Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tulum 5. 11. 2024 09:05

Tak pak dej plíz vědět, pro malou spotřebu logicky dost zásadní věc.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 5. 11. 2024 09:18

Moc nechápu jak funguje retence Čezu mám dvě odběrné místa na obou spotřeba asi 4 MWh. Poslal jsem výpověd přes Epet kteří nabídli 2390 Kč. Od retence Čez jsem dostal nabídku 2630 Kč. Tak jim píšu že díky ,ale že mám lepší nabídku ale že vím, že i oni umí dát lepší cenu a že když mi pošlou vylepšenou tak klidně zůstanu. A od té doby nic a v prosinci je naplánovaný přechod takže nic
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod malda 5. 11. 2024 12:26

Odpověď z Yello ohledně bonusu:
> Dobrý den, pane xxx,
> bonus se odečítá z obchodní části, tedy z ceny za silovou elektřinu a stálého platu.
malda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tulum 5. 11. 2024 12:40

Díky za info a je vidět, že Milos se moc často nemýlí :tleskani
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2024 12:07

pivinecek píše:Me overovala obchodacka u Yello ze staly mesicni plat se nefinancuje bonusem. Jde kombinace ze se doporucim navzajem s druhym odbernym mistem

To jste se zase jen nepochopili co je to za peníze

1) obchodníkovi (za kwh + za měsíc=stálý plat)

vs

2) ostatním (tam je ovšem taky stálý plat!). To jsou takzvané regulované platby, které jsou u všech dodavatelů stejné - A je naprosto nelogické, aby nějaký dodavatel dával na tuhle část kterou on musí zaplatit, slevu ze svého!

Bonus/sleva bývá vždycky z toho, co teče obchodníkovi. Jen výjimečně je sleva i z toho, co obchodníkovi neteče, pokud se nepletu tak to je u PPAS. Tam je to prostě jako platba a když je přeplatek - tak ti ho klidně vrátili na účet:-) takže tohle se U yellow, aeonu stát nemůže.

To je jednoduchá ochrana proti ojebávatčům, kteří mají nicotný odběr. PPS prostě je jakože městská firma, a jako takový holt nejsou moc dobrý hospodaří ani myslitele. Však přece každý jiný obchodní k vám řekne že jsou prodělečný, že jim Praha musela nasypat miliony - aby nekrachli. Jejich postupy zkrátka mají k řádnému hospodaření hodně daleko, to je viditelné už na tech bonusech.

Až nedávno zavedli teprve do smluv, že bonusy se vracejí když ukončíš dříve. Předtím šlo inkasovat bonus a hned ukončit a čau pápá … Nemohu si pomoct - ale je vidět kdo to vede.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod pavels84 9. 11. 2024 17:11

Tak zrovna v případě eonu jde bonus úplně mimo fakturaci - posílají ho přímo na účet do tří měsíců po uzavření smlouvy.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pulmann 9. 11. 2024 18:20

Ano, potvrzuji. Přišla mi na účet částka. Vůbec jsem nevěděl, co to je. Pak jsem zjistil, že je to od EONu.
pulmann
Nadšenec

Tento příspěvek byl odstraněn.
aaaa

Odeslat příspěvekod saturn77 12. 11. 2024 18:19

:arrow: Ahojte, hledám někoho, kdo má dodavatele elektřiny nebo plynu u E.ON - zvažuji novou smlouvu u E.ONu a hledám doporučitele, kterému bych vyplatil :!: 1.000 Kč z Odměny za doporučení. :!: Více info poskytnu pak do SZ.

V případě zájmu pište do SZ pouze prosím ti, co máte dodavatele elektřiny nebo plynu u E.ON. Děkuji.
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 13. 11. 2024 00:37

pavels84 píše:Tak zrovna v případě eonu jde bonus úplně mimo fakturaci - posílají ho přímo na účet do tří měsíců po uzavření smlouvy.

Dříve (pár let zpět) si šlo u Eonu vybrat, buď do faktury anebo na účet. Pokud si pamatuji, do faktury to bylo bez dph - takže výhodnější o 21% (pokud jsi za rok spotřeboval víc než slevu). Další nevýhodou takové zaslání na účet má, že se jedná o zdanitelný příjem

Také šlo doporučit sám sebe a získat mgm provizi, to už taky zrušili přímo v podmínkách. Viz předch. příspěvek :)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 11. 2024 13:22

Tak u mě nabídka zůstat u ČEZu je na 2 roky za 2.630,- + 128,- měs. plat a 2.730,- + 128,- na jeden rok. Bonus žádný, byl neoblomný, že určitě ČEZ nic takového nemá. Ceny jsou bez DPH. Nechám si čas na rozmyšlenou.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod TomitaCZ 13. 11. 2024 14:06

V pondeli stejna debata s Cez a stejna nabidka. V teto fazi (podana vypoved), zatim bez sance na cilenych : 2530 + 128 plus 2000 bonus na rok.
TomitaCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Heroinaction 13. 11. 2024 16:19

Dnešní telefonát s retenčním PRE: 2640+119 + bonus 3000, fix do 30.9.2026.

Takže v zásadě o drobet lepší, než co nabízí PPAS a plus minus nastejno s Yello, kde je o 630 Kč lepší bonus, ale odrobně vyšší cena za silovku a o čtvrt roku delší fix.
Heroinaction
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavels84 13. 11. 2024 17:35

vpe píše:Dříve (pár let zpět) si šlo u Eonu vybrat, buď do faktury anebo na účet. Pokud si pamatuji, do faktury to bylo bez dph - takže výhodnější o 21% (pokud jsi za rok spotřeboval víc než slevu). Další nevýhodou takové zaslání na účet má, že se jedná o zdanitelný příjem

Zdanitelný příjem to sice je, ale vejde se to do limitu pro plnění osvobozená od daně, takže stát v tomto případě naštěstí ostrouhá.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 13. 11. 2024 17:57

To by platilo snad jen kdybys neměl žádný jiný příjem, ne!
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka