Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 16. 2. 2025 15:23

eetk píše:Fixovat nebo spot? Já zůstávám u spotu.

Rok jsem v poho fičel u Tedomu na měsíčním pseudofixspotu, ale po brutálním listopadovém a prosincovém zdražení, jsem vzal fix na tři roky, který mě pořeší cenu za vysoký zimní odběr, letní vyšší cena oproti předchozímu stavu mě neva, to vyřeší temelín na střeše. Ještě do prasátka nasyslit dost drobáků, aby bylo na nějaký elektrowagensr.č, aby se temelín přes léto necítil nedoceněný a bude vše happy 8-P
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelxcz 16. 2. 2025 17:43

Od jakého nejpozdějšího data zahájení dodávky se dá uzavřít smlouva a zafixovat cena? Pokud máme fixaci do 12/25, má cenu něco podnikat už teď?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 16. 2. 2025 18:09

S tím nejpozdějším datem to má každý dodavatel jiný. Pokud si myslíš, že cena elektřiny během roku 2025 (a i následně) poroste, tak to řeš a fixuj klidně už teď, jinak bych to začal řešit až v létě, kdy obvykle bývají ceny energií nízké.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 19. 2. 2025 17:06

Nevíte - uplatňuje TEDOM nějakou smluvní pokutu za předčasné ukončení smlouvy? Jsem na 2letém fixu (2350/2350) a chtěl bych přejít na PREpartner (2390/2190).
Nikde jsem nic nenašel. Možná, že žádnou pokutu neuplatňují, ale prostě neuvolní to OM do konce závazku (?)
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 19. 2. 2025 18:04

To si musis precist SVOU SMLOUVU (pokuta / poplatek / cena musi byt uvedena ve smlouve myslim, castky uvedene jinde pry nejsou pravne vymahatelné), pripadne i podminky bonusu platne v dobe uzavreni smlouvy (tyto veci se v poslednich 2 letech zmenily - neboli drive nemeli usetrene vraceni bonusu pri skonceni drive a nyni myslim jiz vetsina ma). Ja delam ukonceni s dem., je to nejrychlejsi nez cekat 4 mesice na zmenu dodavatele nebo na to, zda uvolni nebo ne. Totiz podle meho nazoru nemusi uvolnit pro zmenu dodavatele a pro ukonceni musi vzdy.

-- 19. 2. 2025 17:05 --

pavelxcz píše:Od jakého nejpozdějšího data zahájení dodávky se dá uzavřít smlouva a zafixovat cena? Pokud máme fixaci do 12/25, má cenu něco podnikat už teď?

Typicky pozaduji zahajeni do konce 6 mesice od podpisu. Nekteri i vice (staci se jich zeptat).

Ps: k 2390/2190/119 se jde dostat i s b 3000…
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Taki 19. 2. 2025 18:57

Smlouvu mám původní k měsíčnímu "spotu", tam žádná pokuta z podstaty věci není (je tam měsíční výpovědní lhůta ze zákona). Fix byl sjednán dodatkem k této smlouvě a v tom dodatku není žádné ustanovení ke smluvní pokutě.

@"i s b 3000" = i s bonusem 3.000 Kč? Přes koho resp. jak?
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 21. 2. 2025 10:45

myslíš že ti prostředníci to dělají zadarmo ? Tak zkus přemýšlet, kdyby ti to nechtěli dát přímo tak se možná do vtipys toho co jsem napsal předchozí dvou měsících… ( Prostředníci uměj jenom změnu dodavatele, a neuměj znovu připojení :)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xmickey 22. 2. 2025 07:12

Fixovat aktuálně ceny elektřiny? Kdo z velkých hráčů má teď nejlevnější tarif na dobu neurčitou?
Moravskoslezský kraj, D02D, 1x25A
xmickey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tobias1 24. 2. 2025 12:22

Dobrý den, od 1. prosince jsem u EONU, do 90 dní by měl přijít bonus, tedy do konce února. Zatím do dneška nepřišel, i když jsem ho potvrdil online na jejich portálu. Má někdo zkušenost, kdy to posílají ? Dík
tobias1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 2. 2025 12:31

Jsem také od 1.12. a přišel dnes.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod mrhule 24. 2. 2025 14:19

chci přecházet od PRE k někomu jinému resp. počítal jsem s YELLO a bonusem, vzhledem k tomu, že na OM je minimální spotřeba.

nicméně nabídka prý již není aktuální. je to pravda? nebo se zprostředkovatel nechce podělit? :-)
mrhule
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 2. 2025 20:44

Tomáš od té paní co dělá na infolince yello ? :-)

Ona ti neřekla že na webových stránkách yelo mají seznam těch obchodních zástupců a že máš zavolat jim? Protože když ona tě zapíše tak ti budou volat ale až tak za týden třeba.

O jakou nabídku se ti jedná - chceš ten bonus 3000? Ten myslím byl k charonu Ale taky mi říkala že to zrušili, ani jsem se na něj neptal jestli ještě jede

A nevím jestli jde od pre k yelo, když yelo je v podstatě jejich asi dcerka?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 24. 2. 2025 21:33

Co vím, tak Yello nabízelo bonus 3000Kč jen při přímém sjednání smlouvy s Yello. Při sjednání smlouvy přes zprostředkovatele (srovnávače) se bonus nenabízel.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 24. 2. 2025 22:16

Já Mluvím o obchodních zástupcich yellow, protože yellow nesjednává přímo s Yellow ale vždycky přes obchodního zástupce yellow (Seznam telefonních čísel je na jejich webu dobře schovaný) anebo třetí stranu (srovnavač).

Ale když to potřebuješ jednat rychle tak rozhodně nemůžeš volat na tu infolinku yellow (Protože to je fakt na týden) ale přímo obchodnímu zástupci.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rafaa 3. 3. 2025 09:27

Nevíte jestli je nějaký dodavatel co dává bonus za smlouvu dřív než do vyúčtování? EON má na stránkách napsáno: bonus až 7500Kč, ty pošleme na váš účet do 90 dnů od chvíle, kdy vám začneme dodávat. Ale nedaří se mi najít k tomu detailní podmínky.
rafaa
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka