Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PaulPaul 27. 10. 2024 18:22

Mufinmufi píše:Jinými slovy vyhrazují si právo změnit cenu i při fixu.

To je samožřejmě totální nesmysl, STANDARD není fix. Je to smlouva na dobu neurčitou. To samé u elektřiny:

z důvodů provozních a technologických změn či změny situace ohledně ceny služeb a výše poplatků na poli vymáhání pohledávek, je možné, aby z podnětu Obchodníka došlo ke zvýšení obchodní ceny dodávky elektřiny produktu ELEKTŘINA BEZ ZÁVAZKU, předepsaných záloh, ke změně OP nebo CNS (dále společně jen jako „změna“]

ELEKTŘINA BEZ ZÁVAZKU také není fix.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 27. 10. 2024 20:24

Tak tím pádem ideální. Nehleděl jsem tolik na označení produktové řady.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 28. 10. 2024 08:57

Milos píše:Při řádném ukončení smlouvy se stávajícím dodavatelem je přechod k jinému dodavateli zdarma. Stav elektroměru ke dni přechodu nahlásí zákazník distributorovi, případně starému dodavateli. Žádní technici při změně dodavatele nikam nejezdí a nic nepřenastavují.

Nenapadá mne situace, kde by nový odběratel něco platil.

Snad jen >12 měsíců demontovaném elektroměru = sehnat si revizi.
A při >48 měsících demontovaném elektroměru = zaplatit příspěvek za ampéry (nové připojení).

Technicky tedy existuje

1/ nové připojení (např. po 4 letech bez EM)
2/ znovupřipojení (odpojeno <4 roky)
3/ přepis
4/ změna dodavatele

Vhodnou kombinací lze docílit 3/ i 4/ za méně jak 15 dnů :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bado 28. 10. 2024 10:30

Dnes mi přišel email od ČEZ:
Produkt Elektřina na 3 roky jsme zrušili a nahradili produktem se stejnými podmínkami Elektřina Bez starostí na 3 roky, který budete od 10. 12. 2024 využívat.

Cena : VT-3 983,33 s DPH, NT-3 866,66 pro D45d.

Já jsem přistoupil i když se to spoustě lidem nelíbí na nabídku zpět ke Skautům za 3,10 na dva roky. Yello asi ještě neposlalo výpověď .
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 28. 10. 2024 17:50

To bude spis jen retencni reakce CEZu na vypoved.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod dave_no 29. 10. 2024 14:35

Mě ten stejný email jako badymu přišel taky, přitom výpověď jsem podával sám už v létě.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PaulPaul 1. 11. 2024 17:18

ČEZ nabídl nějakou tu retenci:

Původní nabídka:
Elektřina bez starostí na 3 roky
3750/154 Kč s DPH
bez bonusu

Retenční nabídka:
Fix na 1 rok
3061/154 Kč s DPH
bonus 1000 Kč

Fix na 2 roky
3182/154 Kč s DPH
bonus 1000 Kč

Fix na 1 rok nedává valný smysl, ledaže by za rok opět nabídli bonus 1000 Kč. Ovšem cena za elektřinu nejspíše bude vyšší. Kdyby mi to nabídli hned, možná bych to ale vzal.

2-3 roky je doba, za kterou by se něco mohlo změnit k lepšímu ovšem pouze v případě, že ve volbách 10/2025 zvítězí schopné pronárodní síly, které začnou řešit českou energetickou katastrofu (nejen). Jinak nás nečeká nic jiného než zdražování o desítky, možná i o stovky procent ročně.

PPAS zvítězilo, snad nedopadne jako Bohemia Energy.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 1. 11. 2024 19:00

pronárodní síly? wtf? ty ti zaručí levnější elektřinu na evropském trhu jak? občas je dobré myslet trochu v kontextu a dál než za vlastní nos nebo hranice

ta nabídka na 1 rok je dobrá s tím bonusem, příště si můžeš vzít podobnou s dalším bonusem

tahat do toho volby je mimo
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 1. 11. 2024 20:17

Napadlo tě třeba, že v žádném pro nás nevýhodném evropském trhu s elektřinou nemusíme být? Že můžeme stavět jakékoliv elektrárny, v jakémkoliv množství a za jakýmkoliv účelem chceme? Že ani trochu nemusíme následovat ideologický nesmysly typu Green deal? Občas je dobré myslet selským rozumem a ne jako otrok.

Tahat do toho volby je zcela logické, od vlády se odjíví naprosto vše.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 1. 11. 2024 22:35

Taktéž věřím, že dokážeme být zcela nezávislí na okolních státech. Podívejte se na Korejskou lidově demokratickou republiku, jak se jim daří.

A jinak příštím premiérem bude pravděpodobně Andrej Babiš. Ten Andrej Babiš jeho podniky jsou zcela závislé na evropských dotacích. On sice může mít tisíc keců proti EU, ale když písknou, tak bude tančit zcela dle not z Bruselu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vesuvak 1. 11. 2024 22:53

dobrý den, mohl bych Vás požádat o radu?
Mamka má u ČEZ smlouvu na 2 roky, končí 20.1.2026 (takže ještě tzv 14 měsícu). Cenu má pro VT: 4 240,00 Kč / MWh bez DPH, NT: 4 090,00 Kč / MWh bez DPH, 128,00 Kč / měsíc bez DPH
doteď měla roční spotřebu cca 1,8MWh, ale od 09/24 má tepelné čerpadlo, takže spotřeba bude daleko vyšší.
Proto mě napadlo, jestli nebude levnější zaplatit Čezu nějakou tu pokutu za těch 14 měsícu, a upsat se np PPAS na 2 roky za 2790,- bez DPH + 3000,- bonus.? co vy na to? šli by jste do toho v této situaci? Nebo čekat další rok za cenu o 1300,-/MWh víc?

vypovídal někdo u čezu smlouvu na určito? jaká tam je pokuta? je to jednoduché vypovědět? jak dlouho to trvá, jakože mají na to 30 dnů, nebo mohu uzavřít smlouvu a nový dodavatel to vypoví za mě?
děkuji za rady

-- 2. 11. 2024 00:27 --

nebo by musel čez změnit v dohledné době obchodní podmínky, ale to bohužel asi nejde zjistit, kdy budou vydávat nové podmínky..... (poslední k 1.1.2023)
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 11. 2024 23:41

V tomto případě se vyplatí smlouvu předčasně ukončit. ČEZ uvádí poplatek za předčasné ukončení přímo na smlouvě, u každé smlouvy je trochu jiný a řádově se pohybuje kolem 200Kč za každý měsíc zbývající do konce smlouvy.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 11. 2024 13:22

Rop píše:Taktéž věřím, že dokážeme být zcela nezávislí na okolních státech. Podívejte se na Korejskou lidově demokratickou republiku, jak se jim daří.

Odkdy je KLDR nezavisla a odkdy by mely byt jeji problemy zpusobene prave tim?

PPAS se sama ozvala pred koncem rocni fixace s nabidkou 99 mesicne plus 2790 na 2 roky. Je to bez DPH.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaky777 2. 11. 2024 19:17

Zdravím, mám prosím dotaz.

Dosud jsem měl pro můj byt - 59,00 m2 nastaven tarif od ČEZ za 2 149 Kč bez DPH za MWh. Smlouva končí 10.12.2024 a byla to smlouva na 3. roky.

Mám mám malou spotřebu 0,900 MHW.

Od ČEZ přišla nabídka - Elektřina na 3. roky za 3 099,17 Kč bez DPH.
Díky moc za radu.

Napadla mě nabídka - od Pražské plynárenské pro nové zákazníky za 2 790 Kč. Jde o smlouvu na 2. roky.
vlaky777
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 11. 2024 19:49

Ta nabídka PPAS s cenou 2790Kč a odměnou 3000Kč je dobrá volba. Případně ještě Yello Styx s cenou 2690Kč a odměnou 3600Kč.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka