nové smlouvy. Ty papíry od ČEZu jsou celý takový fikaný. Sice uvedou, že to bude dražší, ale už nenapíšou o kolik přesně. Nabídli mi úplně stejnou odolatelnou nabídku "Elektřina bez starostí na 3 roky" - 3750/154 s DPH..
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bigzachod 24. 10. 2024 09:01

Jak dlouho trvá změna dodavatele? respektive kolik dní na to musí mít nový dodavatel? vypovězenou smlouvu u původního dodavatele již mám... a co se stane když se přepis nestihne a bude to jako černý odběr?
bigzachod
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 24. 10. 2024 09:34

to zalezi dodavatel od dodavatele, elimon nebo epet to stiha za tyden, PPAS to trva tri tydny
spadneš do tzv. přetržky, ale pokud budes mit jiz podepsanou smlouvu v realu se nic nestane, dodavatelé si to přeúčtují, pokud by to však trvalo déle než 10 dní, vystaví Ti na to mimořádnou fakturu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 10. 2024 09:50

PaulPaul píše:
myšpulín píše:Tak mi od ČEZu přily nové ceny pro další období, 3 letý fix mi končí 14.10.
V hlavě jsem měl, že mám smlouvu až někdy od listopadu - prosince.
Naklikal jsem si přechod k PPAS, tak snad se to stihne, v emailu mi ČEZ píše: V případě, že se změnami nesouhlasíte, můžete závazek ze smlouvy bez postihu vypovědět, a to nejpozději desátý den před účinností změn.
Ve smlouvě se zase píše o 20 dnech.

Stihlo se to? Mám ještě menší časové okno, něco přes tři týdny.

Ano, proběhlo to úplně v pohodě a jsem u PPAS.
Druhý den po tom "naklikání" mi do emalu přišla smlouva, tu jsem potvrdil a pak jsem za pár dní v můjčez našel, že nemůžu měnit zálohy, protože jsem ve výpovědi, protože jinak ani nedali vědět, že to fakt přijali od PPAS. Z ČEZ se pak ozvali tuším 9.10. s nějakou nabídkou, která ale jen dorovnala ceny PPAS bez bonusu, takže nebyl důvod ji brát.
Pak přišel email od distributora, že měním dodavatele ať udělám odečet k datu změny.
Teď jsem už platil závěrečné vyúčtování ČEZ.

Čekal jsem víc komunikace, že třeba přijde nějaký dopis, že budou chtít něco podepsat a poslat zpět, ale bylo to fakt jen o pár emailech.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 24. 10. 2024 10:33

Díky za info.

Já to tam naklikat nemůžu. Termín je už mimo, ukazuje mi to možné datum až o týden dál. Chtělo to tedy minimálně se 4 týdenním předstihem. Akorát v případě, že od smlouvy s ČEZem odstoupím sám, měl bych se tam ještě vejít. Zkusím s PPAS pořešit.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 10. 2024 11:54

Napiš ze máš ukončeno k datu X :-) Myslím že tam mají Opt - ukončím si sám

-- 24. 10. 2024 12:55 --

A když vygeneruješ přesdržku, tak ti přeplatek z bonusu přijde do 14 dnů. Teda nebudu zde opakovaně psát, jak jsi to ne/dělá. Oni sice tvrdí, že musí udělat fakturu při přetrh chce, ale není to pravda. Takže jejich problém a případný poplatek za mimořádnou fakturu musejí vrátit, Což dělají automaticky

-- 24. 10. 2024 12:58 --

Myšpulín: Já to tady teda opakuju 10 let, ale tak ještě jednou: výpověď je jednostranný úkon a není žádné potvrzení, pokud přijde tak to je čistě na dobrovolnosti protistrany :-)

A pokud přijde něco, tak nejlíp nereagovat :-) Nešťastník ten, který se zamotá do komunikace, neznaje právo. Já se vždy těším na to, když oni čekají na odpověď a neukončí to, pak se jedná přesně o to, za co dostal Armex tu gigantickou pokutu, tedy že chtěl peníze za bezesmluvním dodávky :-) Ovšem ty peníze jsou zcela nevymahatelné a blbec ten, který by je zaplatil… No věřím tomu že 100% zaplatilo i když nemuselo :-)
Naposledy upravil vpe dne 24. 10. 2024 12:03, celkově upraveno 1
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PaulPaul 24. 10. 2024 12:02

Kdybys to alespoň skusil ty prostoto :) Logicky to nejde, jinak by tam ani neměli omezený kalendář - "Datum musí být vyšší o 30 dnů než je aktuální"
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 10. 2024 12:04

OK, řešíš hlouposti. Daš nejbližší možný datum tedy za 3 týdny a nestane se vůbec nic. Latence ČEZ distribuce je 30 dní. Stará smlouva jistě nekončí dnes.

Jo a kdyby tam neměli pole poznámka, no tak si prostě vytvoříš dokument a ten jim tam přiložíš přes to jejich přikládání, To tam snad ještě mají ne? ČEZ distribuci tohle není nutný a asi ani u ostatních.

Vyzkoušej uvidíš. Nestane se nic.

Kdo nevěří, ať komunikuje. Tím vše jen zdržuje sobě i ostatním
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PaulPaul 24. 10. 2024 12:13

Jasně. Měli by tu zakázat editaci postů, podobný expertní rychlokvaškové rady jsou přesně způsob jak to nedělat :) Počkám si na telefonát od PPAS a pořeším s nimi, ale díky.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 10. 2024 12:17

A řeknu ti přesně co se stane: naslibuju ti jak to udělaj rychle :)

Mimochodem, já dělal PPAS mnohokrát, nikdy mi nevolali (Ani při změně dodavatele, ani při přepisu se změnou dodavatele). Postupem uvedeným výše ty rychlokvaško.

Ps: Při 3. režimu tzv. “znovupřipojení” ČEZ ani PPAS nedá akviziční bonus, Yello ano. Ale já tomu vlastně nerozumím, narozdíl od tebe, Vůbec nevím jak to urychlit a kdy je rychlejší nespěchat
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 10. 2024 12:29

vpe píše:Myšpulín: Já to tady teda opakuju 10 let, ale tak ještě jednou: výpověď je jednostranný úkon a není žádné potvrzení, pokud přijde tak to je čistě na dobrovolnosti protistrany :-)

Jasně rozumím, ale informace o přijetí by mohli dát, zvlášť když to bylo zprostředkované novým dodavatelem díky plné moci. Vlastně jsem neměl nic v ruce směrem k ČEZu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 24. 10. 2024 12:49

vpe píše:A řeknu ti přesně co se stane: naslibuju ti jak to udělaj rychle :)

Volali, zrovna moc neslibovali jak to udělají rychle, klasický neurčitý řeči, ale když od ČEZu odstoupím sám "určitě se to stihne".

Tvůj nápad zadat do smluv jiný datum ukončení, než který je na smlouvě od ČEZu, je opravdu zcela geniální. Zcela rád ho ale přenechám někomu jinému :)
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 10. 2024 12:55

2paul: “zadat do smluv jiný datum ukončení” - takhle jsem to neřekl, házet další perly .… je zbytečný, když nevíš k čemu to datum je :-) Kdo chce a má na to, tak si z toho mohl něco vzít. Dělám toho desítky ročně a nedržím se zaběhlých pravidel. Dělám to tak aby to bylo rychle efektivně a s výsledkem který potřebuji.

Myšpulin : Mohli, je to čistě dobrovolné. Ale nemuseli. Žádný celostátní účinný předpis to neukládá pokud vím. V Nejzkaženějším státě je nejvíc zákonů řekl klasik, mě to vyhovuje. Svéprávný z toho může získat :-)

Pokud potřebuješ datum ukončení, tak stačí zavolat nebo ho zjistíš přes distributora nebo ERU má náhled do OTE …

Nejvíc obstrukcí co jsem zažil se sdělením data konce, tak bylo myslím u centropolu :-) Ale to jsem si ještě naivně myslel jako většina ostatních, že je z nějakého důvodu to datum potřebuji anebo “potvrzení” výpovědi.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PaulPaul 25. 10. 2024 08:58

Zkoušel jsem to ještě nějak skoulet s ČEZem, ale absolutní nezájem. Na infolince nic, nabízeli mi akorát nabídky, co mám v můj ČEZ. Na pobočce taky nic. Bonusy prý dávají akorát, když máte nějaký kombo s plynem. O plyn měli vůbec zájem a vypadali smutně, když ho neodebírám i když přípojka v bytovce je.

"Ještě se vám ozvou z retenčního, ale až začátkem listopadu, to budou ceny ještě vyšší.. haha.." :) Oštemplovali mi výpověď a nazdar.
PaulPaul
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka