Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Suky. 18. 12. 2024 07:28

Lákali mne na fix, ale ve smlouvě čtu:
ČEZ píše:7. Obchodník je oprávněn změnit Ceník z důvodu změny ceny elektřiny na velkoobchodním trhu, změny cenových předpisů a rozhodnutí, změn vyplývajících z platné právní úpravy a z důvodu změn technických, provozních, obchodních nebo organizačních podmínek na straně Obchodníka. Změna Ceníku bude účinná až pro období následující po uplynutí Doby. Zvýšení ceny za dodávku elektřiny nebo změnu jiných smluvních podmínek dodávek elektřiny Obchodník oznámí podnikající fyzické osobě odebírající elektřinu z hladiny nízkého napětí nejpozději třicátý den přede dnem její účinnosti.
Rozumím tomu dobře že někdo lhal?
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PaulPaul 18. 12. 2024 08:48

Co je to konkrétně za smlouvu?
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas1107 18. 12. 2024 09:08

"Změna Ceníku bude účinná až pro období následující po uplynutí Doby."
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 18. 12. 2024 09:14

Suky.: připomněl jsi mi Sheldona Coopera - https://www.youtube.com/watch?v=o56qL2t4swA

Někdy je fakt dobrý se nevyděsit u první věty.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod tocassido 18. 12. 2024 15:59

Chtěl bych se zeptat těch co přešli k PPas. Dostali jste někdo bonus 3 tis. u převodu pouze elektřiny na jeden rok?
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 18. 12. 2024 18:51

Se ti to směje Rope.
Mi to totiž nedávalo smysl, neboť po uplynutí Doby se automaticky mění na Smlouvu na dobu neurčitou s produktem Elektřina na dobu neurčitou
Tak proč by se měl měnit Ceník po uplynutí Doby když už pro mne nebude platný?
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvirek 18. 12. 2024 19:22

Hele, oni mají ty smlouvy vypečené všichni podobně. Teď jsem chtěl odejít s výkupem přebytků z FVE od EON, protože na příští rok brutálně snižuje cenu za výkup a jsou lepší možnosti. Tak ještě pro jistotu píšu, jaké je výppovědní lhůta a odpověď, že výpověď na další rok (mám smlouvu vžd y na rok od 1.1. 2025 ) musí být učiněna do 30.9.2024 ( přechozí rok ).jinak se smlouva automaticky prodlužuje, ovšem za novou ( nižší ) cenu. Takže k novému dodvateli můžu až od 2026 , ale musím dát výpoěď do 30.9.2025, kdy al eještě pravděpodobně nebudu znát cenu u všech dodvatelů na rok 2026. Dobrý svinstvo, co ? Ano, měl jsem si přečíst smlouvu, je to tam samozřejmě malými písmenky na straně asi 14 s výrazy takovými, aby to bylo co nejméně pochopitelné. Ovšem pokutou 10000 Kč a dalších pár stovek za každý den, když bych odešel předčasně, to tam mají tučně zvýrazněné :-)
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 18. 12. 2024 20:04

Za kolik vykupují ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 18. 12. 2024 22:15

Suky. - a jak to máš napsané ve smlouvě, že se ti mění produkt?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod zvirek 19. 12. 2024 07:31

Eon v r. 2025 za 700/Mwh
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 19. 12. 2024 07:50

Rop
ČEZ píše:PLATNOST A ÚČINNOST SMLOUVY A JEJÍ ZÁVĚREČNÁ UJEDNÁNÍ
1. Smlouva nabývá platnosti dnem podpisu Zákazníkem a účinnosti dnem zahájení dodávky elektřiny Obchodníkem. Smlouva uzavřená prostřednictvím komunikace na dálku nabývá platnosti dnem doručení Zákazníkem podepsané Smlouvy Obchodníkovi. Smlouva je uzavřena na základní období do X. Y. 2026 [dále jen „Doba”] ode dne zahájení dodávky elektřiny s produktem ČEZ INDI, po jehož uplynutí se automaticky mění na Smlouvu na dobu neurčitou s produktem Elektřina na dobu neurčitou, pokud nejpozději do dvacátého dne před uplynutím Doby jedna ze smluvních stran písemně nevypoví
závazek ze Smlouvy.
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 12. 2024 07:58

Asi zadne prekvapeni - konci mne fixace, ozval jsem se s dotazem na nabidku a jako stavajicimu mne PPAS nabidla Vanoce 24. Jak u plynu, tak elektriky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tocassido 19. 12. 2024 12:10

Co byste teď doporučili jako nejlepší variantu pro PRE D02D 2,55MWh.
PPAS s ročním fixem za 2590/MWh a bonusem 1500? S bonusem 3000 je pak cena 2790/MWh.

Má třeba Yellou něco lepšího? Nebo dá se s PPAS domluvit něco jiného?
Mám ještě na chatě jedno OM, 3x16A D25D, ale je tam malá spotřeba cca 0,5 MWh. Aktuálně mám vše u Fonergy. Díky za radu chlapi.
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 19. 12. 2024 13:14

u PPAS se nic lepšího domluvit nedá, ta roční vánoční nabídka je aktuálně asi top
ten bonus Ti to vyváží i u druhého odběrného místa

Yellou mělo bonus dokonce 3600 ale na dva roky, jestli je to stále aktuální netuším.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod tocassido 19. 12. 2024 14:11

Moc ti děkuji
tocassido
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka