Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zvirek 5. 2. 2025 18:46

dnes mi ppřišel dopis, že rozpis bude až s 1. vyúčtováním.Inuproč ne, raději mám penízky u sebe ( na spořáku ), než je platit předčasně jim.Kdybynebyly vůbec zálohy a 4x ročně se zaplatila spotřeba, bylo by to nejlepší. Asi mají peněz dost .-)
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2025 19:53

Třeba je na dávkách a potřebuje platit a podklad, jinak by nároky na dáfky propadly), tak se ten předpis záloh hodí. Jinak mě nenapadá, proč by někdo chtěl dobrovolně platit zálohy když nemusí…

Možná má jelo nějakou čekací dobu jestli nepřijde periodická faktura a když třeba nepřijde do 4 měsíců, tak pak vytvoří teprve zálohy. Maj zvláštní system.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod curvecardik3 5. 2. 2025 20:01

Já jsem u Yello od 1.12.2024 a žlutá obálka do schránky mi přišla až na konci ledna 2025. Podle mě to dělají schválně, aby v přechodové době ještě zákazník od nich neutekl.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 6. 2. 2025 10:59

epet od listopadu doteď i přes urgenci rozpis záloh neposlal
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 12:16

PRE partner D25d 2390/2190/119 fix do 31.12.2026
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 6. 2. 2025 13:15

Kteří konkrétní partneři (srovnávače cen) tento ceník nabízí?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 2. 2025 15:16

Tarif PRE Partner mi nabízí porovnejenergie.cz nebo Rixo, zajímavé ale je, že mi to nabízí jen pro odběrné místo v královéhradeckém kraji, v Praze ne.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 15:31

https://deapstallpublic.z6.web.core.windows.net/pdf/20250101_PRE%20PROUD%20PARTNER%2001_2025%20(PRE)_ele_dom_cen%C3%ADk.pdf

Všichni partneři…, Tarifomat… srovnejto a asi všichni co nabízí i Yello Bo…

Xtonda - ty nevěř klikátkům a použij telefonu. Nesmíš být u PRE dodavatele, Tyhle ceny jsou jen na změnu dodavatele=obchodníka. Možná jsi tam vybral že jsi u PRE. Pak tuhle cenu nedostaneš
Naposledy upravil vpe dne 6. 2. 2025 17:04, celkově upraveno 1
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 2. 2025 16:27

Tohle jsem si prošel u povinného ručení, fakt nechci aby mi celý den furt někdo volal, všichni nabízejí zvýhodnění při online sjednání a pak otravujou po telefonu, jaký to má smysl? A zrovna srovnej.to ve webovém srovnávači Boreas ani PRE Partner nenabízí.

Nicméně tedy pokud je to nutné jeden dva telefonáty přežiju, který ten srovnávač tedy má nejlepší nabídky?

Já dodavatele měnit budu, teď tam je PRE a ČEZ, ale zároveň tam bude i přepis. Nebo jsou tyhle nejlepší ceníky jen pro změnu dodavatele bez přepisu? Je tedy lepší udělat přepis u PRE/ČEZ a pak dát výpověď do 15 dnů a změnit dodavatele?
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 17:29

Všichni srovnávací mají stejný (partnersky) nabídky myslim (boreas, pre partner) - ceny jsou stejný…

Ale nemůžeš na to OM dostat PRE partner, kdyz to odběrný místo je u PRE! Vsechny výhody jsou pro změnu dodavatele!!! I u PPAS.

Výpověď do 15 dnů klidně můžeš a pak zpět…

I odstoupení do 14 dnů dle OZ - pokud to stihneš od podpisu do zahájení. Ale to laikovi nedoporučuju, může to špatně načasovat a pak ten odstoupený může odstoupit i smlouvy o distribuci a to nechceš :-) Každopádně to je nejrychlejší varianta k jinému dodavateli a zpět. Ať už s přepisem nebo bez..:
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bubocz 7. 2. 2025 20:27

Ahoj,

rád bych se poradil, jak postupovat.

Mám u PPAS 3 odběrná místa, ovšem smlouvy jsou uzavřené v různých termínech a byly se závazkem 12 měsíců. Na tu s obnovou kolem Vánoc mi nabídli tarif Vánoce24 se závazkem na 12 měsíců, což mi přišlo celkem rozumný a vzal jsem to. Ovšem teď mi na další místo přišel tarif Stabilita 2 roky s cenami lehce horšími než ty předchozí Vánoce, do čehož nechci jít, hlavně kvůli závazku na 2 roky.

Lze s PPAS nějak jednat, že nechci mít pro různá odběrná místa různé podmínky, a nebo mi nezbývá nic jiného než iniciovat odchod? A pokud to druhé, máte nějaké doporučení kam?
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 9. 2. 2025 13:12

Můžeš zkusit "retenci" na aktivcc@ppas.cz , mě na požádání nabídli i novou smlouvu na OM s s dobou určitou. Stabilita je ve verzi 1,2 i 3 roky, čím delší tím lehce lepší cena. Alternativa kam značně závisí na spotřebě a případném bonusu.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Simas01 9. 2. 2025 17:10

Tedom mi ted nabidl Fix na 12 nebo 24 mesicu s cenou 2490/2490/129 pro D45d. Ceny bez dph. Je to retencni nabidka, dal jsem u nich vypoved ze Spotu.
Simas01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cestovatel01 16. 2. 2025 08:49

Odešel jsem také od Tedom ze spotu, jelikož cena postupně vzrostla skoro na dvojnásobek, poslední retenční nabídka od nich byla.

T-FIX EXTRA:
Cena silové elektřiny – 2 499,-/MWh bez DPH (3 024,-/MWh včetně DPH).
Částka je stejná pro vysoký i nízký tarif.
Stálý měsíční plat 129,- (156,- včetně DPH)
Cenová nabídka je platná do 27.1.2025

Uzavřel jsem na 1 rok PPAS v akce Vánoce + 1500 do vyúčtování. V souvislosti s elektřinou si poslední dobou připadám jako na Arabském tržišti.
cestovatel01
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka