Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 11:44

Já jsem teď řešil 2 odběrná místa, kde se mi podařilo zadat změny smluv včera, ale smlouvy k podpisu nepřišly/přišel k podpisu souhlas se zprac. os. údajů. Operátorka vysvětlila, že to zadat rozhodně nejde, pak viděla, že to zadala kolegyně včera, tak pokrčila rameny a přeposlala to správně, takže to šlo s nějakou peripetií podepsat.

Jinak funguje to hrozně, po kliknutí na stažení před podepsáním to nedělá nic, na některých mobilech se to nestahuje ani po podepsání, na jiných není problém to ani stáhnou ani zobrazit, atd. U cezuonline na e-mail obnovení nefunguje (že ho neznají), přitom založit na stejný e-mail nejde, protože je použitý. Kdo používá 1 e-mail pro správu 5 subjektů s odběrovými místy, tak to taky nejde, pro každý subjekt to chce odlišný e-mail. Přes cezonline placeny kartou 3 zálohy, odečetly se všechny, zaúčtovala se jen 1 platba. To je systém, to mě ho teda vytáhni.

Vypadá to, že víkend už bude klidný a můžem odpočívat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Disident 11. 12. 2021 12:17

Já být váma, co ještě nemáte ten fix s cenou od počátku října, tak tu zákaznickou linku otravouju každý den, respektive dnes tak třikát i víc, "chci to, mají to kamarádi, sousedi atd.", samozřejmě slušně, ale nenchat se úplně odbýt, nějakou babiznou. Pokud jste přes dvěma roky apod., byli desítky let zákazníky čez, taky to je silný argument. Mě jedna taková babizna taky poslala někam před asi 14 dny s "Plyn jen pro vás na 2 roky od 1. 10. 21" a vida někdo jiný zkoušel opakovaně jiný produkt o cca 15% sice dražší, ale pořád výhodný a vyšlo to více lidem nakonec, stovkám až tisícům za poslední dva, tři dny. Je rozdíl platit na neurčito za topnou sezonu 45k nebo 28k s fixem na 3R 1. 10. 21
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 12:31

Pokud si tam udělali pořádek, tak otravovat na infolince nemá smysl. Prostě upraví systém tak, že to nepůjde naklikat a šmytec. Operátorka může mít aktuální ceníky na háku, tu stejně teď víc zajímá cukroví.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 12. 2021 12:36

Je to zatržený a není se čemu divit, lidi jsou dementi, nějakej s prominutím závistivej kripl přímo na FB stránce ČEZu jim nadával že jsou nesolidní firma se skrytýma ceníkama. To se nikdo nemůže divit když to pak zatrhnou. Já převedl 3 odběrný místa asi před týdnem, poslední čtvrtý mám mít aktivovaný na neurčito od 13.12, a předem to udělat nešlo.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bigzachod 11. 12. 2021 12:38

dneska sjednáno další odběrné místo, jenom kontrolovala, jak dlouho je člověk u čezu, pro dlouhodobé klienty nedělají prpblém... takže asi ti co si tu stěžují jsou u čezu chvilku...
bigzachod
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 12:43

Tak se ceníkama se ČEZ chová opravdu sprostě. Z DPI šlo přes web zadat jen ty "v akci" a ještě s fixací, kromě toho "v akci" je na prosto zavádějící. Před pár lety jsem kvůli jejich čachrům na webu s ceníky odešel, protože se to hemžilo ceníky s podobným názvem, které byly rok výhodné, druhý rok se zázračně změnily na ten nejhorší, na webu bylo všechno rozházené tak, aby se nic nedalo najít. Vypovědět rychle se dalo jen když oznámili zdražení, takže když oznámili zdražení, zadal jsem výpověď, pak u toho oznámení na webu změnili datum o měsíc na pozdější - a že vypovědět nejde. Ještě že si dělám screeshoty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bado 11. 12. 2021 12:43

Elektrika na neurčito je normálně nabízená na jejich www + ty fixy na 1-3 roky.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 12:49

To není, když chcete přejít z DPI a zadat to on-line, jen ty fixy "v akci"
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Disident 11. 12. 2021 12:52

Ano, přesně jak píše xls. Tak nevadilo by použít i tyto fixy, kdyby platili alespon s říjnovým ceníkem bud 1. 10. nebo 8. 10. :D
Nezbývá doufat, že nyní skutečně ne Polsku podaří rozložit alespon pro začátek systém těch EU emisních povolenek.... :-D
Doplnění: xls: Samosebou, akcionářům ČEZ apod. nynější teror s lichva cenami vyhovuje, to plně věří, to věřím... :D
Naposledy upravil Disident dne 11. 12. 2021 13:14, celkově upraveno 2
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 11. 12. 2021 13:02

Já bych je zafixoval na 70 eurech a mohli bychom jet dál. Stávající úroveň cen mi vyhovuje.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlaky777 11. 12. 2021 13:33

bigzachod píše:dneska sjednáno další odběrné místo, jenom kontrolovala, jak dlouho je člověk u čezu, pro dlouhodobé klienty nedělají prpblém... takže asi ti co si tu stěžují jsou u čezu chvilku...

Já jsem byl od 1.11.2021 do 5.12.2021 u DIP ( také ČEZ Prodej a.s.) a u ČEZ pár dnů ve smlouvě na dobu neurčitou a od 10.12.2021 mám už nastavenou 3-letou fix smlouvu.
Jen je třeba mít štěstí na operátory, to je zásadní.

-- 11. 12. 2021 13:36 --

Jen by mě zajímalo, jak je to možné, že někteří operátoři to vyloženě odmítají dát takový tarif - fix třeba na 3. roky a u jiných to nevadí a dokonce to aktivně nabízejí. Mě velice příjemný operátor nabízel i plyn, ten bohužel nemám.

Jinak všem držím palce.
vlaky777
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 12. 2021 14:01

vlaky777: jo včera, ale dneska už tě pošlou do *****
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod abyx 11. 12. 2021 14:04

JJ já myslím, že těm ochotným operátorům a operátorkám (ať z nevědomosti nebo prostě ochotných pomoci) to již bylo rázně vysvětleno. Ale budiž jim za to velký dík ...
abyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mulli 11. 12. 2021 14:07

Tak jsem to zkoušel znovu, z jiného čísla na jiný zákaznický účet, bohužel opět to stejné. Máte novou smlouvu, bohužel staré ceny můžeme nabídnout jen pro stávající dlouhodobé zákazníky. Argument, že jsem u nich byl 20 let neprošel. Rok jste byl jinde, je to nová smlouva. Vypadá to, že opravdu dostali operátoři výplach.
Mulli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Disident 11. 12. 2021 14:32

Tož to sem měl včera velky štěsti. Tade vidite, jak se chová domací firma k i desítky a desítky let trvajícím svým zákazníkům, kteří na dva roky odskočili za jinou...ale všeho dočasu. Už se ten Nesmysl a důvod extrémních cen začíná drolit, až se ta celá konstrukce jako, jako "eko" cenotvorby zřítí.
Disident
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka