Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 23. 1. 2025 11:12

Jaký je nejlepší dodavatel a tarif do bytu kde nikdo nebydlí v Praze. Je lepší změnu udělat při přepisu odběrného místa na nového majitele (dědictví) nebo až později?
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 23. 1. 2025 13:55

V kombinaci s plynem jak jsem Ti psal vedle, PPAS KOMPLET EKO FLEXI fix na 2 nebo 3 roky, paušál 0 a dokonce výhodná cena za kWh a při sjednání online dokonce 2500 bonus! Taky je dobré přejít na tarif D01d pro nízký odběr. Je to komplikovanější, ale je to lepší udělat ihned při přepisu, jelikož se tím vyhneš obvykle 3 měsíční výpovědní lhůty, případně odstoupit od smlouvy během 14ti denní lhůty.
https://www.ppas.cz/produkty/elektrina/ ... -eko-flexi
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod xtonda 23. 1. 2025 15:14

Ano, je to aktuálně u dominantních dodavatelů PRE/PPAS, původní majitel byl důchodce, ten nový není.

A taky asi nechci fixaci, výhledově je v plánu rekonstrukce a pronájem, tak aby to šlo změnit na něco normálního až tam začne být spotřeba.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod plugin 26. 1. 2025 09:21

27.12. jsem zadal přechod k PPAS. Přišel mi mail, že vše je v pořádku, že se o nic nemusím starat, vše zařídí a ozvou se... Do dneska žádný další mail nemám a to od 1.2. mám od nich odebírat elektřinu. Máte někdo zkušenost? Každopádně zítra jim budu volat. Děkuji
plugin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 26. 1. 2025 09:26

Zkus si projet historii této diskuze. Byl jsem v podobné situaci. Telefonoval jsem tam a potvrdili mi, že to stíhají. V den zahájení dodávky ráno přišla smlouva.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 26. 1. 2025 11:49

a proč bys jim volal? 1.2. přijde mail, s tím že jsi připojen a pošlou plán záloh. Se pak nedivim, že se člověk nedovolá na infolinku :) Oproti takovému epetu, který neposlal plán záloh ani 3 měsíce od připojení, funguje PPAS na jedničku.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod plugin 26. 1. 2025 13:56

Očekával bych větší informovanost. Když jsem přepisoval myslím k innogy, tak posílali více info.
plugin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 26. 1. 2025 13:59

To mně PPAS taky slíbila převod, a když se půl roku nic nedělo, tak teprve po připomenutí začali něco dělat.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod polda 26. 1. 2025 14:08

Volali mi ze současného dodavatele , že tam mají výpověď.....takže asi se něco děje ikdyž od PPAS jak píšeš ani ťuk.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 27. 1. 2025 16:59

Dobrý den, doporučili byste mi u Innogy Standard24 pro byt 2+1 (babička) od cca prosince 2025?
Cílem je pojistit si stabilitu ceny, Innogy chceme, jelikož tam má i plyn.

Pokud by se cena snížila - vypověděli bychom to na základě energetického zákona do 15 dnů.

Dává to smysl? Díky
Explosion_CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 27. 1. 2025 17:02

nedává, když jsou lepší nabídky, např. PPAS
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 27. 1. 2025 18:12

Zapomněl jsem doplnit mam ještě 16 % slevu z ceny samotné energie z nabídky STANDART24.
Explosion_CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xtonda 29. 1. 2025 11:32

xtonda píše:Jaký je nejlepší dodavatel a tarif do bytu kde nikdo nebydlí v Praze. Je lepší změnu udělat při přepisu odběrného místa na nového majitele (dědictví) nebo až později?

retron píše:V kombinaci s plynem jak jsem Ti psal vedle, PPAS KOMPLET EKO FLEXI fix na 2 nebo 3 roky, paušál 0 a dokonce výhodná cena za kWh a při sjednání online dokonce 2500 bonus! Taky je dobré přejít na tarif D01d pro nízký odběr. Je to komplikovanější, ale je to lepší udělat ihned při přepisu, jelikož se tím vyhneš obvykle 3 měsíční výpovědní lhůty, případně odstoupit od smlouvy během 14ti denní lhůty.
https://www.ppas.cz/produkty/elektrina/ ... -eko-flexi

Tak změna plánu, plyn nechám odpojit a znovu připojit až po skončení rekonstrukce, takže chci jenom elektriku. Za poslední rok byla spotřeba 2 kWh, zvažuji změnu sazby na D01, chci smlouvu bez závazku. Bohužel kalkulačky mi dávají různé výsledky, nechápu proč je dle kalkulačky TZB oproti kalkulačce ERU o tolik nižší cena u yello. Jak moc seriózní dodavatelé jsou yello a Fonergy?
erubrevnov.png

tzbbrevnov.jpg
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod polda 29. 1. 2025 12:01

Yello je odnož PRE, mám u nich chatu.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 29. 1. 2025 16:38

u Yello asi započetli bonus 3600
retron
Přeborník